UTA Arad

Primul elvețian din istoria UTA-ei, Orhan Ademi a luat deja pulsul Superligii și publicului arădean: „Nu mă așteptam, a fost impresionant!”





De la revenirea în primul eșalon al fotbalului românesc după 12 ani de absență, UTA a optat în premieră pentru istoria sa la jucători din Rusia (Evghenyi Shlyakov), Olanda (Desley Ubbink), Cehia (Thomas Wagner), Elveția (Orhan Ademi), Martinica (Wesley Jobello) și Mauritania (Aly Abeid). Ultimii trei au fost transferați în această vară, Jobello nu a debutat încă, iar Abeid este așteptat în Maroc pentru ridicarea vizei și călătoria spre Arad. Singurul fotbalist care a luat contact cu Superliga este atacantul de 1,89 metri, Orhan Ademi (30 de ani), care a bifat 12 minute cu Petrolul și o repriză (cea de-a doua) cu FC Voluntari.

Elvețianul a început fotbalul în ţara natală, la Au-Berneck, iar în carieră a mai trecut pe la echipe din Austria și Germania, precum: Rheindorf Altach, Eintracht Braunschweig, VfR Aalen, SV Ried, Würzburger Kickers şi MSV Duisburg. În 2012, puternicul „vârf” a fost convocat la naţionala U21 a Elveţiei  pentru meciurile de baraj cu Germania din cadrul preliminariilor Campionatului European de Tineret. În sezonul 2013-2014, Ademi bifat și 25 de meciuri în Bundesliga 1, în tricoul celor de la Eintracht Braunschweig, marcând și un gol. În stagiunea precedentă, petrecută în tricoul celor de la MSV Duisburg, Ademi a marcat 12 goluri în 37 de apariţii în campionat, plus alte 5 goluri în 6 apariţii în Niederrheinpokal. Masivul atacant poartă tricoul cu numărul 9 la UTA, care în sezonul trecut i-a aparținut lituanianului Laukzemis.

S-a sfătuit cu Darius Ghindovean înainte de a accepta oferta UTA-ei

– Orhan, cum te simti după prima lună în România, la Arad, mai ales că vorbim despre o experiență total diferită față de precedentele din cariera ta?

– Mă simt bine, echipa și clubul m-au primit foarte bine și am găsit rapid un apartament, ceea ce a fost foarte important pentru mine. Bineînțeles că este o țară nouă și o limbă nouă, dar cred că sunt și eu sunt un tip deschis la minte pentru ceva nou și de aceea nu mi-a fost greu.

– Ce te-a convins să accepți oferta UTA-ei, știai ceva despre echipă înainte de a veni aici?

– Am vrut doar să trăiesc ceva diferit după 10 ani petrecuți în Germania și am discutat despre asta cu familia mea. Am stabilit că, dacă vine ceva interesant din străinătate, voi pleca și oferta a venit de la UTA. Sunt sincer, am ajuns rapid la o înțelegere, în câteva zile am zburat în România și am fost surprins pozitiv de tot ceea ce este aici. Bineînțeles că m-am informat despre mediu, club și oraș. Am jucat cu Darius Ghindovean (n.a. internațional U20 din Mediaș)  doi ani la MSV Duisburg,iar el mi-a spus doar lucruri pozitive despre țară, club și oraș.

„Nivelul Superligii nu este atât de rău pe cât crede toată lumea”

– Te cunoști cel mai bine, la cât la sută din punct de vedere fizic ești în momentul de față?

– Ei bine, vreau să spun că sunt fotbalist și vreau să joc în fiecare meci și să arăt ceea ce pot face, dar nu uit că nu m-am antrenat cu o echipă de mult timp și am venit la UTA cam târziu. Aș spune că stau bine la alergat, dar tot îmi lipsesc câteva puncte procentuale ca să prind ritmul pentru 90 de minute pe teren.

Ai debutat deja în Superligă, cum ai simțit nivelul campionatului, câte goluri crezi că poți înscrie într-un sezon?

