Fotbal juniori

Câștigători pe linie la a treia ediție a „Captain`s Cup”, Sorin Botiș a inaugurat „Nou Camp” de Bujac: „Pentru dezvoltarea copiilor!” + FOTO





„Lumea mă strigă căpitane, așa s-a născut numele acestei competiții”, ne spunea Sorin Botiș după prima ediție a „Captain`s Cup”, desfășurată în anul 2018. În anii marcați de pandemia de COVID, competiția a luat o pauză, dar competiția a revenit în forță cu ediția a treia, la care au participat aproape 300 de copii.

S-a jucat la trei categorii de vârstă fără a se ține cont de rezultate

Meciurile s-au disputat sâmbătă și duminică la trei categorii de vârstă, 2014-2015, 2012-2013, 2010-2011, pe două terenuri. Cel al Olimpiei Bujac și „Nou Camp”, de pe strada Dimitrie Țichindeal, deținut de familia Botiș, care a și fost inaugurat cu această ocazie. Investiția e de ordinul zecilor de mii de euro, condițiile sunt foarte bune, cu o mențiune specială pentru gazon, unul dintre cele mai bune din municipiu. La tăierea panglicii au participat aproximativ 500 de persoane, printre care și bunii prieteni, foști colegi de-al lui Sorin Botiș, precum Cristian Todea, Sebastian Huțan sau Ciprian Mateaș, care e și președintele clubului Olimpia Bujac. Aceștia l-au ajutat pe fostul căpitan al UTA-ei, dar și pe marele său ajutor, Erik Wild, să împartă medaliile și nu a fost un lucru ușor, căci absolut toți copiii au fost declarați câștigători. Vorbim despre 280 de jucători de la cluburi precum: AS Recaș, CS Sânandrei Timis (Biarena), CSM Lugoj, Pădureni, UTA, Olimpia Bujac, Fotbal Kids Arad, Fortuna Arad, Sporting Arad, CS Inoan, Unirea Șeitin, Progresul Pecica, Podgoria Pâncota și Mureșul Zădăreni.

Botiș: „Un galop fotbalistic, pentru a promova mișcarea în rândul copiilor, sportul”

Fostul căpitan al UTA-ei a fost mulțumit de rezultatul final, mai ales că a reușit să le ofere participanților, pe lângă medalii și diplome de participare, și dulciuri, dar și o masă caldă. Dar mai ales bucuria de a juca fotbal în condiții bune, arbitrați fiind de elevii lui Botiș de la UTA U16: Răzvan Joldea, Andrei Mocri, Adelin Nica și Daian Tăutan. „Având sprijinul Centrului Municipal de Cultură Arad, al mai multor sponsori, al colegului meu Erik Wild și al tatălui meu, am încercat să adunăm cât mai multe echipe ca să facem un galop fotbalistic. Ideea acestui turneu a fost aceea de a promova mișcarea în rândul copiilor, sportul. Eu am făcut performanță și mi-aș dori ca acești mici fotbaliști să reușească acest lucru, să realizeze mult mai mult decât mine. Marea mea bucurie, satisfacție e legată și de inaugurarea unui teren nou, la care lucrez de luni buni de zile. Mi-am dorit să pun la dispoziția copiilor o nouă locație în care să se dezvolte fotbalistic. Pentru asta avem nevoie de infrastructură, care la Arad e așa și așa și atunci o nebunie frumoasă de a mea m-a făcut să reușesc să fac acest teren. Primul pas a fost să gazonez terenul și să ofer condiții bune de joc. Pe viitor, planul și viziunea mea sunt mai mari, sper cu ajutorul lui Dumnezeu și a oamenilor pe care îi întâlnesc să reușesc”, a declarat Sorin Botiș, sprijinit logistic și Nelu Hamza și Gabriel Iazbinscky .

Sponsorii care au cotribuit și ei la buna reușită a ediție cu numărul trei a „Captain`s Cup” au fost: Alianz Țiriac, Drast Gym, Flana Market, Dedaly Construct 1002 Art, Electric Sun, Demav Therm, Drast Company și Pizza Plattinium.

FOTO: Costel Șerban

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button