Diverse

Vilă de jumătate de milion de Euro vândută de Agenția Imobiliară ACASĂ!





O ofertă de vânzare pentru o vilă publicată de agenția imobiliară ACASĂ a fost tranzacționată la suma record de 498 000 Euro.

Imobilul, situat în cartierul Gai, dispunea de un teren de 677 metri pătrați având o suprafață construită de 249 metri pătrați. Vila fusese construită în anul 2021 și era împărțită în bucătărie cu living, 3 dormitoare, 2 băi și carport pentru 2 mașini (pe lângă alte spații necesare: holuri, cameră tehnică, dresing, etc). Proprietatea a fost vândută complet mobilată și utilată, fiind construită cu materiale și tehnologii de ultimă generație, cu unele dintre cele mai bune materiale disponibile pe piața de construcții la ora actuală.

În spatele acestei tranzacții ce ar fi putut părea puțin probabil a fi realizată pentru cei mai puțin obișnuiți cu piața imobiliară nu există un secret; există însă o “rețetă a succesului” care include, în mod obligatoriu, profesionalism, muncă și, nu în ultimul rând, cunoștințe temeinice atât ale pieței imobiliare cât și ale contextului economic dintr-o anumită perioadă dată.

Pentru un vânzător care dorește listarea unei proprietăți cu un anumit preț de vânzare, recurgerea la serviciile unei agenții imobiliare poate părea a doua suluție pe care să o ia în calcul. Când, de fapt, aceasta ar fi trebuit să fie prima soluție, care se impunea de la sine. În cazul de față, vânzătorul a găsit în consultanții agenției imobiliare ACASĂ persoanele porivite care să pună întrebările potrivite. Un adevărat consultant imobiliar știe să caute acele amănunte și informații esențiale pe care proprietarul le ignoră uneori sau nu le consideră suficient de importante pentru a le include în construcția ofertei sale de vânzare. De exemplu, specificațiile tehnice ale materialelor folosite pentru construcția vilei din Gai dar și soluțiile constructive aplicate, pe lângă designul, proiectarea și calitatea finisării în sine a imobilului, au constituit tot atâtea puncte forțe ale ofertei de vânzare acceptate. Talentul și capacitatea unui consultant imobiliar profesionist se regăsesc însă și în abilitatea acestuia de a sintetiza și organiza informațiile colectate, de a compune oferta potrivită de vânzare și, nu în ultimul rând, de a identifica cumpărătorul potrivit și de a-i prezenta acestuia o ofertă pliată exact pe nevoile acestuia.

Din punctul de vedere al cumpărătorului, într-o agenție imobiliară precum ACASĂ Arad trebuie să vadă un “umăr” pe care se poate baza într-una din cele mai dificile decizii din viața sa dar cu un plus de obiectivitate și expertiză în domeniul imobiliar. Cumpărătorii nu conștientizează uneori faptul că deciziile lor sunt influențate de criterii subiective ceea ce îi determină uneori să încheie afaceri cu un rezultat mai puțin fericit pe termen lung. Un consultant imobiliar, spre deosebire de un cumpărător obișnuit, intră în contact cu foști cumpărători care renunță la o proprietate pentru că nu li se mai potrivește. Consultantul imobiliar știe toate aceste motive și-l poate preveni pe actualul cumpărător de asfel de capcane pe termen lung. Știe să identifice detaliile care fac diferența astfel încât, odată încheiată tranzacția și euforia de moment risipită, proprietatea să se dovedească în continuare valoroasă, eficientă și, mai ales potrivită pentru fericitul său proprietar. În cazul vilei din Gai, vândută pentru jumătate de milion de Euro, nevoile cumpărătorului (estetice, funcționale și investiționale) s-au potrivit perfect cu oferta de vânzare. Au fost definitorii amenajarea minimalistă și judicioasă a casei, geometria spațiilor verzi, funcționalitatea casei, amplasarea ei dar și alte detalii pe care acesta și le-ar fi dorit de la o proprietate pe care a gândit-o ca pe o investiție pe termen lung și nu doar ca pe o achiziție de moment.

Jumătate de milion de Euro pentru o proprietate poate părea de domeniul inaccesibilului. În realitate însă este doar consecința firească a unui imobil minunat la care se adaugă munca, abilitățile și talentul unor profesioniști care știu să conjuge în mod profesional dorința vânzătorului cu necesitățile (estetice, funcționale și investiționale) ale cumpărătorului.

Sediul Agenției imobiliare ACASA: RO, Arad, Bulevardul Decebal, Nr.2, Parter, Cladirea Proiect SA www.AcasaArad.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button