– Trebuie să spun că nivelul nu este atât de rău pe cât crede toată lumea. Desigur, există diferențe față de ligile în care am jucat, de exemplu Germania, dar cred că Superliga nu ar trebui și nu trebuie să se simtă mai prejos. Golurile sunt clar importante pentru mine, am și fost adus pentru asta. Mi-am stabilit întotdeauna un număr ca obiectiv înainte de un sezon, dar nu vreau să spun public. Doar vreau să profit la maximum de sezonul echipei și cred că până la urmă toată lumea va fi fericită.

„Sentiment de nedescris cu Petrolul”

-E grea concurența cu doi fotbalisti care au în CV-ul lor echipe cunoscute în fotbalul european, Keseru si Postolachi?

– Nu, nu e greu, cred că asta e normal în fotbal. Competitivitatea face parte din fenomen, iar după părerea mea asta face doar ca un jucător să fie mai puternic, experimentat și vizibil. Mă înțeleg excelent cu amândoi.

-Ai jucat deja și pe teren propriu pe un stadion aproape plin, cum ți s-a părut atmosfera din tribune la meciul cu Petrolul?

– Trebuie să spun că nu mă așteptam, a fost impresionant. Mai presus de toate nu a fost nici măcar un minut de liniște în cele 90 de minute. A fost un sentiment de nedescris, sper ca susținerea să fie în continuare aceeași, iar noi, ca echipă, să le putem întoarce favoarea prin victorii.

„E timpul să călcăm pe accelerație!”

– Ce crezi că ar trebui să faceți pentru a depăși această mini-criză de joc și rezultate în meciuirile din deplasare? Cu atât mai mult cu cât duminică jucați din nou afară, pe terenul uneia dintre cele ma in forma echipe a acestui debut de sezon… 

-Cred că toată lumea este conștientă că nu putem juca așa cum am făcut în ultimele meciuri din deplasare. Am vorbit mult și pe larg și am analizat totul, acum e timpul să călcăm pe accelerație, să luptăm și să dăm totul pe teren. Atunci cred că vom arăta și o altă față și hai să începem de duminică!









26 comentarii

  1. Deocamdata ADEMI nu a aratat nimic pe teren,poate este doar neacomodarea la prima vedere dar cu timpul trebuie sa isi arate valoarea de jucator experimentat, vom vedea !!!

    0
    0
  2. Laudele către fani nu țin loc de puncte, când arunci la gunoi destine și generații întregi de juniori arădeni pe motiv ca nu au valoare dar nici șanse nu le-ai dat înseamnă că strategia clubului e total greșită.
    Politica clubului valorează cât cazările la hotel și cât pot fi ținuți pe salar de juniori când deja au pretenții de salar de seniori sunt îndepărtați.
    Există vreo certitudine ca Isac, Negoescu, Patlagica, Maxim aparțin 100% de UTA? Ei au fost aduși de la alte cluburi de juniori din țară.
    Sergiu Sabau și Petre Simon au fost jucătorii UTA-ei până vara aceasta dar nu știm pe ce motiv și în ce mod sau despărțit de club.
    Petre Simon e impresariat de Apostu care ii făcea reclamă în toamnă la Digi după ce marca acel gol superb în Cupă împotriva FCSB-ului și spunea ca e jucătorul UTA-ei.

    0
    0
    1. La un club serios care creste copii si care are deja ceva valori, cred ca acei copii au deja impresari si nu le mai dau drumul catre alte cluburi fara sume de bani, mai mici sau mai mari, plus procent la un eventual transfer … deci 10-15-20% e posibil sa aiba cluburile de juniori care i-au format … am vazut ca din alea 5 milioane luate de Rapid pentru Rares Ilie, un milion merge la clubul de juniori care l-a format, adica 20% …

