Glorii arădenezTOP ARTICOLE

Lereter și Tăuceanu vor fi în mijlocul utiștilor





tauceanuFamilia alb-roșie se reunește vineri după-amiază să-și onoreze doi dintre oamenii care au scris istorie – Iosif Lereter și Ioan Tăuceanu. Amândoi au împlinit recent 80 de ani și vor fi în mijlocul utiștilor în sala „Ferdinand” de la Palatul Administrativ.

Lereter, care-l făcea pe Coco Dumitrescu să-și întoarcă întrebarea „Ce-i aici, cimitirul elefanților?”, în momentul în care l-a primit în echipă, la regretul „Dacă aș mai avea un Lereter, n-aș mai avea probleme” pe când fotbalistul se retrăgea, la 39 de ani, a fost în iunie la Arad. Utiștii l-au primit atunci cu căldura și respectul impuse de impactul cu un fotbalist enorm, care a însemnat enorm pentru Bătrâna Doamnă.

„Puiu” Tăuceanu a avut marea bucurie de a juca în aceeași echipă cu unicul Petschovsky, readus la UTA de Cibi Braun pe când avea 38 de ani, deși se retrăsese. „O lună a insistat să revină, ca să facă echipă tânără în jurul lui. Datorită lui am rămas la Arad. Cu el în echipă, toţi ne ştiau de frică”, rememora Tăuceanu într-una din savuroasele-i povești din vremurile de aur.

Întâlnirea celor doi cu utiștii, la care sunt așteptați cât mai mulți arădeni, are loc la ora 18,00. La reuniune și-au anunțat prezența alți trei utiști de marcă – Emil Floruț, Ion Pîrcălab și Ioan Igna.

Sâmbătă, la aceeași oră, pe arena Francisc Neuman, UTA Old Boys întâlnește o selecționată compusă din vechii jucători ai lui Poli Timișoara, Corvinul Hunedoara și FC Bihor, convocată în locul Craiovei Maximă, nevoită să treacă prin drama despărțirii de Costică Ștefănescu…

FOTO: UTA cca. 1958. În prim-plan, Igna, Farmati, Tăuceanu

Un comentariu

  1. GC si AM ar trebui sa fie prezenti la aceste actiuni si sa-si ceara public scuze pentru mocirla in care au reusit sa scalde numele UTA, nume ridicat la rang de noblete de cei pentru care UTA a insemnat totul in cariera lor de fotbalisti. Propun ca domnii Lereter si Tauceanu, impreuna cu ceilalti Old Boys sa ia poponetzele lui GC si AM drept mingi de fotbal in pauza meciului.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button