UTA AradzTOP ARTICOLE

UTA, obligată să găsească energii nebănuite cu…Energeticianul: „Primul meci din seria ce ne va spune pe unde ne situăm, ce pretenții putem avea”





Odată cu partida de la Târgoviște, încheiată rău ca și scor și „contul” indisponibililor, „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc a intrat într-o perioadă de foc. Până la finalul turului, în fața „roș-albilor”, cu excepția Bacăului, se vor afla doar echipe cu pretenții în această ediție a eșalonului secund. Plus un derby al Vestului programat chiar weekendul următor, practic cel mai important meci al toamnei pentru suporterii Campioanei Provinciei.

Cert este că „halta” Energeticianul este și ea foarte importantă, atât pentru clasament, cât și pentru moralul „ciocnirii” cu ASU Poli. „Întâlnim o echipă bună, de altfel până în ultima etapă vom avea jocuri numai cu echipe aflate peste noi în clasament. Minus Bacău și Timișoara, deși despre meciul cu Poli vorbim în cu totul altă notă. Acum vom vedea unde ne situăm ca valoare, ce pretenții avem. Din păcate, în acest moment avem absențe, dintre care 6 titulari. Practic, ne lipsește tot axul central din apărare și de la mijloc. Vom avea în față o echipă cu jucători buni, mulți de Liga 1. Am văzut declarația portarului Miron, că vor să câștige. E și normal, sunt o echipă care încă luptă la promovare. I-am spionat și noi puțin și am aflat că golgheterul Vlad Rusu are probleme medicale, dar cu toate astea ar dori să joace. Să vedem dacă va și reuși”, a menționat Ionuț Popa, antrenorul UTA-ei.

Bogdan Andone a debutat cu dreptul pe banca formației din Valea Jiului: 3-0 cu ACS Poli Timișoara. Practic, antrenorul „alb-negrilor” ajunge puțin mai târziu la Arad, după ce a renunțat să o pregătească pe Metaloglobus cu două zile înainte de „intermediara” de săptămâna trecută. „Nu vreau să vorbesc despre rezultatul fostei mele echipe la Arad, îmi pare rău pentru băieții de acolo și le urez mult succes pe mai departe. Partida de sâmbătă este importantă pentru ambele echipe, încercăm să îl pregătim cât mai bine, să facem un meci cât mai bun și să luăm cele trei puncte. Obiectivul pentru acest sezon este să terminăm cât mai sus și să alcătuim o echipă cât mai competitivă. Nu am reușit să o urmăresc prea mult pe UTA în acest sezon, i-am văzut doar la un meci sau două la televizor. Tot timpul la Arad au fost jucători de calitate, au un antrenor cu experiență, o echipă bună și cred că un oraș ca Aradul merită mai mult decât o prezență în Liga a II-a”, ne-a declarat Andone.

Pe lângă Coulibaly (suspendat), UTA are infirmeria plină: Manea, Copaci, Enescu (aceștia au fost incluși – totuși – în lot cu speranța că mâine vor fi mai bine), El Hasni, Stahl și Matei. Dincolo, doi dintre cei mai bine cotați fotbaliști ai Energeticianului, Nicoară și Rusu sunt incerți.

Formații probabile:

UTA: Orlic – Costin, A. Iuga, Benga, Suslak (Copaci) – Cubleșan, Oprea, Petra, Vădrariu – Rus, Pop.

Energeticianul: Miron – Leasă, C. Achim, D. Lung, A. Dragu – C. Cristea, Vl. Tudorache – Stoenac, Al. Neacşa, L. Manole – C. Neagu (Vl. Rusu).

Arbitri: Florin Mazilu (Satu Mare) – Adrian Mărginean (Aiud), Răzvan Nistoran (Reșița). Rezervă: Aurel Vărzan (Timișoara)

Observatori FRF: Marian Salomir (Cluj), Viorel Lolea (Reșița)

Un suporter arădean poate călători gratis la Milano!

Clubul UTA pregătește și o surpriză pentru un suporter norocos la meciul de mâine. „Prin colaborarea cu firma de turism SC Vest Transcom SRL, vom face o bucurie unui suporter al echipei noastre. Atât fanii care posedă abonamente cât și cei care cumpără bilet la meciul de sâmbătă vor putea completa un flyer la intrarea în stadion, iar în pauza meciului vom extrage câștigătorul. Premiul: un City Break, în prima parte a lunii decembrie, la Milano! Pregătim și alte surprize pentru meciurile următoare”, a anunțat Codru Grădinariu, directorul general al UTA-ei.









