Crisul Chisineu-Criș

Stupar a semnat cu Crișul și a început „operațiunea” de formare a lotului: „Obiectivul rămâne clasarea pe locurile 1-4”





După 4 ani și jumătate, Crișul Chișineu Criș și antrenorul Adrian Abrudean și-au strâns mâna și o apucă pe căi diferite. Gruparea de Crișul Alb (locul 4 în seria a 8-a a Ligii a 3-a la finele sezonului trecut) s-a mișcat repede, iar marți a semnat contractul cu noul „principal”, în persoana lui Dan Stupar, în timp ce „Știli” a ajuns pe banca celor de la Șoimii Lipova, unde l-a înlocuit pe Flavius Sabău, care a ales să o pregătească pe Ungheni, chiar fosta echipă a lui…Stupar.

Așadar, putem vorbi de un cerc care se închide pentru cei trei tehnicieni, cu mențiunea că cel al Crișului are misiunea cea mai dificilă în această vară. Marea parte a jucătorilor au terminat contractele, câțiva au și înțelegeri verbale cu alte formații și atunci Dan Stupar trebuie să găsească soluții pentru formarea unui lot aproape de la zero. „La începutl acestei săptămâni, am și concretizat discuțiile cu conducerea clubului din Chișineu Criș prin semnarea unui contract, ocazie cu care ne-am fixat și obiectivul pentru noul sezon. Acesta rămâne clasarea pe locurile 1-4, ceea ce a făcut Adi Abrudean și colaboratorii săi, Remus Lung și Ovidiu Pășcalău, care, de altfel, au rămas cu mine, ne obligă. Este clar că lotul va fi restructurat din temelii, azi avem sub contract doar 4-5 jucători. Este vorba despre Ciornei, Siminic, Pașcalău junior, Pașca, iar de la UTA l-am primit pe Hrincescu, un mijlocaș de bandă de 2004. Este clar că mai avem nevoie în jur de 15 fotbaliști, suntem toată ziua pe telefoane, facem oferte, negociem, nu e deloc simplu, căci avem o concurență importantă în zonă. Dar, eu sper ca până pe 11 iulie, când ne reunim, să avem un lot echilibrat, poate mă va ajuta în acest sens și prietenul meu, Patrice Feussi, cu niște jucători extracomunitari, deși nu e ușor cu actele lor. Clubul ne-a pus la dispoziție și câteva apartamente pentru fotbaliștii care vin din alte părți, trebuie să ne descurcăm în cele din urmă. Mulțumesc și conducerii pentru colaborare, am dat peste oameni implcați, entuziaști”, spune noul antrenor al Crișului, care le-a mai pregătiti pe Arieșul Turda, Poli Timișoara, ACU Arad, UTA (din postura de secund, sau a echipei U19 cu care a câștigat Cupa și Supercupa României în 2016), Național Sebiș, Centrul Național Deva, Centrul Național Mureș, Progresul Pecica și Unirea Ungheni.

Pentru perioada de pregătire, Stupar și-a fixat și primele amicale. Pe 23 iulie, Crișul îi va întâlni pe vecinii din Șimand, pe 27, pe UTA U18, iar pe 13 august pe CAO Oradea. Noua ediție a Ligii a 3-a începe pe 27 august, iar FRF-ul se gândește să o restructureze sub forma a 6 serii a câte 16 formații.









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button