Știrile zileiUTA Arad

Rusu, decisiv la primul său meci ca titular în Liga 1: „Am știut să ne sacrificăm, eu mă bucur că mi-am ajutat echipă și Mister îmi dă încredere”





La primul meci ca titular în tricoul UTA-ei în Liga 1, cel de pe terenul lui Dinamo, Denis Rusu a obținut penalty-ul din care Ioan Hora a adus primul succes al arădenilor în acest sezon. În plus, fotbalistul de 19 ani a avut și alte acțiuni curajoase în banda stângă, făcând, la rândul său, și faza defensivă, în condițiile în care „câinii roșii” au alergat după egalare toată repriza secundă.

La final, arădenii au terminat în avantaj, iar bihoreanul a fost felicitat de colegii săi mai experimentați, dar și de Laszlo Balint: „Denis Rusu este un copil cu calitate pe care eu l-am urmărit de multă vreme. Cumva, am fost forțați să-l aducem și în urma situației crate cu cazurile de COVID în rândul juniorilor noștri. Mă bucur tare mult pentru el, dar, totodată, aș vrea ca el să rămână echilibrat. E adevărat că a făcut un joc foarte bun, e chiar la primului lui meci ca titular în Liga 1. E un început pentru el și sper să rămână pe această linie pentru că are potențial foarte bun”.  

Pentru prima oară în fața microfoanelor televiziunilor naționale, Denis Rusu a fost extrem de emoționat, cu atât mai mult cu cât tocmai luase în piept și emoțiile debutului ca titular în primul eșalon și încă tocmai împotriva lui Dinamo. „Mă bucur că am putut să îmi ajut echipa la primul meci ca titular în Liga 1. Orice jucător visează să ajungă în Liga 1, la cel mai înalt nivel. Mă bucur că am ajuns la UTA, un club foarte frumos. Mister îmi dă încredere și mă bucură acest lucru. Vreau să dedic victoria mamei mele și suporterilor care ne-au susținut de acasă. A fost un meci destul de greu, am știut să ne sacrificăm, am alergat enorm” a declarat tânărul utist.

Întrebat care este obiectivul sezonului pentru „alb-roșii”, Rusu a adăugat: „Noi țintim cât mai sus, dacă se poate, în play-off. Urmează un meci important cu Clinceniul, sperăm să obținem cele trei puncte.”

Crescut de LPS Bihor, Denis Rusu s-a remarcat în tricoul echipei Șoimii Lipova, unde s-a transferat la începutul anului 2018. După doi ani și jumătate în Liga a III-a, l-a impresionat pe Laszlo Balint în amicalul disputat la mijlocul lunii august cu UTA și a fost împrumutat în „alb-roșu”.

FOTO: prosport.ro

5 comentarii

  1. Felicitari Denis Rusu! Se vede ca antrenorul Sabau de la Lipova este foarte priceput,cred ca si Petre Simon o sa ajunga la noi un junior foarte bine pregatit dupa ce trece prin „mana” domnului Sabau sau Andrei Gavrila!

    0
    0
  2. Debut de premiant. Denis poate visa cu ochii deschiși daca muncește în continuare la fel ,e atent la joc și dorește mai mult. Pare deocamdată punctul fix la junior. Numai că și nevoile echipei ,strategia ,postul important ,pot schimba. opțiunile. Pe postul lui stau doi consacrați. Important să fie pregătit mereu., conectat. UTA i-a și dăruit la debut deja o amintire de neuitat !!! BAFTA !!

    0
    0
  3. Denis Rusu a inceput mai slab meciul, a avut emotii, la debut, dar a prins curaj evoluind din ce in ce mai bine. A scos penalty-ul victoriei, a fost gata-gata sa da gol, dar cel mai mult mi-a placut ca stie sa scoata mingea din aglomeratie, si ajuta si apararea, fizic are potenta. Sper sa o tina tot asa, desi trebuie ca UTA sa aiba rabdare cu el, ca este inca „crud”. Bravo Denis Rusu…ai fost surpriza placuta a serii !

    0
    0
  4. Felicitări Denis, felicitări Sabău Flavius, antrenor exemplu! Se vede rodul muncii tale si al pregătirii fizice in tot jocul lui Denis.
    Uta ar face o treaba excelenta cu tine alături! Felicitări echipei de asemenea, mai trebuie multă muncă din punct de vedere tactic! Trebuie învățați nu doar încurajați către victorie ca ei victoria o doresc sigur, mai trebuie sa si știe ce au de făcut. Felicitări Iacob! Ești demn de urmat.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button