UTA Arad

UTA nu vrea să-și piardă gratis golgheterul! Botiș: „Otele a refuzat cea mai bună ofertă din istoria clubului, deocamdată e pe lista de transferuri”





UTA și-a făcut lotul pe care-l va deplasa în cantonamentul din Antalya, iar din el nu fac parte mijlocașii de bandă stânga, Philip Otele și Wesley Jobello. Nigerianul a refuzat prelungirea contractului cu arădenii și nu mai este considerat conectat la ceea ce are de făcut în „alb-roșu” în ultimele 6 luni de contract, în timp ce francezul nu face parte din planurile tehnico-tactice ale lui Laszlo Balint.

Sorin Botiș a încercat să facă o radiografie cât mai fidelă a „cazului Otele”, unul care – orice s-ar spune – agită puțin apele la UTA. Până la urmă, vorbim despre golgheterul la zi al arădenilor în Superligă, cu 5 reușite, fotbalist de 23 de ani cotat la 750 de mii de euro pe transfermarkt, de care Laszlo Balint a decis să se dispenseze după ce chiar el a avut discuții fără rezultat privind încrederea în proiectul de la Arad. Și asta în condițiile în care, nigerianul ar fi urmat să câștige, conform unor informații, 14 mii de euro la UTA începând din luna iulie a acestui an. „Otele este un jucător foarte important pentru noi, de viitor, cu care nu am reușit să ajungem la o înțelegere privind semnarea unui nou contract. Pe parcursul ultimelor două luni de zile i-am înaintat mai multe oferte, una dintre ele fiind cea mai bună din istoria clubului, dar tot nu am ajuns la un acord. Otele este, încă, jucătorul UTA-ei, a intrat în ultimele șase luni de contract, dar nu am primit niciun răspuns la oferta înaintată, semn că nu a acceptat-o. Am discutat cu el, eu îl consider un prieten, i-am spus să se mai gândească, deoarece UTA este clubul care i-a pus la dispoziție toate condițiile pentru a se dezvolta. Personal, îmi doresc să revină, dar în acest moment Otele e pe lista de transferuri și așteptăm eventuale oferte pentru el. Atât noi, cât și stafful tehnic considerăm că e important ca jucătorii care vin și se pregătesc să fie conectați la interesele clubului, nu la cele individuale. Nu de alta, dar se neglijează, astfel, obiectivele clubului”, a menționat Sorin Botiș, team-managerul grupării fanion a Aradului.

Un jucător cu cota și calitățile lui Otele ar trebui să atragă rapid oferte de cel puțin 150 – 200 de mii de euro, doar că mai este o problemă sau un factor ce ar putea bloca totul. Se zvonește că mijlocașul lateral ar fi semnat deja un pre-contract cu o formație din Israel (probabil Hapoel Kiryat Shmona, aceeași care le oferea în vară 200 de mii de euro celor de la UTA pentru un transfer), iar atunci e greu de crezut că un al treilea club să intre pe fir pentru a-și asigura serviciile (pe bani) timp de 6 luni de zile. Gruparea arădeană și așa are de achitat grila de formare pentru Otele către Kauno Zalgiris, de aproximativ 50 de mii de euro și atunci e direct interesată să se aleagă cu ceva de pe urma plecării nigerianului.

Jobello, Negoescu și Maxim nu pleacă nici ei în Antalya

Doar că Otele nu e singurul mijlocaș ofensiv de bandă stângă la care UTA renunță, practic, în această iarnă. Wesley Jobello (28 de ani) și Claudiu Negoescu (19 ani) nu l-au convins nici ei pe Laszlo Balint în cele două luni de la revenirea antrenorului brașovean la Arad și au fost puși în situația de a-și cauta o altă destinație. Jobello a refuzat acest lucru, dar va rămâne și el la Arad, alături de Otele, să reflecteze la asta în cadrul unor antrenamente separate de echipa ce se va cantona în Antalya între 4 și 14 ianuarie. Fundașul de bandă Cristian Maxim (19 ani) e liber și el să-și găsească o altă echipă la care să joace constant în sezonul de primăvară.

13 comentarii

  1. Otele nu e prost de ce ar fi acceptat prelungirea de acum dar cu mărirea salariului din iulie miroase a stratagemă să se ia mai mulți bani de la israelieni pe transfer, normal ca nu a acceptat mai bine ia el primă de instalare la semnătură.
    Normal ca nu sa simțit respectat când el care a dat randament a fost ținut pe 6 mii și au adus old boysii Ademi și Keseru pe 11 ai 13 mii de euro lunar.
    Noi suntem de 11 meciuri fără victorie și avem doar planul A e curată inconștiență să mergi pe strategia tot sau nimic cu Iacob și Balauru.

    0
    0
    1. Sunt portari Ok pt liga 1!
      Baiu e la antrenorul de portar care nush ce face dar este răspunzător !
      Reapdatatil pe marele Tapos ca saracu e vechi ca drumul Iratosului

      0
      0
  2. Portar de elita e mai greu de adus ca un vârf de gol. Balauru și Iacob nu au greșit mai mult ca fundașii. Altceva e la ei. Nu aduc puncte. Ăștia nu sunt elita, dar constanți în evoluții în nota echipei. Dacă urmărești un jucător de câmp doi ani, la portari alegerea e vecina cu flerul descoperii de talente.