      0
      0
    2. nu cred ca la UTA este altfel ca la alte cluburi cu academii puternice … cati jucatori din lotul primei echipe sunt produsi de propriile academii la CFR, FCSB, Farul, Universitatea Craiova, etc. … de la niciunul pana la cateva degete de la o mana … copiii sunt luati de la alte cluburi la diferite varste, dupa ce sar in ochi cu prestatii bune la campionatele de juniori si convocari la loturile nationale … este o selectie continua … cheltuielile cu academia sunt foarte mari, ca sa ajungi sa ai un titular la echipa mare, ai nevoie sa cresti cativa ani zeci si zeci de copii … despre valoarea unor juniori, nu ne putem noi pronunta, ei sunt urmariti zi de zi in dezvoltare afizica si tehnico-tactica … copiii semneaza sau nu contracte cu UTA daca le convin clauzele, daca nu, indrumati de impresari, prefera sa fie liberi de contract …

      0
      0
    3. Ia uitate cine este acel așa-zis scriitor ,Valeriu Lucian care scrie ,semnează articolul ——-un fost pușcăriaș pt viol ———- cu un nume schimbat ———Denis ești total redus de culoarea neagră a imaginației si a frustrărilor care te domina de cind Uta este in Liga 1

      0
      0
  3. 50% la Atletico 40% la Electrica nu ți se pare ca UTA doar împarte nu câștigă?
    E ușor să împărți când ii crești pe banii primăriei salarii de 500 lei pe lună cazări de 3000 lei pe lună de la bugetul local.
    Ar fi fost ok ce spui tu dacă erau 1-2-3-5-10 aduși dar nu 80-90% din loturile Elite.
    De ce crezi ca UTA ii împrumută la liga 3-4 sa nu le plătească salariile plătesc cluburile respective așa UTA are sportivi legitimați pe hârtie dar practic ei sunt meteorici în club după o anumită vârstă.
    Citiți articolele din CriticArad și va lămuriți, și părerile părinților, din social media, a celor plecați ca Mare(UTA-Zalau) și Melniciuc(Atletico-Clinceni).
    Acuși la rubrica voastră stranieri arădeni o sa fie mai mulți Arădeni decat la UTA.
    Apropo tu ști cum au plecat Sabau și Simon expirare contract, reziliere de comun acord a contractului etc.?
    În mod normal trebuia anunțat pe site-ul clubului, UTA sa despărțit de….

    0
    0
    1. 3000 de lei cazare si masa inseamna 100 de lei pe zi cazare si 3 mese … ti se pare mult? s-au adus la bucata, in timp, nu la gramada, au fost observati la turnee de antrenorii de la academie, daca nici ei nu se pricep, atunci cine? noi? sigur ca parintii cred ca-l au pe messi sau pe ronaldo acasa … daca este foarte bun, se va relansa de la un alt club, avem cluburi de Liga a treia de la care s-au transferat la echipe mari, din primele ligi … cine ii opreste sa ajunga in Liga intai de la un alt club? poate doar valoarea lor fotbalistica …

      0
      0
    2. Deja exagerezi . Vrei să știi prea multe! Am impresia că ești bulumac de cap la cât ești de enervant! De ce nu intelegi că nu aveti nici o șansă să puneți stăpânire pe UTA?

      0
      0
      1. Probabil tu ești puțin tolomac ori stai prost pe socoata: Uta a cheltuit 1.5 mil euro in ultimi 5 ani pe cazare și masa la Subcetate hollyday-in și nu are nici un copil din aia haraniti acolo in echipa! Cu banii aia cumpărai vreo 10 jucatori buni!

        0
        0
        1. banii provin de la proiectele castigate de club la CMC Arad … deci daca nu-i luau, nu existau … nu i-a cheltuit clubul din banii produsi din abonamente, bilete sau transferuri de jucatori, sunt bani obtinuti in plus la bugetul clubului … este o mare, mare diferenta … vedeti ca banii de la Primarie NU se pot folosi la foarte multe lucruri … doar la cazare, masa, deplasari, echipamente … nu salarii, indemnizartii sau prime de joc asa ca nici vorba sa cumperi jucatori cu ei … faceti o mare confuzie legat de banii din bugetul clubului si banii din proiecte … am citit si prostii de genul ca se putea cumpara hotel cu acei bani … serios? cu bani din proiectele castigate de la CMC al Primariei? … si mai ceva, au fost cazati si jucatori veniti din localitatile din judetul Arad, nu doar din alte judete … acolo au stat si juniori care au jucat chiar si la prima echipa … cateva zile au stat acolo si jcuatori noi venitit pana li s-a gasit o chirie corespunzatoare … nu luati drept bun si adevar absolut tot ce cititi … este un banc porcos, care zice ca pe toate gardurile scrie p##a si cand pui mana e lemn …

