Alte sporturi

200 de cicliști din trei țări au luat cu asalt Cetatea Șiriei cu ocazia celei de-a doua ediții a „Arad MTB Tropy”





Au fost sute de oameni, duminică, sus, la Cetatea Şiria, acolo unde şi-a scris istoria cea de a doua ediție a competiției Arad MTB Trophy organizată de către Clubul Sportiv Sport Competiton.

În jur de 200 de cicliști s-au întrecut pe dealurile de aici pentru a câștiga trofeele puse la bătaie de către organizatori și sponsori (bani, produse sportive şi produse biro). Cei mai mulți dintre concurenți au preferat să își testeze forțele la traseul mediu (race), acolo unde au fost provocați să pedaleze nu mai puțin de 40 de kilometri. A avut trecere la arădeni și nu numai şi traseul hobby, mai degrabă un test de viteză pe cei 20 de kilometri de traseu gândit de cei de la Sport Competition.

Maratonul i-a adus însă la Cetatea Şiria mai ales pe străini,  premiul cel mai râvnit fiind adjudecat de cunoscutul rider maghiar Marton Blazso, care a ajuns primul după cei 70 de kilometri parcurşi pe dealuri, în căţărări şi coborâri grele, în doar 3 ore şi 19 minute! Nu a fost singurul concurent din afara granițelor prezent la evenimentul de la Cetatea Șiria, căci au participat rideri din Ungaria și Austria, dar și cicliști din Cluj, Alba, Timiș, Maramureș, Hargita, Bihor, Caraș și nu numai.

Cei mai mulți concurenți din afara graniţelor Aradului au decis să participe la traseul race, acolo unde anduranţa trebuia dublată de viteză pentru a ajunge pe un loc fruntaş la linia de finish. Cei mai aplaudaţi de către cei prezenţi la Cetatea Şiria, aparţinători, dar şi turişti care au fost impresionaţi de organizarea de aici, au fost însă riderii de la traseul maraton. La această categorie au luat startul și alţi ciclişti cunoscuţi în ţară, precum Istvan Mura, Gregorian Grec, dar şi arădenii care s-au ales cu premii la categoria lor de vârstă, Vlad Gasser (hobby general), Bogdan Jurca (hobby general), Zsolt Tapaszto (maraton).

Dincolo de concurs, duminică, la Cetate, a fost o vreme perfectă, cu mult soare. Fie că au concurat sau doar s-au bucurat de natură, au fost și familii cu copii, ce s-au bucurat de muzică bună, cafea de calitate, aromată (pusă la dispoziție de Soft Coffe) sau mâncăruri selecte. De dimineaţă şi până aproape de apusul soarelui, sute de oameni au ales să-şi petreacă duminica la Cetatea Şiria, în scurt timp de la startul înscrierilor, galbenul din tricourile inscripţionate oferite de organizatori participanţilor şi aparţinătorilor punând stăpânire pe întreaga zonă.

Reprezentanţii Clubului Sportiv Sport Competition au anunţat deja că Arad MTB Tropy va fi organizat şi anul viitor şi au promis că micile neajunsuri generate, legate în special de marcarea traseului, vor fi îndreptate până atunci. Competiția Arad MTB Trophy, ediția 2019, a fost posibilă ca urmare a sprijinului oferit de Consiliului Judeţean Arad, proiectul gândit de organizatori pentru această întrecere fiind selectat cu ocazia sesiunilor de proiecte realizate de Centrul Cultural Judeţean Arad. Reuşita organizării competiţiei de la Cetatea Şiria se datorează însă şi partenerilor şi sponsorilor evenimentului: Webasto, Internațional Alexander, salon Wonderful, IE Doors, Aidi, My Bio, Resco, Ciuc Radler, Sponser și  Rompt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button