ACB Ineu

Internaționalii „roș-albilor” au decis testul din Țara Zărandului: ACB Ineu – UTA 18 3-4





Pentru ultima repetiție înainte de startul în noua Ligă de Tineret, UTA s-a deplasat la Ineu, unde a întâlnit o „garnitură” secundă a divizionarei a treia, care a jucat și ieri dimineață un amical, cu Șoimii Lipova. Au fost două zile cu eșecuri pentru zărăndani, care duă 1-2 cu trupa lui Abrudean, a cedat cu 3-4 cu juniorii „Bătrânei Doamne”. Omul meciului a fost, fără îndoială, Rareș Pop, internaționalul Under 18 al UTA-ei, autor al unei „triple” pe „Central”.

UTA a condus încă de la pauză cu 2-0. Pop a deschis scorul după o acțiune personală, purtată din banda dreaptă, cu pătrundere în centru și finalizare frumoasă. Spectaculos a fost și golul de 0-2, marcat de Fabiano Cibi, celălalt internațional sub 18 ani al „roș-albilor”. Mijlocașul central transferat de un an de la LPS Banatul a marcat cu o „torpilă” de la 25 de metri.

Ineuanii au dat impresia că pot reveni, marcând rapid în startul reprizei secunde, prin Toure, care a reluat cu capul în plasă cornerul bătut de Nica. Pop a făcut, însă, 1-3, după o combinație cu Popa, iar Ndoye a făcut 2-3 printr-o execuție din afara careului. Cu 15 minute înainte de final, Rareș Pop a făcut „tripla” după pasa lui Anișorac, pentru ca Spătaru să scrie concluzia testului cu o execuție la colțul scurt.

S-a terminat 3-4 și stafful tehnic al celor de la ACB Ineu e pus puțin pe gânduri. „Azi au jucat cei care au primit mai puține minute ieri, cu Lipova și o parte dintre ei au dezamăgit. Vrem să punem prestația lor pe seama oboselii, dar trebuie să ne demonstreze rapid că nu asta e adevărata lor față dacă vor să joace și în campionat. Chiar dacă am avut și noi câteva realizări azi, una peste alta nu putem fi mulțumiți. Sigur, am întâlnit și o echipă de copii talentați și bine pregătiți de la UTA, dar ar fi trebuit să avem și noi o altă față în acest amical”, a menționat Teodor Mihuț, antrenorul secund al „alb-albaștrilor”.

UTA U18 a încheiat seria celor 9 amicale estivale cu un succes de moral și într-o formulă apropiată de cea care ar putea-o înfrunta pe Viitorul Cluj în runda inaugurală a Ligii de Tineret. Vestea bună pentru Sandu Gaica, Costel Bogoșel și Adi Ungur vine și de la Ahmet Ekmekci, talentatul mijlocaș ofensiv de 18 ani, care a revenit pe gazon după o lungă pauză de absență. A mai fost testat și Alex Roșu, care, însă, are șanse minime să rămână, spre deosebire de Bârlădeanu, Luca și Țintaș, care sunt ca și transferați la Arad. „Singura parte proastă a amicalului de azi este că am luat trei goluri pe niște greșeli personale, dar și colective. Altfel, am jucat bine, am creat faze frumoase, inclusiv la cele patru goluri. E clar că Cibi și Pop aduc un plus, însă sunt mulțumiți toți titularii meciului de azi, dar și de câțiva dintre cei care au venit de pe bancă. Eu zic că suntem pregătiți de meciurile pe puncte, acum să vedem ce spune terenul peste o săptămână. Sperăm să-i recuperăm cât se poate de repede și pe Iurasciuc și Bokse, ca să avem de unde alege pentru o echipă cât mai competitivă”, a precizat Sandu Gaica.

Formații:

ACB Ineu: Tulcan – Voștinar, Ngake, Șerban, Nica – Spătaru – Jurj, Wilmer, Rucăreanu, B. Rusu – Răsvanță. Au mai jucat: Ndoye, Hada, Toure, Zdrențan

UTA 18: Mociu – Manoilă, Bota, D. Roșu, Anișorac – Cibi, Ristin – R. Pop, Popa, Ronai – Andreaș. Au mai jucat: Bârlădeanu – Mitu, Caia, Temian, Șerăngău, A. Roșu, Luca, Covaci, Țintaș, Ekmekci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button