UTA Arad

Costin, omul meciului cu Daco-Getica: „Nu mă pot bucura pentru că nu am scos decât un egal și am mai ratat două ocazii pe lângă golul marcat”





Cristi Costin a înscris singurul gol al UTA-ei în partida cu Daco-Getica, poate cea mai bună a sa din punct de vedere ofensiv din acest sezon. Fotbalistul de 20 de ani a creat mai de fiecare dată pericol în dreapta, unde a dat peste unul dintre juniorii bucureștenilor, Vladimir Georgescu.

La bază mijlocaș, juniorul a jucat fundaș în majoritatea partidelor de la revenirea sa la UTA. A ajuns pe postul său natural odată cu plecarea din lot a mai multor jucători de bandă, precum Janos, Vădrariu sau Cubleșan.  „Pe postul de mijlocaș m-am consacrat, deși am mai jucat și pe alte posturi ofensive, în spatele vârfului sau chiar vârf. Pe dreapta ă simt, însă cel mai bine, nu contează dacă sunt fundaș sau mijlocaș. Din păcate, nu prea mă pot bucura de meciul bun făcut, pentru că am scos doar un rezultat de egalitate. În plus, am mai ratat și două ocazii pe lângă golul înscris. După o primă repriză nu prea bună din partea noastră, am revenit de la vestiare cu o altă atitudine și am dominat. Asta e, mergem să câștigăm la Constanța. Trebuie să luăm trei puncte, căci cele 28 din momentul de față sunt cam puține la cum am jucat mare parte din acest tur de campionat. Am fost fraieri, ca să zic așa, în destule meciuri din acest sezon”, a subliniat Costin la finalul disputei cu Daco-Getica.

Datorită plecărilor și a diferitelor absențe din lot, cauzate de accidentări sau suspendări, Ionuț Popa a folosit foarte mulți tineri pe acest final de tur, inclusiv trei de 17 ani. Costin a debutat și el la UTA de la o vârstă mai fragedă, dar a devenit titular doar după un an în care a evoluat constant în Liga a III-a, la Reșița. „<<Mister>> poate spune dacă e bine sau rău că suntem mulți tineri, noi încercăm să ne ridicăm la cerințele sale și să facem meciuri cât mai bune. Am făcut un sezon foarte bun anul trecut la Reșița, am jucat meci de meci, am dat 7-8 goluri și câteva pase de gol. La UTA în cei doi ani cât am jucat la echipa mare, nu am avut constanță, dar, după ce am revenit de la Reșița, s-a văzut că eram la alt nivel. Sper să continui să progresez, de la antrenament la antrenament dacă e posibil”, a adăugat tânărul utist.

Originar din Bistrița, Cristi Costin face parte din generația 1997-1998 crescută de Cristi Păcurar și Francisc Tisza la Ateltico. În acest sezon, a marcat două goluri și a izbutit trei „assisturi” pentru UTA.

7 comentarii

  1. CRISTI COSTIN, asa este ai dreptate ,la cate ocazii a-ti avut, trebuia castigat meciul asta dar nu fi suparat ,pana la urma si 1- 1 este bun ,se putea si mai rau pe final la ocazia mare a oaspetilor ,sut in bara din pozitie excelenta, asa ca, lasa asa cum s-a terminat ca, oricum nu trageti anul asta pt. promovare, poate scoateti un rezultat bun cu FARUL la Constanta si apoi o binemeritata vacanta si in pauza de iarna se vor mai regla lucrurile prin venirea unor jucatori mai cu experienta plus tineretul echipei in frunte cu tine si ve-ti face o trupa ca lumea, FORTA UTA UTA UTA !!!

    0
    0
  2. esti giuvaierul acestei echipe, tu esti cel care merita un trial la dortmund nu vlaguitul stalh, nu stiu pe cine ai tu impresar , dar e evident ca meriti deja sa faci pasul la prima liga, daca uta vrea sa faca bani cu tine ar trebui sa te imprumute gratis la o echipa de prima liga, si asa nu mai au nici un obiectiv, te vad jucand titular la un sibiu, botosani sau chiar viitorul unde tinerii au prioritate

    0
    0
  3. Florin tu esti tembel
    Stahl ia pasat lui Costin si a dat gol si intradevar ambii sunt jucatori foarte buni dar tu esti de pe alta planeta Stahl a facut un meci bun ci nu numa ei toti jucatorii!! Probabil nu ai fost la meci sa vezi ebolutia echipei!!!!!

    0
    0
  4. Costin e mijlocaș care tine loc de fundaș. Tehnica ii permite sa participe cu succes la atac Va fi piesa de baza in viitorul proiect și sperăm să câștige treptat gradele de elev premiant.. E surpriza Aradului in materie de mijlocaș in fotbalul mare !!

    0
    0
  5. Fotbalul modern se joaca ca si in Nu Te Supara Frate,Piticot,dar mai ales in jocul copilariei,Sus-Jos!Astazi a facut Costin asta!Sus-Jos!Costin a reusit astazi perfect…Ultimul fundas dreapta al nostru care facea asta a fost Adili,ce pierdere mare…Daca si Copaci ar copia pe Costin,nu l-am regreta pe un Burla sau un Dinculescu…Degeaba vorbim…mult peste Copaci,ambii!Nu stiu ce se intampla cu acest copil,pornit ca din pusca,marcator,urcat mereu pe finalizare,dar parca blazat,speriat acum.Nu inteleg ce s-a intamplat cu el?Este nesigur,pase centrale inapoi,pe fundasii centrali,la risc,rar porneste cu mingea la picior,probabil il cauta pe Enescu sau Coulybaly…Foarte nesigur la offside-uri,plasament nul,punand mai mereu in pericol apararea….Ii pune mereu in valoare lufturile lui Benga,care vad ca nu se dezminte…Insista!Si astazi era sa-si arunce bocancul in tribuna….,dupa luft…Noroc ca Orlic a fost pe faza….
    Una este clara!Fara Manea,e bai mare…!Orlic functioneaza…
    In iarna,nu stiu care va fi sita care va cerne,dar acum vad cam asa:Orlic,Manea(trup si suflet),El Hasni,Cipri Rus,Miculescu,Coulibaly(neaparat),Costin(muszai),posibil Enescu,in rest???Doar juniorii nostri…Daca vor fi si ceva banuti,sa mai speram la 2-3 fotbalisti,dar nu de pe DVD-uri!Ce zici Hlistei?Ce cuplu ai fi cu Rus?Oaaaaau!!!!
    Mos Craciun are suflet mare,daca am fost cuminti,ne indeplineste dorintele!

    0
    0
  6. Sa ai mai multa incredere in tine Costin si suteaza la poarta in faze de singur cu portarul, nu mai cauta pase aiurea. Ai dat un gol frumos, dar la 2 ocazii mari ai pasat fara rost si a iesit mai prost decat ai fi sutat tu mingea

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button