          0
          0
          1. Stai jos, 3! Banii publici i-au cheltuit exact pe ce nu se poate verifica fizic, pana și Bibi a zis ca nu poate sti, nici măcar Curtea de conturi, dacă au fost 2 sau 3 nopți de cazare, dacă au mâncat 15 sau 25, dacă au cumpărat 100 sau 600 de mingi….înțelegi? Sunt sigur ca nu, dar e bine ca vin bani publici cheltuiți fără cap, din aia privați, adică ai suporterilor, platim salariile!!!

            0
            0
          2. bibi stie de la el de la padure cum e cu marcatul si taiatul bustenilor … daca in proiect scrie 15 jucatori timp de 60 de zile cazare si masa, eu sunt 100% convins ca in evidente se gasesc 15 nume care pot fi verificate daca au stat si cat au stat … nu stiu ce a povestit bibi dar toti banii publici se verifica fila cu fila, act cu act de catre curtea de conturi … facturile sunt receptionate, cineva semneaza pentru ele, materialele ajung intr-o magazie de unde sunt descaracte catre antrenori, cu acte si semnaturi de primire … asa se face peste tot, ca nu suntem in bangladesh sau in papua noua guinee … totul se poate verifica … nu stiu exact ce este in acele acte, dar nu cred ca se joaca cineva cu banii publici pentru ca se imputa toate sumele si duci bani de acasa pentru asa ceva, plus ca se face si hartie catre procuratura care poate cerceta si sub aspect penal daca e cazul … nu stiu cine isi risca libertatea pentru asa ceva … vad ca sunteti cativa indignati ca se cheltuiesc bani cu academia, cu juniorii, cu cazarile … e simplu … coboram in liga a doua sau a treia si nu mai trebuie sa avem nici academie, nici salarii mari, jucam cu micalaceni si bujacani care stau la casa lor si suntem fericiti ca nu se cheltuie asa multi bani … liga 1 este pentru bogati, este elita … si apropo de cheltuirea banilor publici, unii cred ca daca nu lua UTA milioanele de la primarie, cine stie ce mari lucrari facea primaria cu acei bani … un banc: se intalnesc doi fosti colegi de scoala dupa 20 de ani … unul fuma de zor, celalalt il intreaba … tot fumezi din liceu? da, doua pachete pe zi … aoleu, pai daca nu fumai, acum aveai bani si iti luai un ferrari … dar ferrariul tau unde este, ca tu nu ai fumat? ii raspunde cu o intrebare fumatorul …

            0
            0
          3. Dacă tot ai adus in discuție CMCA, rogu-te, ca văd ca ești la curent, cum explici finanțarea din bani publici a unei anumite echipe de liga 5, și nu cu bani putini, atenție bani care ii cheltuie ca și cum ar avea buget nelimitat!!!

            0
            0
          1. Denis Rusu a fost doar împrumutat de la Lipova.
            Apropo cine plătește cazarea jucătorilor împrumutați la Pecica? Primăria Arad sau Primăria Pecica?

            0
            0
          2. cine are interes ca sa rodeze juniori fara sa plateasca o competitie de liga a treia?

            0
            0
          3. am recitit intrebarea … adica tu intrebi cine plateste cazarea juniorilor utisti la Pecica??? informatie falsa, sunt aradeni majoritatea si dorm la familiile lor, fac naveta la antrenamente la Pecica cu un microbus de la clubul UTA

            0
            0
          4. Exista, au și un deputat in echipa și cumpara treninguri de la Inter Sport( date publice amice)!

