Baschet

Bulj o va antrena pe FCC Baschet UAV Arad și în sezonul ce vine, cel al revenirii „galben-albastrelor” în cupele europene!





Cel mai bun sezon al baschetului arădean feminin din ultimii 8 ani („argint” național după eșecul la limită, 2-3, cu Sepsi) i-au obligat pe conducătorii FCC Baschet UAV Arad să meargă pe continuitate la nivelul băncii tehnice. În proporție de 99%, Marcel Urban l-a convins pe Bogdan Bulj să le antreneze pe „galben-albastre” și în sezonul 2022-2023, unul ce va consemna revenirea Aradului și în cupele europene.

Conducerea FCC-ului a trimis la Federaţie solicitarea de înscriere în FIBA EuroCup Women, competiţie organizată sub egida FIBA. A făcut-o, cumva, și obligată de regulament, căci refuzul însemna penalizarea cu şase puncte la finalul ediţiei viitoare de campionat. Aşadar, echipa „galben-albastră” va fi angrenată de la mijlocul lunii septembrie în a doua cea mai valoroasă competiţie europeană inter-cluburi, singura necunoscută fiind deocamdată formatul întrecerii.

Vor juca „studentele” în Europa în Polivalenta arădeană?

Sunt şanse ca Aradul să intre în tur preliminar, dar şi să facă parte dintr-o grupă de patru echipe, urmând să joace trei meciuri acasă şi trei în deplasare. O mare problemă este, însă, legată de condiţiile pe care le oferă Sala Sporturilor „Victoria” în acest moment, în antiteză cu ceea ce se cere la nivel european. Totuși, conducerea DJST Arad a solicitat clubului arădean o listă cu cerinţele minime pentru a putea găzdui meciuri conform regulamentelor într-o astfel de competiţie, informarea a fost trimisă mai departe spre Minister, de unde se aşteaptă semnale pozitive. Chiar dacă eventualele lucrări de modernizare nu vor fi finalizate la timp sau poate că nici nu vor începe, există şanse pentru o derogare, astfel ca echipa arădeană să poată juca acasă meciurile europene în faţa propriilor suporteri. Campioana Sepsi Sfântu Gheorghe s-a înscris în Euroligă, iar medaliata cu bronz CSM Satu Mare va juca, la fel ca Aradul, în EuroCup.

O primă americancă a fost identificată de Urban, urmează alte patru „straniere”

Dacă despre rămânerea căpitanului Brankica Hadzovic pentru cel puțin încă un sezon la FCC Baschet UAV Arad se știa încă dinainte de finalizarea, Urban ar fi bătut deja palma și cu o jucătoare nouă. E vorba despre o americancă, una dintre cele două pe care și le mai pot permite formațiile din LNBF, conform regulamentului. Iar după finalul sezonului trecut, Andreona Keys a decis să semneze cu o formație din Turcia, iar Sutherland are și ea șanse infime să revină în „galben-albastră”.

În altă ordine de idei, jucătoarele românce se pregătesc pe plan local sub comanda profesorului Dan Moraru, urmând ca în luna august să aibă loc şi reunirea echipei. Până atunci, se doreşte ca toate achizițiile să fie finalizate. La nivel de straniere, mai e nevoie de o americancă şi alte trei europence, astfel încât FCC UAV să poată face faţă cu brio pe mai multe fronturi.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button