UTA Arad

„Dulăul”, pază bună la zestrea de puncte: „La Baia Mare, e important să nu pierdem”





La cum s-au desfășurat ostilitățile până marți în play-offul seriei de Vest al Ligii a 2-a, UTA ar trebui să pornească cu prima șansă în deplasarea de sâmbătă, de la Baia Mare. Înregistrând trei insuccese până la meciul de la Brașov, moroșenii păreau blazați, iar demisia „principalului” Dorin Toma părea că-i face și mai vulnerabili.

Răbufnire băimăreană la Brașov?

Dar, Ignea și colegii săi au găsit resurse nebănuite să se impună cu 3-2 sub Tâmpa, chiar spre surprinderea taberei utiste. „Sunt un adversar de temut. Nu mă aşteptam să revină de la 2-1 pentru Braşov. Au făcut-o şi asta demonstrează că au energii pozitive. Baia Mare mai are patru meciuri pe teren propriu, cele mai multe din play-off, poate să gândesc că vor urca în clasament. Am mai văzut că jucătorii au avut o relaţie bună cu Dorin Toma, au avut și o dedicație pentru el. Ne dorim să fi fost o răbufnire de moment pe care şi-au consuma-o toată, iar la meciul cu noi să fie mai moi. Cert este că Baia Mare are jucători de valoare, iar parcursul de până acum din play-off  nu reprezintă în totalitate valoarea echipei. Ne-au bătut acum câteva săptămâni la Baia Mare, sperăm să fi învăţat din acea înfrângere şi să facem un meci mai bun, să reuşim să aducem punct sau puncte. În această perioadă orice punct contează, iar un rezultat de egalitate poate fi foarte important la sfârşit. Noi ne dorim victoria, băieţii vor face totul ca să o obţină, dar cel mai important e să nu pierdem”, consideră  Cristian Todea, unul dintre „secunzii” lui Roland Nagy pe banca „Bătrânei Doamne”.

Posesie și jucători buni pe benzi, punctele forte ale moroșenilor

„Dulăul” a făcut și o caracterizare strict fotbalistică a adversarului din Sâmbăta Mare. „Baia Mare e o echipă care are posesie bună, care pune mingea joc, încearcă să aibă o posesie prelungită, care să te adoarmă. Dar, accelerează dintr-o dată jocul în special pe părţile laterale, unde au jucători foarte buni, care apar și la finalizare. Așadar, posesia şi jucătorii de pe benzi sunt punctele lor forte. Vasilache, Sârbu, Balaure sunt fotbaliști cu foarte buni, care pot suplini lipsa atacantului central. Acolo suferă puțin, Cârjan, un fotbalist pe care eu îl cunosc bine, a cam dispărut din echipă , dar pot acoperi lipsa lui prin mijlocaşii Păcurar şi Pop sau juniorul Jurj”, mai crede Todea, care – totodată – speră ca sufrața de joc să fie ceva mai bună decât pe data de 6 martie, când iarba de abia încolțea din nisip.

Un comentariu

  1. Daca mergi cu gindul sa nu pierzi…nu o sa promovezi in veci.
    Trebuie victorie la Baia Mare! …altfel ai atitudine de echipa mica…tare mica.

    0
    0
  2. Important e sa castigi nu sa nu pierzi, cu un egal la ultima clasata pierzi doua puncte, nu castigi unul! Asta chiar e gandire de echipa mica..cu asa mentalitate nu ai cum sa castigi o promovare directa!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button