Fotbal judetean

Târnova a promovat în Liga a 4-a, dar se desparte de legendarul său președinte! Farcaș: „Sper ca doamna primar să găsească un om potrivit în locul meu!”





Specialista promovărilor din Liga 5-a „lovește” din nou. Avântul Târnova și-a câștigat dreptul să urce în Liga 4-a pentru a 8-a oară în ultimele două decenii, câștigând seria C, în fața celor de la Olimpia Bocsig. De fapt, certitudinea locului 1 a venit chiar după meciul direct cu formația lui Marius Abrudean și Marcel Ponta, din intermediară, ce s-a încheiat cu scorul de 1-1.

Cum Avântul rămâne la 4 puncte în față cu o singură etapă înainte de concluzia sezonului, promovarea a fost sărbătorită aseară, doar că viitorul este incert, plecând de la demisia lui Nelu Farcaș, poate cel mai vechi președinte de club din fotbalul românesc. „Evident că suntem bucuroși de această nouă promovare în Liga 4-a, a 8-a de când sunt eu președinte, adică de vreo 35 de ani. E meritul băieților, în primul rând, dar și al Primăriei care a susținut cu un buget important echipa. De altfel, sper ca doamna primar Emilia Ignișca să găsească un om potrivit în locul meu și asta pentru că mi-am prezentat demisia cu data de 15 iulie. Am și eu vârstă (n.a. 65 de ani), două afaceri de care trebuie să mă îngrijesc și voi rămâne pe lângă echipă în limita timpului și a resurselor pe care le voi mai avea. Dar, e nevoie de altcineva implicat sută la sută la echipă, cu atât mai mult cu cât există posibilitatea ca Târnova să joace la anul în Liga a 4-a. Clar, e nevoie de un lot de jucători ceva mai bun, de antrenamente și, din punctul meu de vedere, și de posibilitatea ca meciurile de acasă să se joace duminica. Știu că AJF-ul invocă în special lipsa arbitrilor, dar pentru echipele de la comune și sate, mai ales cele situate departe de Arad, jocurile de sâmbătă sunt puțin peste mână. Eu sper ca toate stelele să se alinieze cumva și Târnova să aibă echipă în Liga 4-a din noul sezon, mai ales că se poate lăuda cu o bază sportivă bunicică”, ne-a declarat Nelu Farcaș, istoricul conducător al târnovanilor, care a apelat la bunul său prieten Sandu Gaica pentru postul de antrenor. Funcția era, însă, doar pe foaie, căci fostul fundaș al UTA-ei nu a condus antrenamente la Târnova, pentru simplul fapt că acestea nu s-au făcut deloc.

Din cele șapte promovări bifate în anii precedenți, în doar trei cazuri echipa a și beneficiat de ele în primul eșalon județean, în mandatele de antrenori ale lui Costică Găman, Gligor Bora și Dan Oprescu, ultima oară în sezonul 2008-2009. În rest, au profitat de pe urma renunțării târnovanilor de a activa mai sus, Atletico Arad, Voința Macea, Regal Horia și chiar UTA (când echipa se numea Chiciora Dud). Și în acest sezon, golgheterul echipei este veteranul Gheorghe Hanțig, cu nu mai puțin de 21 de reușite, urmat de Florin Berar și Ștefan Panin, cu câte 7 goluri, C. Malancu (6 reușite), P. Cotoc și D. Dumitru (câte 5 reușite) au contribuit și ei la rezultatul excelent al celor de la Avântul.

Campionii Seriei C a Ligii a 5-a încheie sezonul duminică, pe teren propriu, contra celor de la Viitorul Șepreuș, ocazie cu care conducera AJF Arad le vor înmâna și medaliile.









Un comentariu

  1. Bafta prietene york succes cu echipa si sa vedem ca dai din nou tot peste 20 goluri ,cu siguranta se va juca tot in liga a 5,

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button