            0
            0
          5. ai scris ca din bani publici, de la CMC Arad … ti-am raspuns ca nu exista asa ceva … proiectele de la CMC sunt pentru performante, nu pentru echipe de amatori … probabil te referi la o echipă de liga 5 care este a unei primarii si careia i se aloca o suma de bani pentru activitatea sportiva, si bineinteles ca pot cumpara echipamente, nu se dau salarii … sunt zeci de primarii care au cumparat echipamente pentru fotbal, anual sau la doi ani … care e problema, ca nu inteleg?

            0
            0
          6. nici prin gand nu-mi trecea 🙂 club privat, pot avea sponsori … faptul ca Sorin a facut in camp un teren de fotbal pe banii lui vad ca nu i-a sarit in ochi … poate te referi la Captain Cup? competitie pentru juniori … pentru asa ceva se pot cere bani dar nu pentru echipa de liga 5 …

            0
            0
  4. Ademi este reincarnarea lui Dangubici…a fost îndeajuns sa văd pasă total aiurea în careu.Fara vlagă și precizie,nu știu cine o șantajează pe UTA cu astfel de jucători?

    0
    0
    1. Tu vb asa să nu taci, dangubici cât a jucat a mâncat jar pe teren, goluri a dat, de pase nu mai vb, la 6000,7000,cât a avut, e peste keseru, keseru de la care aveam multe speranțe, eram în stare să-mi dau orice pt keseru, dar gata, ajunge, este zero, dacă nu va fi rezervă cu sepsi, poenaru va vedea ce înseamnă tribuna 2 👀 gata poenarule acum ai de făcut o singură schimbare în echipă neforțata, keseru rezervă, forza uta oriunde, oricând

      0
      0
  5. Nu e cazul sa se vorbeasca despre cetatenia lui Ademi,nu conteaza…Dintre toate tarile europene,Elvetia are niste criterii foarte drastice de evaluare…Doar atunci primeste cetatenie cand este nascut acolo sau parintii sai au trecut toate treptele capacititive si dureaza cam 12 ani pana la obtinerea pasaportului rosu cu cruce alba…Vreau sa va spun ca acolo nu conteaza daca vorbesti una dintre cele 3 limbi oficiale,sau retro-romana sau daca stii imnul,constitutia,cam ca si la noi cerute,daca ai auzit de Stefan cel Mare…Nu e pe criterii etnice,daca stii ceva despre Wilhelm Tell…In schimb,se cer aptitudini,performante si primesti automat cetatenia…
    Cei care ma cunosc,stiu ca am locuit in Elvetia foarte multi ani de zile…Mentalitatea este cu totul alta…Mare diferenta…Atat in scoala cat si ca meserie,sport,orice domeniu…intra cine doreste,rezista cine poate..Asa sunt ei cu mentalitatea lor…Doar ca,in vacantele mele spre casa,veneau cu mine colegi de facultate elvetieni,din curiozitate…Mai din curiozitate,mai din necunostinta lor, ii tineam doar pe la Astoria,la Night sau Discoteca Parc pana rasarea soarele…Nu concepeau libertatea si distractia posibila la Arad…Anii au trecut,mai tinem legatura rar…Chiar si atunci cand mai comunicam,unul este manager la Porsche,VAG,altul a preluat afacerea bunicului sau,Hotel de 5 stele Ochsen,altul este sef IT departamental dar fiecare ma mai intreaba daca sunt tot atat de indocrinat fata de UTA?Ei sunt cu Hocheiul…Ei,nu concep sa suferi,sa traiesti momentul…Imi vine acum sa rad….Ma chemau la biliard si le spuneam ca zbor spre casa in weekend ca avem meci cu Poli….Nu am cum sa lipsesc…Anii au trecut….imbatranim,dar trebuie sa predam stafeta copiilor,tinerilor,in sensul bun…

    0
    0
  6. Poenaru, dar cu Balauru esti certat, sau vrei sa ajunga Iacob la 10 goluri incasate, ca nu prea te nteleg, corect ar fii sa dai sansa si celuilalt, deoarece e un singur post de portar in teren. Mi se pare corect sa apere si Balauru.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button