UTA Arad

Dică, despre UTA: „Va fi greu, au un public minunat și jucători cu experiență care pot face diferența de mijloc în sus. Vrem punct sau puncte”





CS Mioveni a început anul cum nu se putea mai bine: cu un succes împotriva Petrolului (1-0). Revenit de la FCSB în această iarnă, Bogdan Rusu a înscris singurul gol al partidei în minutul 10, iar trupa preluată recent de Nicolae Dică a ajuns la 12 puncte. Sâmbătă, de la ora 14:30, Mioveniul joacă la Arad împotriva penultimei clasate, UTA, iar meciul este unul foarte important pentru ambele formații în contextul luptei pentru evitarea retrogradării.

Dică: „Au investit mult, și-au dorit play-offul, dar acum trec prin momente mai dificile”

Pentru Nicolae Dică va fi al doilea meci al sezonului la Arad, după remiza (2-2) din Cupa României pe când o antrena pe FCSB. „O partidă importantă pentru noi cum vor fi, de fapt, toate jocurile de aici încolo. Întâlnim o echipă bună, mai ales pe teren propriu unde este susținută de suporteri. Au un public minunat, un stadion nou, o echipă cu jucători cu experiență care pot face diferența de la mijlocul terenului în sus, cu o calitate tehnică bună. Defensiv sunt o echipă agresivă, cu un pressing sus, ne va aștepta un joc foarte greu. Suporterii care o încurajează fac o atmosferă minunată la jocuri. Am jucat acolo cu FCSB-ul și am văzut acest lucru în meciurile care au fost mai ales pe teren propriu, dar pentru noi este important să fim pregătiți, la fel cum am fost pregătiți la meciul cu Petrolul, să scoatem punct sau puncte în această deplasare. Ei formează o echipă care la începutul campionatului și-au dorit play-off-ul, acum, din păcate pentru ei, sunt pe penultimul loc, chiar dacă au investit foarte mult. Jucătorii au salarii bune acolo, sunt în formă, dar trebuie să încercăm să ne luptăm pentru fiecare punct. La UTA au mai venit jucători și în această iarnă, dar e nucleul acela vechi, cu jucători care se cunosc foarte bine. Balint îi știe foarte bine pe jucători pentru că i-a mai antrenat în trecut. Sunt o echipă bună, dar acum trec prin momente mai dificile. La ultimul joc în deplasare, la Craiova, UTA a încercat să meargă pe adversar și să încerce să câștige jocul. Nu sunt o echipă care să stea să se apere și să joace pe contraatac.d ” a declarat tehnicianul argeșenilor, care a programat și în această săptămână un amical cu ACS Muscelul Câmpulung, formație de Liga a 3-a.

Mioveniul s-a impus cu 5-0, după reușitele semnate Buziuc (2), Guțea (2) și Diallo. Acesta din urmă acuza probleme medicale înainte de disputa cu Petrolul, dar acum e la dispoziție lui Dică, alături de Brent Lepistu, accidentat și el săptămâna trecută. „Voi decide astăzi cei 20 care vor face deplasarea pentru meciul de la Arad”, a adăugat Dică, noul antrenor al „galben-verzilor” primind nu mai puțin de 8 întăriri în această iarnă.

Garutti: „Un adversar direct, suntem pregătiți”

Guilherme Garutti (28 de ani), titular și integralist în remiza (1-1) din turul sezonului regulat, a anticipat și el duelul de pe Arena „Francisc Neuman”: „Pentru noi este un joc foarte important, adversar direct și cred că suntem pregătiți. Am facut un joc foarte bun cu Petrolul și acum vrem să facem un lucru bun cu UTA, dacă se poate să luăm puncte. Avem ca obiectiv să ne salvăm de la retrogradare. Acest sezon de Superligă mi se pare mai bun, avem mai multe echipe de calitate, a promovat Petrolul, a revenit Hermannstadt, sunt meciuri bune, de calitate”, a spus fundașul central brazilian, al cărui frate joacă pentru Corvinul, în Liga 3-a, așa cum și fratele geamăn al utistului Erico a semnat cu „corbii”. Toți patru sunt fundași centrali.

Panait: „Trebuie să ne așteptăm la un meci de luptă”

Experimentatul mijlocaș Andrei Panait (33 de ani) a înfruntat UTA de șapte ori în carieră, atât în tricoul lui FC Argeș, cât și în cel al Mioveniului, însă doar într-o singură partidă a ieșit învingător: „Am jucat cu cei de la UTA, mi s-a părut o echipă cu un joc agresiv, iar acum, ținând cont că joacă acasă, trebuie să ne așteptăm la un meci de luptă. Noi ne pregătim zi de zi la antrenament și vrem să creștem de la meci la meci”

UTA și CS Mioveni s-au întâlnit de două ori în acest sezon, ambele dispute având loc pe stadionul „Orășenesc”. În Superligă, meciul s-a încheiat la egalitate, 1-1, iar în Cupa României, arădenii s-au impus cu 3-0.

2 comentarii

  1. Un meci foarte dificil chiar daca Mioveni este pe ultimul loc, este o alta echipa cu jucatori noi Rusu, malacul de Greab si nu in ultimul rand DICA. Dar nu conteaza, UTA., jucatorii trebuie sa castige obligatoriu.

    0
    0
    1. Meci greu, echipa mi s-a parut mai solida fata de toamna. Petrolul nu a miscat in fata lor.

      Atentie maxima, nu trebuie sa ii subestimam. Nu mai e adversarul dezinteresat din cupa.

      Nu avem scuze daca nu castigam!

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button