Glorii arădene

O datorie de onoare, față de Iosif Petschovschi





Amintirea marelui fotbalist al Aradului e vie. Simbolul Bătrânei Doamne a fost comemorat de cei care știu ce înseamnă spiritul UTA-ei duminică dimineață, atunci când Old-Boys Club UTA a organizat a patra ediție a memorialului ce poartă numele lui Iosif Petschovschi.

Conduși de Gheorghe Vaczi II și Ionel Costin, Flavius Domide, Christos Metskas, Puiu Tăuceanu, Gheorghe Czako II, Mircea Axente, Viorel Sima, Gabor Biro, Adi Lucaci, Ionuț Leac, Traian Indrieș, Emanoil Gherghel și Ovidiu Păcurariu au dus o coroană de flori la mormântul lui „Csala” din Cimitirul Eternitatea, făcând apoi același lucru și la cele ale altor utiști – Nicolae Dumitrescu, Zoltan Farmati, Gheorghe Vaczi I, Otto Dembrovschi, Radin Dușan și Marian Sinescu. Dintre toți, Tăuceanu și Metskas au avut bucuria de a fi coechipieri cu Petschovschi…

În amintirea lui Petschovschi s-a jucat apoi fotbal. Utiștii i-au invitat la turneul din 2011 pe FC Bihor, Poli și Oroshaza. Au fost clipe frumoase la fentele timișorenilor Titi Varga, Vlătănescu, Oloșutean sau Vușcan, la driblingurile bihorenilor Vancea ori Abrudan, ori la ambiția utiștilor Szel, Gaica, Toderaș, Burtea, Nădăban, Mitu, Nadiu, Mutică și Mănăilă (plus portarul Nemeth, împrumutat de la echipa de sală a lui Burtea). Atacantul Marian Nedelea i-a întărit pe cei de la Oroshaza, iar UTA l-a cedat pe portarul Mihaly (fost junior la UTA) Bihorului, care n-a reușit să-și aducă oamenii de bază dintre buturi. Chiar și așa, cei din Țara Crișurilor au dat lovitura, învingându-i pe utiști în finala mare cu 2-1. Lovitura de grație a dat-o chiar Vivi Vancea, care a luat trofeul. Pe trei s-a clasat Oroshaza, învingătoare cu 6-2 în fața lui Poli. Timișorenii au fost îngenuncheați și de utiști, care s-au impus cu 5-1.

Marcel Vida și Gheorghe Petrișor au fost arbitrii turneului.

Old-boys-ii se întâlnesc într-un nou turneu peste două luni, atunci când organizatori vor fi bihorenii.

 

 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button