Pariuri sportive, gaming și casino

Sporturile care atrag cel mai mare volum de pariuri din lume





Pariurile sportive devin din ce în ce mai populare în întreaga lume, datorită posibilității de a paria online pe site-uri de încredere precum www.unibet.ro. Această activitate care poate aduce câștiguri suplimentare a început să atragă un număr mare de pariori și în Statele Unite ale Americii, unde pariurile sportive au devenit legale în 2018. Acest fapt a influențat scena mondială a pariurilor sportive, iar fotbalul american a intrat și el în topul disciplinelor care atrag un număr mare de pariuri.

Fotbal american

Fotbalul american este fără îndoială cel mai popular sport din Statele Unite ale Americii. Chiar și pariori din Europa se arată interesați de acest sport cu echipament specific și multe lovituri, iar evenimente precum Super Bowl sunt urmărite și de pe partea noastră de Atlantic.

Fotbal

Fotbalul este cu siguranță cel mai popular sport din întreaga lume. Doar în Regatul Unit se pariază anual peste 1 miliard de lire sterline. Este greu de estimat suma pariată în întreaga lume deoarece multe piețe sunt nereglementate, dar dacă ne gândim că meciurile importante sunt urmărite de sute de milioane de spectatori, atunci sumele pariate trebuie să fie și ele amețitoare.

Curse de cai

Cursele de cai au fost sinonime cu pariurile sportive mulți ani și rămâne în continuare un punct de interes major pentru pariori. Se estimează că valoarea anuală a pariurilor pe curse de cai depășește 100 de miliarde de euro anual. În mod surprinzător, Japonia este cea mai mare piață, urmată de Regatul Unit și de Australia. Statele Unite ale Americii vin și ele puternic din urmă, după legalizarea pariurilor sportive în 2018, întrucât cursele de cai sunt foarte populare și în această țară.

Tenis

Tenisul este pe locul trei în topul celor mai populare sporturi pe care se pariază în lume. Frecvența mare a pariurilor la tenis se explică prin faptul că fanii jocului pot să parieze nu doar pe cine va câștiga un set, dar și pe ce jucător va câștiga un singur game, și asta chiar în timp ce se desfășoară meciul! Mulți aleg să parieze la meciurile dintre Federer sau Nadal și un outsider, pentru că primii doi adesea câștigă, dar și meciurile jucate de nume mai puțin sonore atrag numeroase pariuri.

Golf

Golful este de asemenea pe lista sporturilor pe care se pariază mult, datorită numărului mare de jucători aflați pe teren și a numeroaselor formate de pariuri. Cele mai importante evenimente de golf durează 4 zile, timp în care se poate paria pe o mulțime de variabile.

Rugby

Sunt 30 de țări în lume care au echipe participante la Cupa Mondială, și mai există o mulțime de alte competiții care atrag volume mari de pariuri, precum Super Rugby League, Premiership în Anglia, Top 14 în Franța și Cupa Campionilor pentru echipele de top din întreaga Europă.

Esports

Esports a înregistrat o creștere rapidă în ultimii ani, nu doar a disciplinei în sine, dar și a numărului de pariuri plasate pe rezultatele competițiilor. Sporturile virtuale au devenit foarte populare începând cu 2020, și majoritatea site-urilor de pariuri online oferă în prezent posibilitatea de a paria pe Esports.

Alte sporturi notabile, care atrag un număr relativ mare de pariuri, sunt boxul, MMA, baschetul, ciclismul și cricketul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button