Alte sporturi

Profesorul Constantin Miclea – mesaj manifest împotriva ministrului Novak: ”Sabotează cu bună știință sportivii de performanță!”





Atletismul arădean a avut un an 2022 foarte bun. Mihai Motorca și Denis Both au adus multe medalii naționale, dar și internaționale, însă puțină cunoaște ceea ce se „ascunde” în spatele acestor rezultate. Constantin Miclea, maestrul emerit al sportului și antrenor la CSM Arad, dă cărțile pe față într-un strigăt de durere, un discurs manifest îndreptat spre Eduard Novak, ministrul sportului românesc. Ajutorul financiar din partea Ministerului e ridicol, ajungându-se în situația ca Denis Both să plece la lotul național pe 13 august…pe banii săi. Dar, să-i dăm cuvântul profesorului Miclea, care spune lucrurilor pe nume:

”Altetii aradeni care au reprezentat cu cinste si mândrie culorile ,,României ” , bătaie de joc a Ministrului Sportului Românesc, condus de sportivul Eduard Novak

Subsemnatul Miclea Constantin , antrenor la Clubul Sportiv Arad (secția atletism ,norma1/2) , prin prezenta îmi exprim atât revolta cât și nedumerirea cu privire la interesul manifestat de ministrul sportului față de sportivii de performanță !

Astfel , în vederea obținerii unor performanțe sportive pe plan național și internațional , la nivel de seniori ,tineret și juniori . Am solicitat un buget de aproximativ 100.000 lei , aferent anului competițional 2022. În acest buget erau incluse: participarea la competiții, indemnizații sportive , cantonamente (masă caldă pentru perioada pregatirii), materiale sportive , echipament sportiv de specialitate, vitamine- susținatoare de efort, premii și recompense- condiții minime necesare în vederea realizării obiectivelor de către cei 3 sportivi componenți ai loturilor naționale de seniori , tineret și juniori -atletism.

Bugetul alocat de către domnul ministru (sportiv în activitate ) NOVAK EDUARD a fost de 21.000 lei (primit în luna martie !!!) – cel mai mic buget de după revolutie al secției de atletism de la CSM Arad. Suma mai sus menționata este de ajuns pentru participarea la competiții și doua luni de pregatire .

În acest context ,concluzia mea este ca Ministrul sportului din România impiedică (sabotează ) cu bună stiință , pregatirea sportivilor de performanță și prin urmarea îndeplinirea obiectivelor , atât la nivel național , cât , mai ales internațional. Cu toate acestea ,la ora actuală cei 3 atleti au obtinut urmatoarele rezultate :

1. Denis Both – aruncarea suliței
-dublu vicecampion natinal de seniori
– vicecampion intenational al României
– câstigator Cupa României
– Medaliat cu bronz la Campionatul Balcanic
– Câștigator World Bronze Granx Prix – Bruxelles
– calificat la Campinatele Europene de Atletism de seniori – Munchen 15-21.08.2022

2. Severin Andrei – aruncarea sulitei
– campion national de tineret
– vicecampion national tineret(C N -aruncari lungi )

3. Motorca Mihai -aruncarea discului juniori (16 ani )
-Dublu campiona national juniori II (U18)
– Campion natinal de Juniori I (U20)
– Campion Balcanic juniori II (U18)
-Locul III – Campionatele Europene de atletism U18 – Ierusalim
-Locul I – FOTE
– a III -a performanță din Europa a anului
– a VI -a performanță din Lume a anului

Cu mare regret constat că în anul 2022 în România nu sunt ,, recunoscute” munca și valoarea sportivilor , investițiile în tinerele talente fiind ,,jenante”:
– Indemnizație sportivă pentru seniori – maxim 800 lei
– Indemnizatie sporitvă pentru juniori – maxim 560 lei
– Titlul de campion national la seniori – 1800 lei
– Titlul de campion national la juniori – 900 lei
– Medalie de bronz la CE U18 – 1300 euro!!!
– Titlul de campion la FOTE – 3000 euro!!!

Cu aceste sume ,apropiate de ajutorul minim social , conducatorii sportului românesc încurajează performanța motivându-i pe tinerii talentați să muncescă în vederea participarii la marile competiții internaționale ( CB , CE , CM, JO)!!!

Both Denis a fost convocat la sediul FRA in data de 13.08.2022 în vederea participarii la Campionatele Europene Seniori – Munchen . Deoarece banii de la CSM s-au terminat va face deplasarea pe cont propriu . Speram ca rectificarea aferenta să nu fie negativă , pentru că va trebui să mai dăm bani de acasă pentru că îndrăznim să facem performanță în tara noastră !!!
Rusine!!!

Presedinte AJA – Miclea Constantin -Maestru Emerit al Sportului”









2 comentarii

  1. Omule, ești un tonk. Ministru pune în aplicare legile României. El nu-i bancher.Unde am ajunge dacă ministru ar da câte 100.000 RON ptr. fiecare sportiv, care se pișe drept 2 metrii.
    Cere bani de la CMCA. Falcă nu mai e, așa că . . .
    În loc să te plângi,fă cum fac alți a n t r e n o r i pricepuți (!) – caută sponzori.

    0
    0
    1. auzi la ăsta….asta îi treaba antrenorilor? să caute sponsori? mare tâmpit mai ești, incredibil

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button