Stranieri aradeniSuperliga

Arădeanul Purece, la a treia echipă de tradiție din carieră: După UTA și Farul, va juca și pentru Universitatea Cluj!





FC Universitatea Cluj continuă să se întărească pentru Liga 1. Clubul de pe Someș a ajuns la o înțelegere cu arădeanul Florin Purece (30 de ani). Mijlocașul ofensiv are în palmares un titlu de campion, în tricoul celor de la Viitorul în 2017 și a strâns aproape 200 de meciuri la nivelul Ligii 1.

Născut în satul Vasile Goldiș, Purece a avut prima sa legitimație la Lunca Teuz Cermei. Ca fotbalist s-a format, însă, la Atletico, într-o generație cu George Țucudean, Dumitru Copil sau Richard Filaret. După cei trei ani petrecuți la UTA, a ajuns în Liga 1, la Concordia Chiajna (2012-2016),  pentru ilfoveni reușind 16 goluri și 14 pase decisive. Următoarea mutare din cariera lui Florin Purece a fost și cea mai importantă. La începutul sezonului 2016/2017, mijlocașul semna cu Viitorul Constanța, echipă alături de care reușea să cucerească titlul de campion al României.

După ce a câștigat titlul de campion în România, Florin Purece a câutat o nouă provocare în Israel. Aici a jucat pentru Hapoel Raanana timp de șase luni, după care a ajuns în Polonia la Termalica Nieciecza, echipă din liga secundă. Pentru polonezi a jucat timp de doi ani și jumătate, bifând 67 de meciuri cu nouă goluri marcate și opt pase decisive.

A revenit în România la Sepsi OSK în august 2020, având o contribuție importantă la calificarea în play-off a echipei din Sfântu Gheorge și la locul 4 obținut de formația covăsneană la final de campionat. În sezonul 2021/2022, Florin Purece a evoluat pentru Farul Constanța, fiind utilizat în 27 de meciuri.

La „U”, sub comanda lui Erik Lincar, mai evoluează alți trei foști utiști, Rolandas Baravykas, Dragoș Tescan și Florin Ilie.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button