Fotbal junioriȘoimii Lipova

Juniorii Lipovei își încep treaba în Cetatea Unirii, în cadrul turneului zonal pentru A1: „Să ieșim onorabil și să câștigăm experiență!”





Șoimii Lipova a câștigat campionatul județean al juniroilor A1 și ar fi trebuit să joace faza interjudețeană cu echipa similară din Caraș Severin. Cum acolo nu s-a organizat o întrecere similară, lipovanii s-au calificat la Turneul zonal semifinal, de la Alba Iulia, alături de: Sticla Arieșul Turda, Unirea Alba Iulia, Bradul Vișeu și Viitorul Vetiș. Acesta va avea loc în această săptămână, iar câștigătorele celor patru „zone”  vor juca un turneu final săptămâna viitoare.

Cele cinci etape din Cetatea Unirii sunt programate de azi până duminică, de la ora 16. Șoimii are următorul program: miercuri cu Arieșul Turda (județul Cluj), joi, cu Unirea Alba Iulia (județul Alba), vineri, cu Vișeu (județul Maramureș), duminică, cu Vetiș (județul Satu Mare), echipă care din informațiile noastre are cel mai bun lot.

Delegația Șoimilor se află deja la Alba Iulia și este condusă de președintele secției de fotbal, Radu Pop, care-i are alături și pe Virgilius Stamate (președintele clubului Șomii Lipova), Adrian Abrudean, noul antrenor principal al echipei de seniori, Claudiu Trif, delegatul echipei, Alina Trif, asistentul medical al echipei. Tehnicianul puștilor, Ion Stoica a deplasat următorul lot de jucători:  Raul Buta, Cristian Sălăjan, Daniel Leric, Denis Sălășan, Andrei Suătean, Alexandru Zabou, David Pop, Ioan Fulge, Mădălin Chelea, Vlad Szabo, Răzvan Madaș, Andrei Godoci, Constantin Corbei, Daniel Păulescu, Andrei Rusu și Răzvan Gherman. Lipsesc David Ciubăncan, transferat la Poli Iași și Sergiu Crișan, care s-a retras.

„Ca în vara fiecarui an, urmărim juniori la competiții zonale în perspectiva unor achiziții pentru echipa mare și de aceea îl avem alături pe Știli, ochiul lui format poate să descopere potențiali copii care ne-ar fi utili. Vrem să ieșim onorabil din competiție, să câștigăm experiență. Sigur că toți vor să câștige grupa și să meargă la turneul final, dar este foarte greu. Noi suntem doar 16 și avem meciuri zilnice, 90% dintre jucători sunt născuți între 2004 și 2007, deci si anul viitor pot juca la acest nivel. Pe lângă Leric și Rusu, vrem să-i mai promovăm la prima echipă pe David Pop (2005), fundaș stânga și Andrei Godoci (2003), un mijlocaș de bandă. E ziua lui azi, îi urăm ”La mulți ani!”. Mai e ceva, sunt dezamăgit că, de câțiva ani, la competiția aceasta nu se ține cont că sunt examene de Bacalaureat și Capacitate, trebuie să mă ocup de doi copii. Azi unul are Bacalarureat și îl duc la Alba Iulia deseară, iar joi mă întorc la Arad cu altul, care are examen important pentru intrarea la liceu. Le mulțumim domnului primar și Consiliului Local pentru sprijinul acordat în această deplasare”, ne-a declarat Radu Pop.

Așadar, azi, de la ora 16, lipovanii debutează la „zona” de la Alba Iulia împotriva campioanei județului Cluj, Sticla Arieșul Turda. Sâmbătă, „șoimii” au pauză, dar revin la Arad, pentru a juca în Liga 5-a cu Olimpia Bujac pentru promovarea matematică în Liga 4-a.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button