UTA Arad

Poenaru, mai mulțumit la înfrângere decât la victorie: „În afara greșelilor personale care nu se vor mai repeta, echipa a arătat mai bine, suntem pe plus”





Rezultatele din amicale nu par a influența discursul lui Ilie Poenaru. Antrenorul UTA-ei nu s-a declarat prea mulțumit de echipa sa după victoria cu 5-1 în fața Maritsei Plovdiv, pentru ca, astăzi, cu ocazia eșecului cu Vojvodina Novi Sad (1-2) să-și laude elevii și să sublinieze progresele făcute în special pe faza defensivă.

Concluziile sunt bune, am pus în practică ceea ce am lucrat la antrenamente”

Noul „principal” al arădenilor consideră că, în afara greșelilor lui Balauru și Batha, ce au favorizat golurile sârbilor, formația sa s-a comportat bine, spre foarte bine. „Concluziile sunt bune, sunt mulțumit de atitudinea jucătorilor. Am încercat și am pus în practică ceea ce am lucrat la antrenamente și, față de meciul trecut, astăzi am fost mult mai bine. Am avut atitudine, am avut agresivitate, am fost echipă scurtă. Într-adevăr, poate pe construcție nu am arătat așa cum ar fi trebuit, dar pentru că ne-am grăbit, ne-am precipitat. Dar, să nu uităm, am întâlnit și un adversar foarte puternic și foarte bine organizat, cu un pressing avansat și acolo am întâmpinat probleme. Golurile au venit pe niște greșeli personale, care 100% nu vor mai apărea, sunt sigur de asta. Dar, repet, pe ceea ce am lucrat și am pus accent, respectiv faza defensivă, a ieșit în general bine. Am avut chiar 20-25 de minute în care adversarul nu a ajuns deloc în 16-le nostru, iar în a doua repriză a fost și mai bine din toate punctele de vedere. Și ca joc, și ca schimbări de direcție, am cerut și profunzime, ne-am creat ocazii, am și marcat și mai puteam să o mai facem o dată, de două ori. Ce nu mă bucură este că am pierdut și eu cam greu accept înfrângerea. Dar, momentele bune de joc ne dau nouă o anumită liniște și speranță pentru ceea ce urmează să facem”, a menționat Ilie Poenaru la finele disputei cu Vojvodina.

Din punct de vedere tehnic, tactic, am fost bine spre foarte bine în a doua repriză

Ca și cu Plovdiv, jucătorii care au venit de pe bancă au adus un plus în jocul UTA-ei, cu mențiunea că aceștia nu au fost neapărat aceiași din moment ce Poenaru a efectuat patru schimbări în primul „11”.  „Ei sunt pe margine, văd ce se întâmplă, am timp să le explic ce trebuie să facă, plus că sunt și alte tipuri de jucători cei care vin de pe bancă. Tocmai de aceea, azi am făcut un mix față de meciul trecut, iar când ai mai mulți jucători mai tehnici în teren lucrurile îți ies mai altfel. A fost și dorința lor de a remonta rezultatul, s-a văzut că a doua repriză în proporție de 90% a fost cam a noastră. Cu toate că nu ne-am creat prea multe ocazii, am presat, am stat sus, am închis zonele. Din punct de vedere tehnic, tactic, am fost bine spre foarte bine în a doua repriză”, a mai afirmat tehnicianul „Bătrânei Doamne”.

„E perioada în care îmi permit să văd fotbaliștii pe mai multe posturi”

Dobrescu, Hoxallari, Ubbink, Keseru, Stahl sau Maxim și-au schimbat cel puțin odată postul în disputa cu Vojvodina. „E perioada în care pot să-i văd și-mi permit să joc cu ei pe mai multe poziții cu scopul de a știi în campionat ce soluții și variante am. Mă bucur că ei răspund foarte bine acolo unde joacă și tocmai de aceea am și spus că vreau jucători care pot să evolueze pe mai multe poziții”, susține Poenaru.

S-a lucrat la temelie, urmează acoperișul

Acesta a recunoscut că până la partida de joi (ora 17,30), cu Radnicki Nis, va mai lucra pe faza ofensivă. „Defensiv, stăm bine, dar, pe de altă parte, trebuie să recunoaștem că nu am prea lucrat pe partea ofensivă. Când construiești o casă îi faci temelia și de abia apoi îi pui și acoperișul. Asta vom face și noi, dar mai este mult de lucru și asta este de durată.  Practic avem doar două săptămâni împreună și nu putem schimba totul într-un timp atât de scurt. Dar, astăzi, la momentul la care vorbim, echipa este pe plus. Și mă refer la acumulări fizice, dar și din punct de vedere tehnic și tactic. Sper ca joi, la ultimul amical să arătăm și mai bine și – bineînțeles – să câștigăm, pentru că eu îmi doresc să câștig orice meci pe care-l joc”, a concluzionat Ilie Poenaru.