8 comentarii

  1. Meci deschis orcarui rezultat 1 x 2 cu nu avantaj pt. Energeticianul pt. ca are lotul complet fata de UTA. cu sase indisponibilitati si pt. acest lucru baietii trebuie sa lupte cu mare ambitie sa isi puna in valoare calitatile, sa creada in ei si sa fie inteligenti pe teren la fel ca un joc de sah si sa nu mai faca gafe in aparare !!! Cu speranta ca ve-ti scoate un rezultat care sa ma bucure si sa bucure pe toata suflarea utista, va urez mult succes in acest meci care se anunta foarte greu dar impinsi si de la spate de catre publicul aradean ii puteti bate pe electricieni, BAFTA BAIETII, FORTA UTA UTA UTA !!!

    0
    0
  2. Jocul e in 20 octombrie 2018
    20 octombrie in istoria echipei UTA
    20.10.1946 Ferrar Cluj-ITA 2-3 Toth III 2,Nicsa
    20.10.1963 UTA-Stiinta Timisoara 2-1 Tomes Tirlea

    20.10.1968 UTA-Dinamo Bucuresti 3-0
    Stadionul UTA 20.000 spectatori
    Arbitru Anghel Gherghinov-Bulgaria
    Goluri Axente 34,Ilie Mot 58, Pozsonyi 85
    UTA Gornea-Biro,Bakos,Pozsonyi,Czako II-Petescu,Leretter,Axente-Schiopu,Domide,Mot
    Dinamo Narcis Coman/Datcu/- Popa,Stoenescu,Dinu,Stefan-Gergely,Radu Nunweiller VI-Pircalab/Salceanu/,Lucescu,Dumitrache,Hajdu
    Antrenori Nicolae Dumitrescu-Bazil Marian
    De la formatia din Cetatea ciobanului Bucur numai Mircea Stoenescu si Constantin Stefan nu au jucat in echipa nationala—UTA la momentul acestui joc avea doi jucatori ce au jucat in echipa Romaniei,Leretter si Petescu,ulterior fiind selectionati Gornea,Pozsonyi,Petescu,Axente si Domide—Numai Gornea Petescu si Domide vor juca insa. Cine se uita acum in anuare observa un Constantin Stefan care a jucat in echipa Romaniei Este fostul portar al lui U Cluj si Dinamo si nu fundasul stinga din acest joc.Narcis Coman si Ion Pircalab au debutat in actuala Liga 1, in tricoul echipei UTA. A fost al optalea joc consecutiv, in campionat ,in care UTA nu a pierdut in fata formatiei condusa acum de Bazil Marian.In precedentele sapte, UTA a cistigat de patru ori 3-0,1-0,1-0,1-0 si a facut trei egaluri 1-1,0-0,1-1 – 8 jocuri 5 victorii si 3 egaluri,bilant excellent.
    Meciul transmis la radio in cadrul emisiunii –fotbal minut cu minut –a fost comentat de Petre Petrisor,redactor, la Radio Timisoara

    20.10.1971 Zaglebie Walbrzych-UTA 1-1 Brosovszky
    20.10.1974 UTA-U Craiova 2-1 Munteanu Brosovszky
    20.10.1985 Aurul Brad-UTA 1-0
    20.10.2001 UTA-Industria sirmei Cimpia-Turzii 1-0 Miculescu
    20.10.2009 U Cluj-UTA 1-1 Tucudean
    20.10.2012 UTA-CSM Rm-Vilcea 3-0 AS Gligor Silvasan Laso
    20.10.2018 UTA-Energeticianul…

