UTA Arad

Psihologul Oana Mihiț îi consilează pe utiști la Moneasa: „Marea parte a discuțiilor sunt axate pe motivație”

Ca parte a parteneriatului cu Clinica Medisys din Arad, jucătorii „Bătrânei Doamne” beneficiază de consiliere psihologică încă din luna septembrie a anului trecut. Oana Mihiț este cea care s-a familiarizat deja cu utiștii și face parte din delegația echipei fanion în cantonamentul centralizat de la Moneasa.

mihitÎn principiu, Strătilă et. comp. ajung în fața psihologilui seara, după cină, pentru ședințe de grup. Dacă cineva solicit și întâlniri private, specialistul îi stă la dispoziție pe tot parcursul stagiului de pregătire. „Ne întâlnim cu toții și ne alegem câte o temă sau două. Marea parte a discuțiilor sunt axate pe motivație, mai ales că fotbaliștii traversează acum o perioadă solicitantă din punct de vedere al antrenamentelor, dar mai vorbim și despre agresivitate sau comunicare. Periodic, facem și câte o evaluare a fiecăruia, în special pe partea de motivație”, a explicat Oana Mihiț.

Cel puțin în fotbalul românesc și mai ales la nivel de liga secundă, prezența psihologului este ceva inedit, neobișnuit chiar. „Când am început colaborarea cu jucătorii echipei UTA aceștia au fost puțin mai reticienți, dar pe parcurs au înțeles importanța întâlnirilor noastre. Cred și sper că ședințele noastre s-au reflectat și se vor reflecta și de acum înainte în rezultate”, a adăugat psihologul „alb-roșiilor”.

„Ne bucurăm de prezența domnișoarei psiholog, rezultatele muncii sale deja s-a văzut în toamnă și ne-am dorit mult să continuăm colaborare. Din punctul meu de vedere, cred că le este de real ajutor tuturor, dar în special tinerilor noștri, care sunt în etapa de tranziție spre prima echipă”, a precizat Codru Grădinariu, directorul general al echipei fanion a Aradului.

În altă ordine de idei, Roland Nagy, Cristi Todea și Cristi Păcurar au condus un prim antrenament la munte, mai precis pe terenul din Dezna, acolo unde vor reveni destul de des pe parcursul cantonamentului.

Comentarii Facebook

0
0

Un comentariu

  1. domnisoara a terminat facultatea si masterul anul trecut, e de varsta jucatorilor … de curiozitate m-am uitat pe copsi.ro si nu o vad pe lista psihologilor nici la libera practica nici la cei acreditati sau aflati in supervizare … curios cum au ajuns jucatorii pe mana unei persoane neexperimentate si neautorizate pentru consiliere psihologica … poate ne lamureste cineva sau ma insel eu si este specializata in consiliere la sportivi …

    0

    0
  2. Bineinteles ca a ajuns ……prin cineva……sa zic asa……acolo la echipa trebuie un profesionist cu mare experienta……Eu am impresia ca jucatorii , o iau la misto……adica vreau sa spun ,ca, nu o ia in serios pe distinsa pilareasă…….dar asta este Romania…….o fi ceva amanta de a lui Gradinaru……..ceva de genu….pacat…..ca se laudau , ca UTA este un club profesionist………………….

    0

    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close