UTA Arad

Inspirați de noutatea Postolachi, „roș-albii” i-au întors pe bulgari: UTA – Maritsa Plovdiv 5-1





UTA a deschis seria amicalelor estivale împotriva bulgarilor de ligă secundă, Maritsa Plovdiv, pe care i-a învins cu scorul de 5-1, după ce scorul reprizei a fost 0-0. Meciul s-a disputat pe terenul din pe stadionul din Slovenske Konjice, o localitate aflată la 22 de kilometri de Rogla, acolo unde arădenii sunt cantonați până pe 1 iulie. Faptul că Ilie Poenaru încă nu are lotul complet s-a reflectat atât în alcătuirea primului „11”, cu Dobrescu mutat din stânga în dreapta, cât mai ales în formula de echipă din partea a doua. Omul meciului pentru „roș-albi” a fost ultimul sosit în stagiul de pregătire sloven, Virgiliu Postolachi, un talentat atacant din Republica Moldova crescut de PSG, autor al unei „duble” și al unei pase decisive.

Keseru s-a zbătut mult, dar nu a avut eficiență

UTA a avut mai mult inițiativa încă din start și a avut și două situații, însă Ubbink și Otele au reluat de la 15-16 metri peste poartă. Între ele, Malamov a scăpat singur cu Iacob, dar portarul „roș-albilor” a intervenit salvator. Claudiu Keseru s-a văzut mult în jocul echipei sale, în special prin pase și devieri pentru colegii săi din linia a doua, dar a și apărut odată la finalizare. Fostul atacant al celor de la FSCB a primit o pasă filtrantă de la Ubbink, dar a tras slab, cu dreptul, în portarul advers. Folosit fundaș stânga în prima parte, albanezul Hoxallari a avut posibilitatea să reia periculos cu capul spre poartă după cornerul lui Batha, dar a trimis slab, paralel cu linia porții. La cornerele echipei sale, Poenaru și-a trimis fotbaliștii cu talie pe linia porții adverse, încercând evident o schemă. Repriza s-a încheiat cu un nou duel Malamov – Iacob, câștig de cauză având din nou goalkeeperul „Bătrânei Doamne”.

Bulgarii trec în avantaj

Antrenorul utist a a operat cinci schimbări la pauză, vârf împins fiind Ubbink, iar în spatele său a apărut tânărul Steau. Arădenii și-au luat mia greu reperele în noua formulă și Plovdiv a trecut în avantaj după 58 de minute de joc. Yanakov a centrat din dreapta și Domovchiyski (fotbalist cu 13 selecții și două reușite în naționala Bulgariei) a deviat balonul cu capul pe lângă Balauru. Vorbim despre doi fotbaliști proaspăt intrați pe teren pentru trupa lui Nikolay Dimitrov și tot rezervele arădenilor aveau să întoarcă soarta partidei.

Postolachi și-a arătat rapid clasa

1-1 s-a făcut în minutul 67, când ultima noutate din lotul UTA-ei, internaționalul moldovean, Virgiliu Postolachi, a centrat din dreapta și Steau a reluat cu stângul în plasă din 12 metri. După alte 4 minute, arădenii au intrat în avantaj, prin penalty-ul transformat precis de Fl. Matei, după un fault asupra lui Negoescu. Scorul a continuat să se modificve în dreptul arădenilor, și tot dintr-o lovitură de pedepsă, obținută de această dată de Stahl și transformată de Postolachi. În minutul 83, puternicul atacant de peste Prut avea să reușească golul amicalului,  după un călcâi aerian pus la centrarea din lovtură liberă a lui Stahl. Peste alte două minute, pe lista marcatorilor a apărut și Negoescu, care a beneficiat de recuperarea lui Isac și l-a executat cu sânge rece pe Nachev din mijlocul careului.

S-a terminat 5-1 și Ilie Poenaru debutează convingător pe banca UTA-ei, cu toate că adversarul nu era unul de primă mână pentru arădeni. În schimb, sârbii de la Vojvodina se anunță o nucă ceva mai tare pentru ziua de luni (ora 18).

Formații:

UTA: Fl. Iacob (46 Balauru, 80 Mociu) – Dobrescu (75 Pătlăgică), Erico (46 Maxim), Benga (63 A. Chindriș), Hoxallari (75 Cibi) – Batha (46 Isac), Fl. Matei (75 R. Pop) – Miculescu (46 Stahl), Ubbink (63 Postolachi), Otele (63 Negoescu) – Keseru (46 Șteau). Antrenor: Ilie Poenaru

Maritsa Plovdiv: Nikolov – Gaziev, Avramov, Veshev, Ivanov, Ivanof, Tonev, Tanchev, Malamov, Marchev, Apostolov. Au mai jucat: Nachev, Petkov – Peichinov, Dimitrov, Domovchiyski, Yanin, Dimitrov, Yanakov, Sadakov, Popov, Farkov, Antrenor: Nikolay Dimitrov

21 comentarii

    1. UTA are antrenor și jucători tineri.Desi suferă la omogenitate ,tinerii au dat o adevărată replică celor mai în vîrstă! Nu mi-a plăcut deloc Otele slab șters ,Ubink la fel , Keșeru slăbuț. Felicitări tinerilor , nu-l scăpați pe moldoveanul Postolachi, contract pe 3-4 ani! Negoescu-Stahl au stofă de jucători ,bravo și celorlalți tineri! Balinte privește și invață …HAI UTA ARAD viitorul sună bine !

      0
      0
      1. La ce a trebuit să adaugi pe Balint? Nu poți dormi din cauza lui???
        Balint este peste Poenaru și va demonstra asta la Craiova!

