Șoimii Lipova

Abrudean primește calitate în benzi: Pamfile și Cristiu vor să promoveze cu Șoimii Lipova în Liga 2-a!





Șoimii Lipova și-a asigurat serviciile a doi fotbaliști importanți pentru posturile de fundași laterali. Ambii o au în trecutul lor pe FC Hermannstadt și meciuri în primele două eșaloane pentru gruparea sibiană.

Claudiu Pamfile are 25 de ani, este născut în Tecuci și joacă în banda stângă a defensivei. E cotat la 100 mii de euro pe transfermarkt și are și 7 meciuri pe prima scenă a fotbalului românesc, cu Hermannstadt, în sezonul 2018-2019, bifând și o pasă decisivă. A debutat la FC Brașov, apoi a mai jucat la Hărman, Hermannstadt, Minaur Baia Mare și Poli Timișoara, de bănățeni despărțindu-se în această vară. „Am ales Lipova pentru că m-am mutat în Timișoara, sunt și la facultate, vroiam să joc aproape. Am auzit cuvinte frumoase despre Șoimii, obiectivul și condițiile m-au făcut să accept o nouă provocare. Am avut mai multe variante, două echipe de Liga 2-a, dar erau cam departe. Îmi propun să joc cât de mult, să-mi ajut echipa în realizarea obiectivului. Este un grup frumos, cunoșteam câțiva băieți, se fac antrenamente serioase, este o atmosferă profesionistă. Nu consider că este un pas în spate pentru mine, vreau să promovez cu Șoimii”, ne-a declarat Pamfile.

Radu Cristiu are 24 de ani, e din Sibiu, și, ca și Pamfile, joacă în special în stânga, doar că s-a specializat și ca fundaș dreapta. E cotat la 75 de mii de euro pe transfermarkt și, după debutul la Hermannstadt, a mai trecut pe la FC U Craiova, CSC Șelimbăr și AFC Odorheiu Secuiesc. Are în special meciuri în Liga 3-a, dar și 5 la nivelul Ligii a 2-a. „Mă bucur că am venit la Lipova, sper să promovăm. Sunt jucători foarte buni, se practică un fotbal frumos, modern, avem un antrenor ambițios, care vrea performanță. Nu este un pas inapoi pentru mine, este o motivație în plus să lupt la promovare, îmi plac provocările. Cred că Șoimii are toate condițiile pentru a forța promovarea, depinde de noi acum, să facem ceea ce trebuie. De acum, vor vorbi rezultatele. Îmi doresc să promovez și să joc în continuare cu Șoimii în Liga 2-a. Vreau să urc în carieră cât mai sus posibil, la Lipova văd o rampă de lansare pentru mine”, susține Cristiu.

După plecările lui Aldan la Pecica și Suslak, la Ungheni și urcarea lui Filimon la mijloc, Adi Abrudean avea mare nevoie de un fundaș stânga. Dar și pe cealaltă parte avea nevoie de un fotbalist cu experiență, care să-i facă concurență lui Nagy, care nu mai e junior. „Avem doi fundași laterali noi, Cristiu și Pamfile, care au demonstrat că ne putem baza pe ei. Mă bucur enorm că am reușit să-i transferăm, sunt convins că ne vor ajuta”, a precizat Adrian Abrudean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button