11 comentarii

  1. Exact,asa cum spuneam…Sa nu facem nunta dupa victorie si nici ingropaciune la infrangere…Sunt multe lucruri de pus la punct daca am mers pe ideile lui Poenaru si pe incredere ca poate si sincer,eu cred ca poate sa ne duca la un alt nivel…
    Doar ca,pe la Rogla,Mister Poenaru,are terenuri verzi,irigate,conditii perfecte…
    In acelasi timp,intamplator am trecut pe langa FN,nu aveam cum sa nu ma opresc…Te ia cu dureri de cap si puseuri de inima…Gazonul FN arata ca si cel putin Desertul Kalahari,mai rau…Zone intregi parjolite,galbejite…In zona Tribunei a 2-a,spre gara,pur si simplu nu mai exista gazon pe cel putin 300-400 mp…Nu exista…Si Reconsul vrea sa-mi explice mie ca in 10 zile va fi bine,pana la Super-Cupa?Nu cred ca va puteti inchipui cam cum arata?Daca nu ma credeti,acolo este gazonul,tentativa de gazon….E chel ca si dupa bomba atomica….
    In viata vietii mele,de cand ma stiu,gazonul stadionului,fara degivrare,tehnologii,nu a aratat mai rau decat acum,niciodata..Recons nu duce in anotimpuri ploioase,dar nu duce nici acum,pe vara,seceta, gestionarea….domnul Mehelean are doar doua variante…Ori mlastina,ori parjol,se descurca pe ambele faze negativ…Tot ce este in gestiune politica,prin capusa Recons,este sortit pieirii,indiferent ca se numeste stadion,parcari,regenerari urbane,strand…Se alege praful cand gestiunea este predata spre Recons….Capatul liniei…

    0
    0
  2. Mister, eu unul cred că știi ce vrei și, și ce faci, așa că sânt optimist; cred că dacă îți ies planurile, UTA va fi acolo sus unde îi este locul. Probabil în 2-3 ani. Tocmai am terminat de citit cartea lui Coco. Ce mi-a rămas în minte cel mai pregnant, este că întotdeauna a avut o viziune, un plan. Le-a implementat cu loialitate, reușind să facă pe UTA campioană de două ori. A trecut prea mult de atunci, așa că e vremea…
    BAFTĂ!

    0
    0
  3. Mister Poenaru….Noi,suporterii,avem mare incredere in tine dar contra Vojvodina,nu ai stat bine nici in aparare si nici in atac…mmmna….Milocasii aceleasi pase laterale si inapoi,de parca este iremediabil,la exasperare,sablon…Ajungi pe faza de atac si iar se joaca inapoi…Ce naiba?Nu am vazut verticalizare sau desfacere pe benzi,ofensiv,asalt?Aduci mingea cumva pe posesie,central, apoi Batha iar si din nou o comite si atunci cand o comite,devine nervos,gata rezolvat cartonasul,cel putin galben…Aceste pase inapoi repetitive,ne mananca ficatii…Nu poti juca asa…Sorry!
    Si chiar daca joci acasa cu portarul,la nevoie,doar cu Iacob poti face asta,ambidestru…Cu Balaur sau Mociu,nici vorba…Factori de risc maxim…Imi pare rau sa o spun dar nici Balaur si nici Mociu nu sunt de nivel cerut de Liga I-i..Iata dovada actuala…Nu le-as fi dat drumul nici in ruptul capului lui Rosca sau Zamfir,ca variante de portari 2-3…in veci!In vecii vecilor!Ma rog….