        0
        0
  1. UTA a jucat slab vreo 60 min, apoi , in atac s-a dezlantuit. Bulgarii, din divizia B au fost slabi, mai ales spre final , cind nu au mai contat. astept adversari seriosi, care sa puna echipa noastra la incercare. Nu conteaza scorurile, dar o UTA care da goluri multe…imi place.

    0
    0
  2. Bravo băieți! Mă bucur foarte mult că nou-veniții și (re)veniții (Negoescu) au dat dovadă de determinare și că luptă pentru un post de titular!
    Se vor creea automatisme de joc și vom arăta tot mai bine.
    Dar ce nu îmi place este că „Yanakov a centrat din dreapta și Domovchiyski (fotbalist cu 13 selecții și două reușite în naționala Bulgariei) a deviat balonul cu capul pe lângă Balauru.” A jucat cumva Marko fundaș dreapta? Numai el mai lăsa adversarii să centreze.
    Hai că va fi bine!
    Forza UTA!

    0
    0
      1. ” A jucat cumva Marko fundaș dreapta? Numai el mai lăsa adversarii să centreze.”
        Știu cine a jucat, era doar o ironie, Marko are veleități ofensive și atât, asta e părerea mea și nu numai.

        0
        0
      1. Deși Giro are restricție pe net pe timp de zi. Sau poate nu îl lasă familia sa intre că scrie prostii. Oricum le scrie, dar noaptea?

        0
        0
        1. Frustrarea ta,ca trebuie sa stai cu ochii deschisi zi si noapte,ca sa vezi cand scriu eu…Pe tine nu UTA te intereseaza,ca oricum esti Lambada, ci ce si cand scriu eu…Esti cel mai tare din parcare,cea de sub tribuna a 2-a..Ai grija la inima..Ia cate un Aspacardin preventiv,ca sa nu faci vreun stop cardio-respirator sau AVC din cauza mea,mi-ar parea rau…Ar fi pacat….E greu noaptea,nu-i asa?Cam greu de tinut ritmul cu mine…
          In fiecare noapte,merg de nebun pe strazi,ca sa gasesc pe undeva internet la liber…Imi pare rau,atat pot si imi permit…S-au cam scumpit si cartelele reincarcabile…Nu mai pot,nu ma lasa familia…
          Mai bolovane,@Anonim,cand te legi de familia mea,te-ai condamnat singur si prin faptul ca te legi de familia mea,deja exagerezi…Numarul meu de telefon mobil este printre primele 10 din Arad,ramas acelasi de aproape 30 ani…Datorita vechimii,am gratuit cam absolut orice ce tine de telefonie,internet,servicii auxiliare…Esti atat de prost,incat nici intunecimea mintii tale nu te poate salva…Familia mea,persoana cu persoana,are abonamente la zi,nu de ieri de azi…Nu lipsim de la absolut nici un meci acasa dar ne incarutzam si in deplasari,pe bani proprii….
          Ca esti un dobitoc,nu ar fi o noutate..Problema ar fi ca debordezi de cretinitate…Locul tau este pe Eugen Potier…
          Pe mine nu ma intereseaza ca ma jignesti mereu si ma musti de coaie,dar mi-ai jignit familia de data aceasta…Ok…Hai ca te caut eu ca sa stam la un suc rece,locul il alegi tu,indiferent de refuz si te voi gasi oricum..Nu iti fa probleme,platesc eu toata consumatia ta…Pe mine poti sa ma faci praf,absolut cand doresti dar cand te atingi de familia mea,vom discuta altfel..Se pare ca nu ai inteles nimic la cate cereri de bun simt repetitive ti-am cerut…Foarte bine…Am pornit radarele haiducii si potera,ceea ce nu imi sta in caracter…Este doar chestie de putin timp pana vom sta fata in fata…Injura-ma doar pe mine,nu familia mea…Nu cred ca familia mea ti-ar fi gresit cu ceva,candva…Gata,ajunge!Ai cam sarit calul…Si asta nu iert…@Lucian poate sa accepte dar eu NU!Ne vedem curand,promit…

          0
          0
    1. Si mie mi-a placut Sthal, Negoescu și Șteau. Sper sa se fi uitat ratangii de serviciu la acesti tineri cum se dau goluri.

      0
      0
  3. Probabil ca pe multi ii extaziaza scorul…Pe mine nu neaparat,cu toate ca ma bucura victoria care da incredere si moral echipei,inclusiv noua suporterilor…
    Eu as vrea sa subliniez cu totul altceva…Demult nu am mai vazut ca odata cu schimbarile facute,sa apara un mare plus in joc de constructie si ofensiv.Recunosc ca si bulgarii au schimbat dar spre negativ,ceea ce nu sterge cu absolut nimic prestatia din a 2-a repriza alor nostri…Si chiar au intrat foarte bine baietii,indiferent de cate minute li s-au acordat…E o perioada de mare efort fizic,omogenizare,tactica,relatii de joc,anumite scheme sablon repetate…
    Bravo!Felicitari!

    0
    0
    1. sa vedem 2-3 meciuri, sa nu ne bucuram prea repede .. totusi, liga 2 Bulgaria … vedem cu sarbii de Liga 1 …

      0
      0
      1. Exact,@Lucian..Bine punctat…Nu scorul conteaza ci jocul in sine,in asemenea amicale…Cantarul se va vedea la timpul potrivit…Exista o acumulare,in general,crescendo,dupa care intervine o anumita oboseala inerenta la oricine,care nu trebuie sa sperie pe nimeni…Stii ce imi place?Faptul ca Poenaru pune presiune, concurenta pe posturi…Factor foarte important,ca nimeni sa nu se creada titular din start,cam cum era…Deja cred ca unii dintre cei aliniati astazi, in formatia de inceput,nu prea vor dormi bine…Perfect asa…

        0
        0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button