    0
    0
    1. Adevarul ca am scris ca sunt suparat pe dvs,probativ si nu va voi mai da pozitive,dar nu am incotro.. sa-i dam Cezarului ce este al Cezarului!Trebuie sa recunosc,ca abia dupa 1972,am fost pe acolo…Citesc acum statistica dvs si imi amintesc unele…
      In 74,la UTA-Craiova,abia ca tatal meu,cu mine in brate,inarziati,am reusit sa ajungem in sectorul tribunei a 2-a,unde avea(m) abonamente si tot acolo le voi face pe noul stadion,daca reusesc…Erau acolo nume sonore….Taucean,Piros,Iegariu,Nu exista o anumita galerie distincta,dar tribunele vuiau…Arhiplin….!
      Imi aduc aminte,dupa cum vorbeau tatii ,ca Brosi era incert,dar cand s-a deschis tunelul subteran si au iesit….,a explodat stadionul….
      Ar fi imposibil de descris acele atmosfere,cand se iesea din subteran….
      Pacat ca nu s-a tinut cont de acest amanunt…Sa se fi pastrat cumva acel tunel…macar de traditie…..

      0
      0
  3. Debut pe post greu pt. Angelo Iuga . Jucător cvasi universal ,poate îl ajută soarta și seriozitatea la antrenamente sa devina o soluție. O astfel de metamorfoza s-a produs cu celebrul Ștefănescu,RIP !! Din mijlocaș a devenit stoper de națională . Fara tensiune echipa poate învinge Vorbim de tensiunea locurilor promovabile. Acum se. poate vedea cine vrea,,cine vrea dar nu poate și cine vrea și chiar poate. Ediția asta trenul promovării a trecut prin gara Arad in viteza mare și cu storurile trase. Să pregătim din timp o sosire cu noroc .!! Hai UTA !!

    0
    0
  4. Opt jocuri fara infringere in fata lui Dinamo

    UTA-Dinamo 8 5 3 0 11-2

    Acum pare ceva incredibil
    Alta data a fost posibil
    Stim cine a fost UTA

    Vedem cine e acum.

    1.24.03 1965 Dinamo Bucuresti-UTA 1-1 Tirlea 24,11m
    Stadionul Republicii 30.000 spectatori
    Arbitru Gavrila Pop-Brasov
    UTA Gaboras/Weichelt/-Pecican Bakos Metskas Czako II – Chivu Comisar -Pantea Donciu Tirlea Igna
    Dinamo campioana tarii in editia 1964/65
    Carol Weichelt mijlocas cel cu un joc in nationala a jucat la Societatea de Gimnastica Arad,CAO si Gloria Arad.
    Carol Weichelt,portarul, a debutat in A la Crisul Oradea si apoi s a transferat la UTA
    Czako II e Gheorghe si nu Stefan Czako I fiii lui Iosif Czako jucator international

    2.13.10.1965 UTA-Dinamo 3-0 Pantea 3 Tirlea 38 Jac 89
    Arbitru Gavrila Pop-Brasov
    UTA Narcis Coman-Biro Bakos Metskas Czako II –Comisar Florut-Pantea Jac Tirlea Chivu/Axente/
    Dinamo Datcu -Popa Stoenescu Ion Nunweiller III Stefan-Petru Emil Octavian Popescu-Pircalab Radu Nunweiller VI Ene II Hajdu/Fratila/
    La UTA au fost doi Coman, ambii portari, Liviu Coman si Narcis Radut Coman.Liviu Coman a fost si antrenor la UTA un an principal un an secund
    Radu Nunweiller va antrena UTA
    Ion Pircalab a fost si el secund la UTA, citeva etape

    3.22.05.1966 Dinamo-UTA 0-1 Tirlea 28
    Arbitru Ion Dobrin-Craiova
    UTA Narcis Coman 8-Biro 8 Bakos 8 Metskas 8 Czako II 8 –Chivu 9 Florut 9-Pantea/ Jac/ Tirlea 9 Donciu 9 Axente
    Notele sunt din revista fotbal
    Jocul l-am urmarit la TVR.Singurul joc televizat din cele opt.
    In vara lui 1966 Nicolae Pantea a trecut la Steaua UTA primindu i in schimb pe Gornea si Traian Popescu
    Gornea a fost rezerva rezervei Titular Carol Hajdu rezerva Vasile Suciu rezerva rezervei Gornea
    Gornea a debutat in A cind juca la echipa militara in jocul Steaua-UTA 1-2
    Venind la UTA a fost de doua ori campion.a aparat poarta nationalei in doua jocuri contra campioanei mobdiale Anglia 0-0 si 1-1 ,fiind primul portar roman ce a jucat pe celebrul stadion Wembley