    0
    0
  4. Am vazut ambele meciuri. Fara joc de calitate eu nu acord ..”certificate de incredere”. Cu Voivodina, ca de obicei, UTA nu a stiut sa faca posesie, a jucat doar pe contre. Pasele sint scurte si previzibile. Fundasii centrali imi par mai slabi ca sezonul trecut, fac multe greseli ( Chindris imi pare valoric peste Erico..din nou lent si cu erori, sau Benga), cei laterali sint si ei slabuti ( Nu a jucat Vuccevici,…cei veniti de la Medias au valoare, previzibil, scazuta. La mijloc , inchizatorii sint slabi si atehnici,…la constructie ( ca inainte), atacantii nici ei teribili .( Nu inteleg de ce joaca asa de slab Keseru si Otele, de ce Miculescu, vine din postura de rezerva). Ambii portari au pe constiinta cite un gol, aici macar unul trebuia schimbat cu ceva nou. Plusuri pentru Postolache ( care a colaborat binisor cu Miculescu) si Negoescu ( se dovedeste ca Balint „nu i-a citit” valoarea). Matei …cam ” fluturas”,..destul de inutil…cu pase scurte, fara eficienta in joc, desi e folosit mult, Ubbinc ramane „capul limpede”. Imi veti spune ” nu poti trage concluzii dupa 2 meciuri”, poate ca asa este, dar asteptam sa vad „mina si filozofia lui Poenaru.”..si nu o vad, vad o UTA, parca mai subtire , in joc, decit in debutul de anul trecut. Nu mai e mult si incepe, iar UTA nu imi pare ” gata de joc”., se incearca…fara reusita, o progresie, cu jucatori care fie nu o pot ( nu stiu) face, fie ( cei noi) nu prea au valoare. Sint oarecum…mai critic, pentru ca mi-ar fi placut sa vad o imbunatatire, Voivodina , care nu-i o mare echipa, a pasat mai binea pasat repede, a jucat mai legat, UTA, desi condusa,…nu a facut pressing, a ajuns rar la poarta. O fi meci de pregatire, dar daca tot pregatesti…ceva,…ar trebui sa se vada. Sper intr-o UTA capabila de la inceput sa se apere , sa construiasca si sa marcheze…dar ce am vazut…nu mi-a placut, pe alocuri…am constatat slabiciuni sau un joc oricum, mai slab, ca anul trecut. ( cind Balint…macar..stia sa se apere)

    0
    0
    1. Dupa schimbarea bancii tehnice si aprox a 30% din lotul de jucatori, cred ca ne-ar trebui un tur de campionat sa ne dam seama in ce directie am luat-o, nu dupa o saptamana de pregatire si doua amicale in plin cantonament…

      0
      0
  5. Sa încheiat cumva perioada de transferuri ? Echipa are nevoie de jucători peste ce este în lot! Unde sunt jucătorii identificați ?

    0
    0
  6. Pt Giro, sunt ferm convins ca te pricepi la fotbal si mai ales la portari( cred ca nu stii nici cum se baga manusile in maini, dar e alta poveste). Personal acord circumstante portarilor, mai au cate un gram de nebunie, dar hai sa nu catalogam ca fiind Balauru , nu Balaur portar de liga a doua, o consider o lipsa de concentrare la acea faza pe care am vazuto si eu cu alti ochi probabil. Esti unul dintre cei mai rautaciosi comentatori nu rin viu grai, ci aici , ca nu te foare gura sa scrii.

    0
    0
    1. Tataie,@Gixi….hai sa ne intelegem cumva…Daca eu sunt rautacios,asa sa fie..Nu exista portar in lume,fara dram de nebunie..cel putin asa sunt considerati…Ca le lipseste o doaga,este absolut real…Hai sa nu ne aruncam in laudativ…Balaur nu este de liga I-i,nici pe departe..Nivelul sau tehnic si psihic este si va ramane la Buzau…La fel cum nu au facut fata un Miron(care ne-a vandut pe fata)Bodea,etc….Poate imi spui unde au ajuns ceilalti portari,execeptie Moldovan care oricum visa sa plece…

      0
      0
  7. Mie mi-a placut cum au jucat baietii in ciuda infrangerii din cauza unor greseli personale. Trebuie inteles ca, totusi sunt niste meciuri amicale unde se testeaza toti jucatorii,multi sunt veniti noi si trebuie putin timp pana se va aseza lucrurile pe teren, nu asa, gata bati din palme si zici ca, uite ca, nu functioneaza echipa !!! Este de munca la antrenamente,nu este asa de usor pt. a face ca, relatiile de joc sa fie bune intr-un timp asa de scurt, trebuie rabdare !!! FORTA UTA Arad !!!

    0
    0
  8. Saracule( in exprimare) ,ma refer la Giro, esti axat pe Balauru, repet nu Balaur , sau poate te referi la Ionut de la Mioveni, la Buzau a fost o conjunctura, daca nu i stii CV ul lui Balauru. Documenteaza te apoi vii si stai de vorba cu mine despre fotbal!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button