UTA Arad

E oficial: UTA a ales să joace la Oradea până se schimbă gazonul pe Francisc Neuman: ”Am ales pentru suporteri”







Ceea ce a anticipat Mircea Rednic încă de săptămâna trecută s-a oficializat astăzi. În perioada în care Primăria și firma contractată (Sport Fields) vor înlocui gazonul pe arena „Francsic Neuman”, UTA a ales să-și dispute partidele de acasă la Oradea. Mai precis pe arena „Iuliu Bodola”, pe care își desfășoară meciurile și FC Bihor, formație ajunsă în eșalonul terț, dar care – însă – are parte de două partide eveniment în această toamnă. Pe 27 septembrie, respectiv 1 noiembrie, în orașul de pe Crișul Repede vin FCSB și Dinamo, în grupele Cupei României, iar orădenii sunt obligați să aibă instalație de nocturnă.


De situație a profitat și „Bătrâna Doamnă”, care își va disputa la Oradea partidele cu Rapid, Dinamo, Oțelul, Hermannstadt și – probabil – și Farul, din SuperLigă și pe cele cu U. Craiova și FC Voluntari, din Grupa D a Cupei României. Așadar, arădenii au găsit o soluție rezonabilă pentru suporterii ei, oricum mai bună decât deplasarea de aproape 350 de kilometri până la Mediaș, unde nici calitatea gazonului nu l-a convins pe Rednic.


Iată comunicatul grupării „roș-albe” ce certifică plecarea în „pribegie” la 115 kilometri distanță, la Oradea, cu mențiunea că restul detaliilor privind condițiile deplasării suporterilor „roș-albi” vor fi date după partida cu FC Voluntari, de pe 30 septembrie, ultima la Arad din această toamnă.

”Suporterii sunt o parte importantă, indispensabilă a forței echipei noastre în toate competițiile, de aceea îi așteptăm să fie alături de noi și la Oradea, acolo unde AFC UTA Arad va susține meciurile din campionat și Cupa României, pe perioada de timp necesară lucrărilor de schimbare a gazonului, la Arena „Francisc Neuman”.

Pe stadionul din Oradea nu s-a desfășurat de foarte mult timp un meci de Liga 1, nu există dotările VAR și omologările necesare, dar beneficiem din toate punctele de vedere de sprijinul total al Primăriei Oradea și al cluburilor CSM și FC Bihor, astfel încât la ora primului meci, toată logistica necesară să fie rezolvată.



Am ales Oradea pentru suporteri, care, având în vedere distanța acceptabilă, pot și vor fi, cu siguranță, alături de echipă, dar si pentru publicul din Bihor, fiind buni cunoscători ai fenomenului.

După ultimul joc pe care îl vom găzdui pe teren propriu în acest an, în compania echipei FC Voluntari, vom reveni cu toate detaliile vizând accesul la meciuriile disputate la Oradea, asigurând toți abonații că vom căuta soluții pentru ca disconfortul cauzat de această situație să fie cel mai mic posibil.”

Rednic îl implică pe primarul Aradului: „Caută o soluție legală să ne ajute cu cheltuielile”

Altfel, Mircea Rednic e convins că primarul Aradului, Călin Bibarț, o va ajuta pe UTA să se descurce financiar la Oradea, acolo vor exista cheltuieli importante cu închirierea stadionului, dar și a nocturnei după data de 1 noiembrie, când FC Bihor nu va mai avea nevoie de ea. „Prefer Oradea, am prietreni la Mediaș și mi-au zis că terenul arată groaznic. Eu când am participat la acea ședință de la Primărie și eram pentru amânare, era vorba despre terenuri. Iar acum terenul nostru arată bine, dar știu că sunt probleme când vin ploile sau iarna. Eu cred că trebuie făcut odată ceva și cu canalizarea. Am înțeles că discuțiile sunt avansate și pozitive cu Oradea. E aproape de noi, în plus, profităm și de situația lor, în Cupa României. Sunt obligați să-și pună nocturna și va rămâne acolo. Iar în ședința aia primarul a spus că el caută o soluție legală ca să ne ajute mai mult, poate să mai participe și ei, de la Primărie, la cheltuielile pe care le avem și care pot să fie destul de mari și care nu ne avantajează deloc. Am venit eu, s-a redus bugetul, s-a schimbat echipa, se schimbă gazonul și Rednic trebuie să țină steagul sus și o să-l țină. Oradea ne ajută”, afirmă antrenorul „Bătrânei Doamne”.

8 comentarii

  1. Dacă vă gândeați la suporteri nu făceați un gazon de mântuială ! Rușine veșnicei primării cu veșnicii primari iresponsabili !!

    5
    4
    1. Nu le iau apararea,e clar ca cei din primarie au mare parte din vina dar doar pentru ca au preluat aceasta lucrare,ba mai mult au pierdut garantia….In rest procedura a fost legala,prin licitatie publica,pe criteriul romanesc…”cel mai ieftin” castiga…La ce vad pe Arcul de Triumf,nu am motive de optimism ca Sport Fields va face minuni,acolo fiind dezastru total…
      La noi nu gazonul e problema,ci ce se afla sub el!

      3
      0
  2. Perfect la Oradea…O spun din perspectiva unui aradean trecut pe acolo…Acolo am facut armata,cunosc fiecare cotlon oradean,cu toate ca suporterii FC.Bihor nu ne-au prea agreat….Le este dor de fotbal….
    Avand in vedere ca la noi,oricum trebuia refacuta infrastructura,imi convine Oradea,mai mult decat orice locatie….
    Ne mai oprim la niste castane coapte,Salonta….Haz de necaz….

    7
    0
    1. sigur merg si oradeni la meciurile UTA-ei, cred ca vom juca cu stadionul plin, vreo 10 mii de spectatori

      12
      0
      1. Cumva trebuie ca abonatii si platitorii de bilete ai UTA-ei sa aiba prioritate si doar ce ramane, sa poata cumpera oradenii.

        0
        0
  3. Eu in 2007 am dat un fular cu UTA unui oradean care mi l-a cerut la meciul cu Steaua jucat acolo in “deplasare”. Decizia e ok. Hai UTA!

    10
    0
  4. Noroc ca v am dat ideea intr un articol precedent.
    E bine ca luati in considerare si pareri. Nici eu nu ma gandeam la Oradea pana am vazut ce bine arata terenul la meciul de cupa cu FC Arges. Cred ca e bine ptr toata lumea ca e mai aproape de Arad, si ptr deplasarea jucatorilor, nu doar a suporterilor.

    5
    1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button