Business

Velici a semnat cu Satu Mare pentru un contract din vară, dar vrea să plece de acum!





Chiar dacă Adrian Neaga și Călin Cojocaru se arătau optimiști în ceea ce privește rămânerea golgheterului lor la Sebiș, acest lucru nu mai e de actualitate. Liga2.ro anunță că Gelu Velici a semnat un contract cu gruparea Olimpia Satu Mare care va intra în vigoare din vară, dar atacantul dorește să fie lăsat să plece încă din această iarnă.

Este jucătorul pe care antrenorii şi l-au dorit foarte mult. Un jucător tânăr, polivalent, cu mari calităţi. Echipa de scouting l-a urmărit la mai multe partide din acest sezon. Îi mulţumesc lui Gelu că a hotărât să se alăture familie Oli”, a declarat Ioan Cîmpean, preşedintele Comitetului Director de la Olimpia, pe siteul oficial al echipei, olimpiasm.ro.

Gelu Velici este un atacant în vârstă de 23 de ani care poate juca şi ca extremă dreapta, dar şi ca mijlocaş ofensiv, în spatele vârfului. S-a născut în Timişoara pe data de 22 aprilie şi are peste 23 de apariţii pe prima scenă a fotbalului românesc. Fotbalistul este crescut de Poli Timişoara, a evoluat la Ceahlăul Piatra Neamţ, Dinamo Bucureşti şi AFC Fortuna, iar în prima parte a sezonului 2015/2016 a marcat opt goluri pentru Naţional Sebiş.

Velici a oferit un mini-interviu în exclusivitate pentru site-ul oficial al noi sale echipe, Olimpia Satu Mare, după semnarea contractului.

– Ce te-a determinat să semnezi cu Olimpia în momentul în care conducerea ţi-a făcut o ofertă? S-a schis că aveai oferte de la mai multe echipe.
– Într-adevăr, am mai avut cam cinci-şase oferte din Liga 2, dar am ales Olimpia pentru că am simţit cu adevărat că sunt dorit. Au fost zvonuri că mă doreau şi în vară, dar faptul că m-au urmărit o perioadă mai lungă şi că mi-au prezentat proiectul lor pe următorii ani m-a făcut să mă simt dorit. Sunt mulţumit de decizia luată.

Ce obiective ţi-ai propus la Olimpia Satu Mare?
– Pentru mine, cel mai important este sa fiu sănătos. Îmi doresc să pot să ajut echipa cu goluri şi evoluţii cât mai bune. Îmi voi propune un obiectiv clar când voi ajunge la Satu Mare. Eu sper să fie posibil de acum. Dacă nu, vorbim de obiectiv în vară, la startul noului sezon. Am o relaţie bună cu cei de la Sebiş şi sper să găsesc înţelegere, să înţeleagă că este un pas înainte pentru mine şi să fiu lăsat să plec de acum la Olimpia. Dar, în cazul în care nu mă vor lăsa, îmi voi duce contractul la bun sfârşit cu Sebis şi voi veni din vară la Satu Mare, să pun umărul la promovare.

Ce informaţii aveai despre Olimpia Satu Mare înainte de propunerea de contract? Cunoşti sau ai mai lucrat cu vreun jucator de la echipa sătmăreană?
– Normal că am auzisem de Olimpia înainte de acest contact. Ştiu că la Satu Mare este un club serios si de tradiţie. Sunt prieten cu Adrian Mărkuş, fostul jucător al Olimpiei şi mi-a povestit despre echipă.

– Care este poziţia ta preferată pe teren şi care crezi că este cea mai mare calitate a ta?
– Nu am o poziţie preferată. Depinde multe de sistemul pe care îl preferă antrenorul. Mă simt bine şi în bandă, dar şi în spatele vârfului. Am evoluat de multe ori şi vârf împins. Cert este că iubesc golul. Ca şi calitate, am să îi las pe cei în măsură sau pe specialişti să se pronunţe. Nu îmi place să-mi fac eu o caracterizare.

– Cât de departe îşi propune să ajungă jucătorul Gelu Velici?
– Îmi doresc să ajung cât de departe se poate. Nu mă mulţumesc cu faptul că am semnat un contract în Liga a II-a din România. Vreau să ajung să joc din nou în Liga 1. Ştiu că va trebui să muncesc de zece ori mai mult, dar sunt pregătit pentru asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button