Glorii arădene

MECIURI DIN TRECUT: UTA ARAD – UNIVERSITATEA CRAIOVA 2-0





Relatarea o face regretatul Gheorghe Limona (în cartea „Fluier final”), arbitrul confruntării de la Arad, care oficia cel de-al 750-lea joc al său. „În minutul 33, la capătul unei combinații de toată frumusețea dintre Chivu – Dumitrescu – Petescu, acesta trimite mingea spre Axente, care, venit din spate, înscrie cu un șut sec, imparabil, 1-0.

După pauză, UTA joacă din ce în ce mai bine (ca în zilele ei de glorie, cum aveau să afirme mulți din cei prezenți), dar ratările îi privează pe textiliști de o victorie mai confortabilă, pe măsura calității jocului pe care l-au prestat.

La capătul lui însă, ei vor majora scorul (minutul 78), în urma unei faze lucrate ca la carte: Șchiopu înaintează debordant pe extrema dreaptă, pasează în diagonală pe cealaltă parte a terenului până la Fl. Dumitrescu, care, dintr-o bucată, îl pune în poziție de șut pe Axente; acesta reia puternic la vinclu, făcând inutilă intervenția lui Pilcă, 2-0.

Și astfel, Mircea Axente nu-și mai amână jubileul celui de-al 850-lea gol (n.r. din istoria UTA-ei), ci și-l va serba în acea seară”.

Arad, 11 noiembrie 1967, 15,000 de spectatori

A marcat: Axente 33, 78

UTA: Gornea – Biro, Bakos, Lereter, Țîrlea, Chivu, Pop, Tr. Popescu (65 Șchiopu), Petescu, Axente, Fl. Dumitrescu.

U Craiova: Pilcă (83 Vasilescu) – Mihăilescu, Bîtlan, Marin Marcel, Deliu, Deselnicu, Strâmbeanu (54 Strâmbeanu), Ivan, Niță, M. Popescu, Oblemenco, Sfârlogea.

Arbitru: Gheorghe Limona

FOTO: Arbitrul Limona, în centru, la un meci al UTA-ei, din a cărei tabără se văd antrenorul Dumitrescu și căpitanul Lereter

Articol publicat și în săptămânalul Sport Cafe, nr. 17

Un comentariu

  1. Amintiri suave ! Am vazut pe viu meciul asta,elev de liceu,fiind !. Se prefigura marea UTA,campioana. Nu aparusera inca Gigi Domide si Gionny,mai jucau Tarlea,Pop (presedintele de mai tarziu), Traian Popescu si perla neagra,Chivu,dar scheletul viitoarei mari campioane era format,deja In plus stadionul UTA era neincapator ! (15000 oameni….azi…). Ii multumesc redactorului Radu pentru cadoul primit.

    0
    0
    1. Am ajuns sa traim din amintiri(ce frumoase) dar sper ca in in curand sa ne bucuram din nou de liga1 acolo unde ne este pe drept locul.Sa uitam acesti ani nenorociti care ne-au macinat nervii din cauza unor vagabonzi cu titlul de patroni.UTA este si va fi campioana provinciei,sa nu uitam asta!! Chiar daca suntem unde suntem acum nu-i bai reinviem ca pasarea Pheonix.Sa moara dusmanii de ciuda(javre rosii,ciori si alte behaitorii :))) )

      0
      0
  2. Ganduri frumoase Petre,dar ..mai e mult pina departe.Speranta ramane,deocamdata nici stadion nu avem,iar cu Falca nimic nu e sigur.In plus mi-as dori si un patron potent,pentru anii ce vin.

    0
    0
    1. Sincer iti spun ai pus degetul pe rana cum se spune,tare mi frica ca falcosu sa darame stadionul si apoi adio stadion.El urmarea de mult sa faca altceva in locul stadionului ,dar sper si cred ca nu va reusi. SCU si cei implicati in noul proiect UTA sa stea cu ochii pe ce se intampla la stadion.Asta e capabil sa de-a o hotarare de la primarie si se schimba totul.Nu uita ca e finul lui „ala” (_I_) si ala i-a dat casa cu toate ca nu avea dreptul,dar daca era primar a putut.

      0
      0
  3. Apropo de patron,sunt oameni potenti financiar in Arad dar atat timp cat nu am avut un manager serios nu s-a implicat nimeni prea mult.Un sponsor tare ar fi banca feroviara,plus alte firme din judet cu putere materiala,dar la toti le este frica sa nu piarda bani cum sau pierdut cu macaronarul si alta jigodie.Trebuie sa se termine odata si odata cu toate jegurile care au patat numele echipei.Haide sa facem cu a fost odata „da-ti 1 leu ptr Ateneu” sa facem acum ptr UTA,dar cei ce isi asuma raspunderea de strangere de fonduri sa raspunda si penal daca manca banii.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button