Stranieri aradeni

Arădeanul Man a întreținut visul României la calificarea la barajul pentru „Qatar 2022”, macedonianul Elmas ne-a trezit la realitate!





România a învins-o pe Liechtenstein, scor 2-0, dar „tricolorii” ratează calificarea la Campionatul Mondial 2022. Selecționata condusă de Mirel Rădoi a încheiat pe locul 3 în Grupa J, cu 17 puncte, la unul singur în spatele Macedoniei de Nord și la 10 distanță de Germania.

Până la urmă, „tricolorii” nu mai stăteau la mâna lor după remiza internă (0-0) cu Islanda, ci erau chiar fanii islandezilor în deplasarea de la Skopje, cu Macedonia de Nord. Iar ceva speranțe au fost la un moment dat, mai exact 11 minute, căci România conducea în Liechtenstein prin golul arădeanului Man, iar nordicii o egalau la 1 pe trupa Blagoja Milevski. Însă mijlocașul lui lui Napoli, Eljif Elmas, a reușit „dubla” (min. 65 și 86) ce îi duc pe macedonieni la baraj, iar românii vor vedea din fața ecranelor și competiția din Qatar. Totodată, naționala tricoloră stabilește un record negativ. E pentru prima oară în istorie când ratăm prezența la 6 Mondiale consecutive (2002, 2006, 2010, 2014, 2018, 2022), contraperformanța precedentă fiind de 5 (1950, 1954, 1958, 1962, 1966).

Man ajunge la trei reușite la prima reprezentativă: „Ne pare rău, dar trebuie să fim puternici ”

Revenind la reușita lui Dennis Man, aceasta a căzut în minutul 8, la capătul unui corner executat de Stanciu și prelungit de Rus în gura porții. A fost al treilea gol al fostului fotbalist al UTA-ei la prima reprezentativă, după cel cu Malta din preliminariile lui Euro și cel din Islanda, în preliminariile ce s-au încheiat în această seară. Reușita e foarte importantă pentru moralul arădeanului, care a devenit rezervă la Parma, în Serie B. De altfel, presa din Italia susține că Man ar putea fi cedat celor de la Galatasaray de gruparea emiliană chiar în această iarnă. „La un moment dat am auzit tot stadionul cum se bucura, eram foarte fericiți, dar din păcate meciul celălalt nu a fost bun pentru noi. Ne pare rău, dar trebuie să fim puternici și să mergem înainte. Eu cred că trebuia să dăm mai mult la fiecare meci, să tratăm fiecare meci cu maximă seriozitate. Am tratat cu seriozitate, dar probabil trebuia mai multă muncă. Sunt dezamăgit pentru că nu ne-am calificat. Este o dezamăgire foarte mare, dar trebuie să fim mai puternici și să nu mai facem greșelile făcute până acum. Cu siguranță, eu știu ce se întâmplă aici. (n.r. despre șansele ca România să se califice pe viitor la un turneu final). Am creat un grup foarte unit, am mare încredere în băieți și cred că o să avem șanse”, a spus Dennis Man la Pro X.

Pentru conformitate să mai spunem că golul doi al României în Liechtenstein a fost izbutit de craioveanul Bancu, cu un șut spectaculos de la distanță ce a mușcat și transversala înainte de a intra în plasă. După rezultatele din această seară: Armenia – Germania 1-4, Liechtenstein – România 0-2 și Macedonia de Nord – Islanda 3-1, configurația finală a Grupei J este următoarea:

FOTO: gsp.ro

2 comentarii

  1. Chiar daca Romania ajungea la baraj, nu avea nicio sansa la cum joaca ,sunt echipe mult mai puternice !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button