Alte sporturi

Ce revenire pentru Ungur! România conduce cu 2-0 Slovenia în Cupa Davis, meciul de dublu poate fi decisiv

Copil a deschis showul, dar Adrian Ungur l-a desăvârșit făcând un meci memorabil în fața fostului număr 43 mondial. Așa că, odată trasă linia peste prima zi de competiției dintre reprezentatitivele României și Slovenia

Grega Zemlja a început ca din pușcă, a servit excelent (în total a reușit 25 de ași!), a fost mereu la controlul partidei, dar asta și pe fondul plin de greșeli al partenerului de întrecere. Primele seturi au fost relativ simple pentru jucătorul sloven, care s-a impus cu un dublu 6-4, iar în setul trei conducea la un moment dat cu 3-2. A fost momentul declickului pentru Adi Ungur, care a reuşit primul break şi a înfipt un cuțit în psihicul adversarului. Apoi, după câștigarea setului trei, românul a gestionat fiecare moment dificil. Mult mai stăpân pe el și foarte agresiv, piteșteanul a fost premiat prin salvarea în setul patru a unei mingi de meci. la 4-5 în actul patru, atunci când a salvat o minge de set!

ungur12

 

În decisiv, Adi Ungur a câştigat repede pe serviciul lui Zemlja, slovenul şi-a luat break-ul înapoi la 3-4, însă românul  ridicat sala în picioare după alte trei game-uri perfecte. După 3 ore și 21 de minute, s-a încheiat:  4-6, 4-6, 6-3, 7-6(3), 6-4 în aplauzele unei săli arădene încântate de spectacolul și puterea de revenire a favoritului lor.

„Tricolorii” conduc cu 2-0, iar mâine, de la ora 15, urmează jocul de dublu cu perechea Horia Tecău şi Florin Mergea considerate vioara întâi în fața echipei Blaz Rola/Grega Zemlja. România a doar un punct de o calificare în runda a doua a Grupei 1, acolo unde o aşteaptă Spania, într-un meci ce ar avea ca miză calificarea în barajul Grupei Mondiale!

FOTO: Viorel Musca

Comentarii Facebook

0
0

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close