ACB Ineu

ACB Ineu a făcut instrucție cu Dănceul și în retur și respiră aerul Ligii a 3-a! Sculici: „În proiectul făcut de mine în doi-trei ani ar trebui să urmeze Liga a 2-a!”





După 6 ani, Ineul revine pe scena eșalonului terț la capătul unui baraj câștigat fără probleme în fața celor de la Recolta Dănceu. După 5-0 în Țara Zărandului, ACB-ul s-a impus cu 6-2 și în comuna din județul Mehedinți, în fața a aproximativ 250 de spectatori dornici să vadă spectacol.

Sculici: „A fost diferență ca și valoare individuală, dar și ca și pregătire”

Și au văzut 8 goluri pe terenul reînsămânțat din Dănceu, acolo unde au debutat pentru Ineu și cei trei senegalezi sosiți luni la campioana județului Arad. Mendy, Ndoye și Toure chiar au fost titulari pentru „alb-albaștri”, ca și camerunezul Cahill, de altfel. Celălalt „leu” din tabăra Ineului, Francklin, a intrat și el după pauză și a adus, la rându-i un plus. Cahill chiar a marcat unul dintre golurile oaspeților de azi, pentru care Florea și Mâneran au reușit „dubla”, iar Răsvanță a marcat și el o dată. „A fost diferență ca și valoare individuală, dar și ca și pregătire în primul rând, drept dovadă că în meciul de acasă am dat toate cele cinci goluri în ultimele 24 de minute. Probabil că, după rezultatul de 5-0, astăzi echipa gazdă nu a sperat prea mult, am reușit să marcăm în prima repriză, ne-am făcut jocul mai ușor. Îmi pare rău de acea eliminare care, din punctul meu de vedere, nu a fost nici măcar fault, dar îmi pare rău și de jucătorul de care Ndoye s-a ciocnit. Până la urmă, rămâne promovarea, astăzi sărbătorim și de mâine ne gândim la următorul sezon. Acum că au trecut toate, pot spune cum au stat lucrurile cu echipa din Dănceu. Am văzut-o la ultima etapă, de la Vânători și nu a fost ușor să țin pentru mine concluziile și bine am făcut. Spun asta că am avut surpriza ca la manșa tur de la acest baraj să fie schimbați vreo 8-9 jucători, care au fost peste cei văzuți de mine în campionat. Dar, chiar și așa, diferența dintre cele două echipe a fost destul de mare”, a precizat Cristian Sculici, antrenorul principal al ineuanilor.

Avem o strategie ce pleacă de la centrul de copii și juniori, iar jucătorii străini ar trebui să aducă o altă mentalitate

Ce urmează pentru ACB în Liga 3-a, există intenții și pentru o viitoare promovare? „Avem o strategie ce pleacă de la centrul de copii și juniori, care e destul de bine dezvoltat, cu copii talentați pe care vrem să-i promovăm la Liga 3-a. Acum îi avem și pe acești jucători străini, care ar trebui să aducă atât plusul calitativ, cât și cel de mentalitate în cadrul lotului. O s-o luăm treptat meci cu meci, nimănui nu-i place să piardă, iar când vom trage linia vom vedea dacă avem ce aduna. Nu avem vreun obiectiv măreț, dar, bineînțeles, nu vrem să revenim după un an în Liga a 4-a.  Eu personal mi-aș dori să fac performanță la Ineu, dar nu depinde doar de mine, ci de mai mulți factori. Treptat, la Ineu a început să se investească în infrastructură și nu de anul acesta și chiar începem să culegem primele roade. S-a investit foarte mult în copii și sperăm să fim o rampă de lasare pentru cât mai mulți dintre ei și apoi, de ce nu, să facem un pas mai sus cu echipa când vom avea toate lucrurile puse la punct. Eu am făcut un proiect pe 10 ani la Ineu, iar în doi-trei ani cam asta ar trebui să urmeze, Liga 2-a. Dar, repet depinde de mulți factori și mai ales de situația financiară, până la urmă ea este importantă la orice club din România și nu numai”, a adăugat Sculici.

Munteanu: „Ca și valoare fotbalistică suntem sus, acolo, lângă ei, dar diferența a făcut-o partea fizică”

Recolta Dănceu s-a dovedit un simplu sparring partner pentru ineuani și era greu să fie altfel, atâta timp cât mehedințenii nu fac nici măcar un antrenament între jocurile oficiale. „S-a văzut valoarea jucătorilor lor, mai ales că ei se și pregătesc zi de zi, pe când noi ne întâlnim doar la meciuri. Ca și valoare fotbalistică suntem sus, acolo, lângă ei, căci majoritatea dintre noi am jucat fotbal pe la Liga 2-a, Liga 3-a, dar diferența a făcut-o partea fizică. Ei au alergat foarte mult, noi am căzut. Iar în fotbal dacă alergi ai și posesie, dacă nu, pierzi ușor mingea. În plus, Ineul are o echipă destul de tânără, parcă cel mai bătrân jucător al lor, în afara portarului, are vreo 29 de ani și asta s-a simțit. Mai departe, după părarea mea, cei de la Ineu mai au nevoie de întăriri. Liga a 3-a e altceva, mai ales în zona aceea cu Timișoara, Arad, unde sunt echipe foarte bune”, susține Cosmin Munteanu.

„Cunoscându-l pe domnul primar, Dănceul să va bate și la anul la locul 1 și la promovare”

Antrenorul-jucător al Recoltei a intrat și el pe final de meci între buturi, în locul lui Ștefan. „După 10 ani de zile am revenit, am intrat în poartă, a fost o rugăminte a marelui și inimosului primar de la Dănceu, pe care pe această cale țin să-l felicit pentru tot ceea ce a făcut aici. Cunoscându-l pe domnul primar tot timpul s-a bătut la locul 1 și-i place să fie acolo. Așadar, cred că și la anul se va bate la campionat și promovare. Dacă ar mai fi și alți primari ca dânsul, fotbalul din județul Mehedinți ar arăta altfel. Chiar și în fotbalul de la sate ar trebui să se pună antrenori, care să înceapă să lucreze mult cu copiii. Știți cum se spune, de la țară vin și domnii…Iar pepiniera fotbalistică din județul Mehedinți să se dezvolte și la sate. Dănceul este un exemplu prin terenul pe care-l oferă și cred că ar trebui să fie cât mai multe de acest gen. Când e aria de selecție mare apar și talentele, când nu culegem nu alegem”, a adăugat Munteanu, antrenor cu portarii la clubul privat Luceafărul Drobeta Turnu Severin.









Un comentariu

  1. dacă isi vor inscrie UTA echipa a doua cum se aude, vom avea 6 echipe de liga a treia! cred că din anii 70-80 nu am mai avut atâtea terț-divizionare! nici nu vor putea puse in aceasi serie in grupe de 10

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button