Arhivă articole

februarie 2016
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29  

Filaret, pe postul său de bază cu Brașovul? „Forma de moment decide, dar important este să câștigăm nu cine joacă”


Tot căutând cea mai bună variantă pentru postul de fundaș stânga, acolo de unde în runda inaugurală a anului lipsește juniorul Burlă (suspendat), antrenorii UTA-ei par să opteze pentru Richard Filaret. În startul perioadei de pregătire, pe bandă a fost utilizat Gligor, dar acum experimentatul fundaș a trecut în centru, lângă Botiș, cu Manea ieșit puțin din schemă.

În amicalul cu Luceafărul, cât timp s-a aflat în zona sa, Filaret nu le-a prea mute șanse adversarilor. E adevărat, golurile s-au născut de pe partea stângă, însă de fiecare dată utistul a fost urcat în atac, prima oară la un corner, iar apoi la o învăluire cu Hlistei, ce nu s-a mai realizat. „Am luat prea ușor acele goluri, dar, până la urmă, e important că ne-am demonstrat în primul rând nouă că mai avem acea putere de revenire. În toamnă, am întors de vreo 3-4 ori meciuri ce păreau compromise, se pare că mai avem această abilitate. Am rămas încrezători în forțele propri, știm ceea ce putem cu toții și restul vine de la sine. Și nu vorbim doar despre cele trei goluri, ci despre maniera în care am și controlat partida după 0-2. Chiar dacă e obținută într-un amical, victoria ne dă moral înaintea partidei cu Brașovul, prima oficială după două luni grele de pregătire”, consideră Richi Filaret.

La 25 de ani, împliniți în urmă cu trei săptămâni, fotbalistul crescut de Atletico a ajuns printre cei mai experimentați fotbaliști din lot. Probabil, și acest lucru contează în alegerea fundașului stânga pentru confruntarea cu „stegarii”, dar și faptul că Filaret este de bază fundaș stânga. „De doi ani încoace, am învățat să joc și în centru, se știe că în Liga 3-a făceam pereche cu Sore (n.a. Botiș) și cred că ne-am descurcat bine. La fel de adevărat este că am jucat mai multe meciuri ca fundaș stânga, iar acum dacă se contează pe mine sper și cred că voi fi la înălțime. Dar, mai sunt 6 zile până la acel meci, fiind doi-trei jucători egali ca valoare pe acel post, va decide forma de moment a fiecăruia. Dacă se va conta pe mine, voi da totul, dar important este să câștigăm, nu cine joacă”, a mai punctat utistul.

Titular în stagiunea de toamnă doar în două rânduri, acasă cu Mediașul și la Tărlungeni, Richard Filaret speră să fie implicat mai mult în partea a doua a campionatului. „Eu mă voi antrena și voi munci la fel și voi fi pregătit ori de câte ori se va apela la mine. Orice fotbalist își dorește să joace cât mai mult pentru echipa sa, dar când tragi linie importante sunt rezultatele. Deocamdată, avem datoria să ne îndeplinim obiectivul, accederea în play-off, iar apoi, când începe un cu totul alt campionat, să încercăm să scoatem maxim din fiecare meci. M-aș bucura enorm pentru o promovare, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ și să luăm fiecare partidă în parte”, a concluzionat fundașul „Bătrânei Doamne”.

0
0

0 comentarii la articolul: “Filaret, pe postul său de bază cu Brașovul? „Forma de moment decide, dar important este să câștigăm nu cine joacă”

 1. esti mult prea modest si respectuos tinere , cedezi locul mult prea usor
  in fotbalul mare un pic de tupeu si dat din coate nu strica, nu crize de nervi ca burla dar macar cum jucai la a.c.u ff frumos cu o rautate constructiva
  adu-ti aminte ce va cerea antrenorul cand jucai la nationala de junior
  hai ca poti oricum te vad in liga 1 cu uta cu tot
  hai uta

  0

  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.