Crisul Chisineu-CrișProgresul Pecica

Echilibru între divizonare terțe arădene: Crișul Chișineu-Criș – Progresul Pecica 1-1





După Lipova – Cermei 2-1, alte două divizionare terțe arădene și-au verificat potențialul într-un amical ce vine cu o lună înainte debutul sezonului 2022-2023. Pe arena „Aurel Ardelean” din Chișineu Criș, formația gazdă a condus-o până spre final pe Progresul Pecica, formație ce a egalat prin – poate – cel mai talentat fotbalist din zonă în acest moment, Raul Stanciu (15 ani), din Socodor.

Pentru al doilea amical la rând (precedentul a fost UTA U18 – Crișul 0-3), nou sositul Cătălin Barbu (foto) a punctat pentru „alb-albaștri”. Se întâmpla în minutu 28, când Haloș a recuperat un balon în dreapta, a centrat perfect și fostul atacant al lui FC Argeș a punctat cu capul. În prima parte, ambele echipe s-au exprimat mai bine pe teren, au avut ocazii, iar cei de la Crișul au mai lovit odată și bara. În actul secund, ritmul a mai scăzut, iar cu un sfert de oră înainte de final a venit și egalarea. Borcea a combinat cu Bozian, acesta a pasat filitrant și Stanciu l-a executat pe Mate.

Stupar: „Momente bune de joc, dar mai avem timp de lucru”

Crișul pare să fi încheiat campania de achiziții odată cu semnăturile puse pe contract de Moise (ex. Călărași), Barbu (ex. FC Argeș) și Clej (luat definitiv de la Ineu). „În acest moment avem 21-22 de jucători pe care ne bazăm și care, zicem noi, formează un lot bun, echilibrat în toate compartimentele. Poate, dacă am mai găsi un junior peste medie o să mai încercăm să luăm, altfel de acum urmează să lucrăm pe omogenizare și pregătire fizică. Și în amicalul de azi am avut destule momente bune de joc, am avut acțiuni legate, posesie cu progresie, însă e clar că unele lucruri, cum ar fi pressingul încă nu-l putem face ca lumea în lipsa unei pregătiri fizice foarte bune. Mai avem timp să lucrăm, de exemplu azi au fost destule situații în care ne-am grăbit prea mult cu pase decisive când nu aveam spații pentru ele. Una peste alta, suntem în grafic, sănătoși să fim ca să putem lucra în următoarele săptămâni”, a precizat Dan Stupar, „principalul” Crișului.

Bozian:Sunt sigur că vom face o figură frumosă în campionat”

Și Pecica are lucrurile clare din punct de vedere al lotului de jucători și asta mai ales prin prisma colaborării cu UTA. „Un antrenament util împotriva unei echipe cu destui jucători cu calitate. În general, suntem mulțumiți de ceea ce am făcut în ambele reprize, cu un plus clar pentru prima repriză, dar – per ansamblu – toți băieții s-au achitat de sarcini. Am avut și câteva ocazii în prima repriză, dar nu am marcat și am oprit bine câteva atacuri. E bine pentru acest moment. Mai avem de lucrat, este perioadă de acumulare, vom arăta foarte bine. Vom pune probleme în campionat,pentru că avem copii cu calitate, sunt sigur că vom face o figură frumosă. Ne înțelegem perfect și pe banca tehnică, excelent chiar, eu am mai lucrat cu Mihai (n.a. Petcuț) din altă postură, nu vom avea nici o problemă. Deciziile se vor lua corect, pe bază de comunicare bună între noi. Baieții de la UTA s-au integrat bine, au calitate, e clar că se muncește bine la grupele de juniori ale clubului. Vin copii cu reale calități fizice dar și tehnico-tactice. Am reglat repede și bine niște probleme pe care nu credeam că vom reuși atât repede, dar bagajul lor este foarte bun și putem să îi integrăm rapid în ceea ce ne dorim de la ei. Saltul juniorilor la Liga 3-a este benefic, nu cred că mai aveau ce să progreseze la juniori. Au făcut pasul la momentul oportun, mai ales cei de 2003 care deja trebuie să fie certitudini”, a menționat Bogdan Bozian, jucător, dar și antrenor alături de Mihai Petcuț.

Dacă formația din Chișineu Criș are un singur amical săptămâna viitoare, în weekend, cu Sântana, Pecica va juca miercuri și sâmbătă cu Păuliș și Periam.

Min.75 Atac pozițional pe dreapta, Borcea a pasat la Bozian, pasă printre la Stanciu care a egalat: 1-1

Formații:

Crișul: Borz – Haloș, Hreniuc, Bortiș, Siminic – Iuga, Dinu – Grigore, Janu, Moise – Barbu. Au mai jucat: Mate – Clej, Nistor, Pașca, Gavrilaș, Pavel, Burlă, Ciornei, Toboșaru, Popa, Domide jr.

Pecica: A. Roșca – Sarkozi, Gomboș Wild, Aldan – Arsene, Cristi Mihai – Răchită, Bozian, Andrieș – Câmpan. Au mai intrat la pauză:  Roșu – Puta, Borcea, Stanciu, Capătă și spre final: R. Bănățan, Gruia, Chiriac, Indreica, Marinescu.

Arbitru: Remus Lung.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button