UTA Arad

Sunt deja doi ani fără Ionuț Popa!





S-au scurs doi ani de când fotbalul românesc l-a pierdut pe Ionuț Popa. Carismaticul antrenor a plecat într-o lume mai bună pe 25 iunie 2020, la vârsta de 67 de ani, suferind de o boală grea ce a început să se manifeste în iarna lui 2019, când era antrenorul principal al UTA-ei. De aproape un an de zile, „Mister” și-a reîntâlnit în Ceruri și blânda-i soție, ambii lăsând – însă – un gol imens în sufletul fiicei Medamira. Și unul dintre prietenii buni ai lui nea’ Popică, jurnalistul Ovidiu Păcurariu, s-a „grăbit” să-l reîntâlnească pentru a continua șirul poveștilor despre fotbal.

Născut la Pesac, în judeţul Timiș, la data de 17 aprilie 1953, Ionuț Popa a fost jucător la Poli Timișoara (juniori), Unirea Sânnicolau Mare, Brăila, Vagonul Arad, Aurul Brad sau Victoria Ineu, iar ca antrenor a început la Metalul Ineu, și a pregătit echipe ca Zădăreni, Strungul Arad, UTA Arad, Motorul, Telecom, Pecica sau Indagrara.

A revenit și a promovat în Liga 1 cu UTA, apoi a trecut la FC Bihor, Jiul Petroșani, Politehnica Iași, CSMS Iași, CS Mioveni, Național Sebiș, Șoimii Pâncota și ACS Poli Timișoara. Ultima echipă pe care a condus-o a fost echipa sa de suflet, UTA Arad, pe care a preluat-o în aprilie 2018 și de care s-a despărțit oficial în iunie 2019.

Ultimul meci în care Ionuț Popa a stat pe bancă la UTA a fost cel cu ACS Poli, fosta sa echipă, la Arad, pe 9 martie 2019. UTA s-a impus cu 2-1. Cu toate că s-a declarat mereu fan convins al „Bătrânei Doamne” a fotbalului românesc (pe care a antrenat-o în trei mandate), nea’ Popică a fost mai iubit la Iași, unde – de altfel – a și fost comparat cu un rege pentru perioada de aur avută între 2004 și 2009.

Ionuț Popa a promovat mai multe echipe în Liga 1, ca UTA (2002), FC Bihor (2003), CS Mioveni (2011) și CSMS Iași (2012).

Odihnă veșnică, nea’ Popică!

VIDEO in Memoriam Ionuț Popa

9 comentarii

  1. Dumnezeu să-l odihnească în pace… Mulțumim nea Popică pentru toate momentele frumoase pe care le-ai dăruit suporterilor din toata ţara..

    0
    0
  2. Exact cand putea sa se revanseze fata de UTA,din multe privinte,a trebuit sa plece si sa antreneze pe cei,fosti fotbalisti plecati spre ceruri,care au jucat sub culorile alb-rosii..
    Vor castiga cu siguranta campionatul Raiului pe vesnicie.
    Sa se odihneasca in liniste si pace!RIP!

    0
    0
  3. Poate unul dintre cei mai mari fani ai UTE-I!!!! As fi vrut să mai trăiască un pic să o vada încă o dată pe UTA în liga 1.Odihnește-te în pace Nea Popica!!!!

    0
    0
    1. Corect punctat…@Ionut…a simtit ca ii este dator UTA-ei si a incercat tot posibilul ca sa se revanseze cumva..Prea tarziu,insa…
      Hai sa-l nu disecam…Sa se odihneasca in liniste si pace…Nu a mai apucat sa se revanseze…Ar fi facut-o cu siguranta daca ar mai fi avut timp…Poate a gresit de multe ori fata de UTA,dar a iubit UTA,asta e clar…In rest,si-a facut doar datoria…

      0
      0
  4. Ionut Popa a fost cel mai bun antrenor aradean de la Coco Dumitrescu…incoace. A fost un ” om de fotbal adevarat”. A si lucrat cu „Maestrul”, la inceputul anilor 1990. Am stat pe banca , linga el, la Strungul, era carismatic, ” isi citea” rapid adversarul, glumele sale au ramas celebre. A facut mult bine in fotbalul aradean si nu numai. Fie si numai acel 4-3 cu Poli, la Timisoara, care va ramane…peste veacuri , un moment de referinta. Apoi a plecat si sotia sa. Dumnezeu sa ii ierte si sa ii odihneasca …pa amandoi !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button