Glorii arădene

O ultimă fotografie pe „Francisc Neuman”. Rămas bun, bătrâne stadion!





Se desprinde din formația compusă pentru poză și face câțiva pași printre mormanele de cărămizi. În ceea ce a fost curtea interioară, statuia cu UTA pe piept e în picioare. Lângă, un dulap, niște paturi, un birou. Gabor Biro le privește lung, ca și cum ar fi dintr-o altă dimensiune. Se poate descrie în cuvinte senzația? „Îți dai seama, e greu, după atâția ani aici… Să sperăm că noul stadion va fi frumos…”, oftează puternicul apărător de altădată.

Vineri după-amiază, când soarele de septembrie s-a arătat parcă special pentru ei, utiștii s-au strâns la stadion pentru o ultimă fotografie. Au venit Ioan Igna, Biro, Mircea Axente, Christos Metskas, Gyuri Vaczi, Viorel Sima, Gyuri Czako, Mihai Țîrlea, Imi Hirmler, Codru Grădinariu, Dan Pîrvulescu, Marcel Vida și Pavel Neamțiu. Sentimentele se amestecă, ideea cu un stadion nou e bine primită, sau așa ar trebui să fie. Dar sunt greu de împedicat undele de regret. Prea multă patimă a fost pe stadionul construit de Francisc Neuman.

„Hai să ieșim și pe teren, în fond, acolo s-a întâmplat totul!”, sugerează Țîrlea. Aparatul se declanșează, iar zgomotul excavatorului ia și o mică parte din sufletele celor care știu ce s-a întâmplat aici. E aproape ras stadionul „vechi”, dar, Doamne!, câte ne-a putut oferi! Chiar ar fi bine să fie frumos noul stadion!

Victorie cu Bekescsaba la Memorialul Legendelor

Veteranii alb-roșii s-au întâlnit apoi la Șega pentru Memorialul Legendelor. Oaspeții de la Bekescsaba s-au întărit cu Vivi Vancea și ex-polistul Vasile Ionuț (ambii componenți ai trupei maghiare în trecut), dar nu i-au oprit pe utiști. A fost 6-2, cu Dorel Toderaș autor al unei triple, Neluțu Ardelean a punctat de două ori, iar Adrian Ungur a completat lista marcatorilor arădeni.

Antrenorii Țîrlea, Gaica și Hirlmer au contat pe Szabo – Adolf, Nadiu, Grădinariu, Vânătoru, Novac, Ungur, Lazăr, Neamțiu, Mitu, Toderaș, Ardelean, Gaie, Grad. Alături de Marcel Vida a arbitrat Gheorghe Petrișor.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button