Glorii arădene

Fundașul de fier al Bătrânei Doamne a împlinit 70 de ani. Gabor Biro: ”Am iubit UTA toată viața mea!”





Emblema roș-albă i-a stat pe pieptul puternic în peste 300 de meciuri. Gabor Biro, supranumit ”fundașul de fier al Aradului”, împlinește astăzi 70 de ani. Familia și prietenii apropiați îi sunt alături la un ceas aniversar pe care apărătorul de altădată îl dă înapoi și spune că ar face totul la fel: ”Sunt atâtea sporturi în care, care la ora actuală, câștigi bani mulți. Dar, eu cu calitățile mele, tot fotbalul l-aș alege! Bineînțeles, tot la UTA, eu mă consider utist, arădean, nu în altă parte. Am iubit-o pe UTA toată viața mea și o iubesc și acum!”
Mai bine de două decenii le-a dedicat Bătrânei Doamne, mai întâi ca fotbalist, apoi ca antrenor. ”Sunt atâtea momente frumoase! Dacă ar fi să aleg cea mai plăcută amintire ar fi senzația trăită atunci câștigat eu primul campionat cu UTA, în 1969. Venind dintr-un oraș mic, de la o echipă mică, am câștigat ce nu m-aș fi gândit niciodată”, mărturisește Gabi Biro, încheind cu un gând bun pentru toți: ”Aș dori ca atunci când ajung la vârsta mea, toți prietenii și cunoscuții mei să mă invite și pe mine la aniversarea lor!”
La mulți ani, Gabor Biro!
În fotografie, Biro (dreapta) îi are alături pe Vasile Jac, Emil Floruț și Sandu Donciu. Era iunie 1966 și UTA se pregătea să debuteze în Cupa Balcanică, pe terenul echipei Cherno More Varna.
AICI PUTEȚI RECITI UN INTERVIU ÎN CARE GABOR BIRO ÎȘI SPUNE POVESTEA FERMECĂTOARE!

4 comentarii

  1. La Multi Ani Nea’ Biro, multa sanatate !
    P.S.
    ”Aș dori ca atunci când ajung la vârsta mea, toți prietenii și cunoscuții mei să mă invite și pe mine la aniversarea lor!”
    Multi dintre fostii adversari ar trebui sa faca asta, cred ca Marcu si azi daca ar veni la Arad ar mai intreba daca „joaca Biro” 🙂

    0
    0
  2. Din toata inima va doresc , LA MULTI ANI , fericire si multa sanatate , Nea’ Biro!!!
    Va multumim frumos, pentru tot ceea ce ati facut pentru acest frumos club UTA ARAD , si inca odata LA MULTI ANI !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button