    4.20.11.1966 UTA-Dinamo 0-0
    Arbitru Octavian Comsa-Craiova
    UTA Gornea-Biro Bakos Metskas Igna-Jac Chivu-Schiopu Traian Popescu Tirlea Axente
    Dinamo Datcu-Pirvu Nunweiller III,Lica Nunweiller IV Stoenescu-Gergely Octavian Popescu-Grozea Fratila Ene II Hajdu/Ene Daniel/
    Lazar Pirvu a jucat si la UTA. Dinamo CFR Timisoara si apoi UTA La retragere,Leretter i-a predat tricoul cu numarul 3
    Ene II e Gheorghe. Ene I a fost Akexandru si a jucat si el la Dinamo.

    5.13.06.1967 Dinamo-UTA 1-1 Hajdu 3, Schiopu 90
    Arbitru T.Gherov-Bulgaria
    Dinamo Datcu-Pirvu Ion Nunweiller III,Dinu Stefan-Gergely Radu Nunweiller VI-Grozea Fratila/Nutu/ ,Octavian Popescu Hajdu
    UTA Gornea 10 -Biro Bakos Metskas Czako II- Igna/Dumitrescu Florin/,Jac- Schiopu Tirlea Axente Chivu
    Gornea notat cu 10 in revista fotbal
    Jocul a fost in ultima etapa,Schiopu inscriind ultimul gol al campionatului 1966/67

    6.1.10.1967 Dinamo-UTA 0-1 Metskas 82
    Arbitru Cornel Nitescu-Sibiu
    Dinamo Niculescu -Popa Boc Nunweiller III Stefan-Gergely/Dinu/ Octavian Popescu-Lucescu N.Nagy Dumitrache Hajdu
    UTA Gornea-Biro Bakos Leretter Czako II- Petescu,Metskas/83 Mot/– Schiopu Pop Axente Chivu
    Ion Pop, presedintele de mai tirziu, revenit la UTA dupa terminarea facultatii de textile la Iasi
    Leretter avea 34 de ani Era in primul campionat la UTA.

    7.28.04.1968 UTA-Dinamo 1-0 Petescu 60
    Stadionul UTA 20.000 spectatori
    Arbitru Sever Muresan-Turda
    UTA Gornea-Biro Bakos Pozsonyi Czako II- Petescu,Leretter Metskas– Schiopu Mot Axente
    Dinamo Datcu -Popa Boc Stoenescu Stefan-Gergely/Nunweiller VI/ ,Dinu-Lucescu Salceanu N.Nagy Hajdu
    Joc comentat de la Arad de Ion Ghitulescu.

    8. 20.10.1968 UTA-Dinamo Bucuresti 3-0
    Stadionul UTA 20.000 spectatori
    Arbitru Anghel Gherghinov-Bulgaria
    Goluri Axente 34,Ilie Mot 58, Pozsonyi 85
    UTA Gornea-Biro,Bakos,Pozsonyi,Czako II-Petescu,Leretter,Axente-Schiopu,Domide,Mot
    Dinamo Narcis Coman/Datcu/- Popa,Stoenescu,Dinu,Stefan-Gergely,Radu Nunweiller VI-Pircalab/Salceanu/,Lucescu,Dumitrache,Hajdu
    Antrenori Nicolae Dumitrescu-Bazil Marian
    La toate aceste jocuri secund la UTA a fost Reinhardt.
    De la formatia din Cetatea ciobanului Bucur numai Mircea Stoenescu si Constantin Stefan nu au jucat in echipa nationala—UTA la momentul acestui joc avea doi jucatori ce au jucat in echipa Romaniei,Leretter si Petescu,ulterior fiind selectionati Gornea,Pozsonyi,Petescu,Axente si Domide—Numai Gornea Petescu si Domide vor juca insa. Cine se uita acum in anuare observa un Constantin Stefan care a jucat in echipa Romaniei Este fostul portar al lui U Cluj si Dinamo si nu fundasul stinga din acest joc.Narcis Coman si Ion Pircalab au debutat in actuala Liga 1, in tricoul echipei UTA.
    Meciul transmis la radio in cadrul emisiunii –fotbal minut cu minut –a fost comentat de Petre Petrisor,redactor, la Radio Timisoara

    AZI SE IMPLINESC 50 ANI DE LA ACEST JOC ISTORIC UTA-Dinamo 3-0

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button