    0
    0
  3. Otele avea un salar de 5800 de euro, în vară dacă conducătorii clubului (Meszar) erau curioși de Otele îi făceau o propunere de prelungire și probabil pt un salar de până în 10 mii accepta prelungirea contractului. Repet, în vară, nu acum. Tu conducător de club(Meszar) dorești să prelungești contractul cu un jucător când intră în ultimele 6 luni?
    Să sperăm că nu ajunge la Rapid, asta ar mai lipsi.
    La fel au făcut și cu Roger, l-au pierdut aproape gratis pentru că nu sunt în stare să prelungească cu jucătorii buni, semnează cu ei pe o perioadă scurtă.
    Lui Keșeru au știut să îi facă un contract pe 3 ani (drept de prelungire din partea clubului), pe o suma ce depășește 10 mii pe lună.
    Acum îl vor pe Roger înapoi, să vedem dacă îl dă CFR sub formă de împrumut la UTA.
    Asta ca să spele ce? Indiferent dacă vine Roger înapoi tot nu șterge lipsa de profesionalism în cazul Otele.

    0
    0
  4. Cu parere de rau dar orice informatie dinspre conducerea clubului UTA nu este credibila.
    O sa aveti credibilitate cat de cat atunci cand o sa-l vad pe Otele in lot la UTA.

    0
    0
  5. Cum sa ii faci lui Otele contract pe 6 luni cu drept de prelungire pe un an?!?!?!
    Când a fost adus a semnat pe 6 luni și în vară au activat clauza de un an care expiră în vară asta.
    Ce mai poate fi spus?! Conducătorii clubului UTA cred ca Liga 1 e divizia C. Au aceeași gândire, mentalitate. Să zicem mersi dacă nu retrogradăm, asta e singura lor performanță la un club ca UTA.

    0
    0
    1. Nu este incompetenta, este premeditat, hotie…. contracte pe termen scurt pentru a putea fi reinnoite, cu comisioane la fiecare negociere, dar cateodata nu iese afacerea sau comisioanele israelienilor sunt mai mari.

      0
      0
  6. e gafa mare daca se renunta la Otelle ,eprintre putinii care pot sa depaseasca adversarul 1 la 1 ,cu parere de rau,denota ca cei din conducere ,inclusiv staful tehnic,sunt depasiti de acest fenomen.

    0
    0
  7. In momentul in care a venit la UTA despre Otele nu se știa nimic,putea sa fie eșec total.Abordarea referitor la contractul lui a fost bună, greșeala a fost că nu s-a forțat un contract pe o perioadă mai lungă când a început să joace și era evident că are calitate și potențial.
    Acest tip de jucători sunt „sfătuiți”tot felul de impresari și plimbați pe la cât mai multe echipe în căutare de comision.
    Nu poți să-ți asumi plata grilei de formare și apoi să-l pierzi liber, greșeală clară făcută de conducere.
    Oricum la nivelul la care suntem noi,este exagerat să-i dai lui Otele 14000 euro/lună.

    0
    0
  8. Si tu Brutus???
    Nu ma asteptam!Se pare ca i s-au urcat la cap aprecierile aradenilor dar totul se plateste in viata mai devreme sau mai tarziu…Succes Otele si multumim deocamdata!

    0
    0
  9. apare mai mereu la transferuri un cerc vicios. Ce este ciudat Milosecic a jucat pe la Kirayat Shmona, Otele pleaca spre Kirat Shmona ….oare cine o fi jucat prin Israel ?……majoritatea strainilor vin pe filiera Lituania dar stati linistiti suntem informati ca agentul de jucatori, Apostu, lucreaza necontenit pentru ….binele clubului

    0
    0
  10. Hai să fim serioși Otele a jucat acuma pe final a dat gol la meciul Rapid în rest la lovit mingea și a întrat în poartă. Sincer mai mult de 7000-8000 nu merita nu arupt gura târgului. Apropo cu 14000 de euro pe lună lai aduce pe Rotariu din Cipru este din Timișoara este aproape de casă ar fi benefic pentru toată lumea este un jucător peste Otele.

    0
    0
  11. Ni se spune : „…Pe parcursul ultimelor două luni de zile i-am înaintat mai multe oferte, una dintre ele fiind cea mai bună din istoria clubului, dar tot nu am ajuns la un acord. …”. Nu cred ca lui Otele i s-au propus 15 mii euro…ca si lui Keseru. Asta e rezultatul contractelor ” aiurea”,… facute la UTA, de catre indivizi, care nu sint interesati…decit de buzunarul lor. Cum nu a venit de mult, Otele trebuia sa aiba in Contract prevazuta .. o crestere de 50%, pentru prelungirea cu 1 an. Dar….pe cine sa tragi…la raspundere ?

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button