23/11/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Man și Tănase joacă cu Poli, timișorenii – total nemulțumiți de programarea finalei de Cupă la Deva

Echipa fanion a Aradului își poate adăuga un trofeu în palmares pri echipa de  tineret. Mâine, de la ora 13, pe arena „Cetate” din Deva, UTA Under 19 dispută finala Cupei României Elite, competiție aflată la prima ediție.

policont

Timișorenii tună și fulgeră: „Și-au bătut joc de munca copiilor, trebuia să se joace la Buftea”

Conform programării inițiale, finala trebuia să se dispute la baza sportivă Buftea, mâine seara, de la ora 20, dar, în cele din urmă, aceasta a fost mutată mai aproape de casă, la Deva. Decizia nu le convine deloc celor de pe Bega. „Această primă finală a Cupei de la Elite va intra în istorie cu toată această tevatură cu locul de disputare a finalei. Nu știu cine a hotărât să jucăm la Deva, oricine ar fi și-a bătut joc de munca copiilor. Au muncit să ajungă la Buftea, să evolueze pe terenul unde se dispută și toate finalele naționale la juniori și unde au acces mulți oameni de fotbal. Iar când spuns asta, mă refer și la jucătorii UTA-ei, care sunt exact în aceeași situație cu noi. Dacă se pune problema costurilor la acest nivel mai bine ne lăsăm de fotbal. Iar dacă această mutare s-a făcut pentru suporteri, din nou e problemă falsă. Un susținător adevărat călătorește mii de kilometri pentru a fi alături de favoriți. Cert este că s-a creat un precedent periculos cu mutarea acestei finale cu două zile înainte de începerea ei”, susține Cristian Contescu.

În ceea ce privește șansele la victorie ale combatantelor, antrenorul lui ACS Poli a adăugat: „Nu contează că i-am bătut de două ori în campionat, o finală e o finală. Din păcate, noi avem o moltitudine de probleme interne, ce se răsfrâng și asupra echipei de tineret. Spre exemplu, la ora asta, nu știu exact cu cine vom aborda meciul de mâine, nu sunt sigur nici măcar de prezența mea la Deva”. Din echipa pe care o aliniază de obicei, mijlocașul Bîrnoi va fi suspendat, după „roșul” încasat în semifinala cu Viitorul, câștigată la loviturile de departajare.

stupar

Stupar: „Un trofeu important pentru CV-ul jucătorilor, finala e cu atât mai frumoasă cu cât o înfruntăm pe Poli”

 Arădenii au obținut biletele pentru ultimul act al Cupei României după succesele interne cu Dinamo (2-1), CS Voluntari (3-1) și cel de afară, 1-0, la Cluj, cu Viitorul Mihai Georgescu. „Băieții au transpirat serios pentru această finală, e momentul lor. Ar putea câștiga un trofeu imporant pentru CV-ul lor, iar motivația e suplimentară având în vedere adversarul. Finala e cu atât mai frumoasă cu cât o înfruntăm pe Poli. Băieții freamătă la gândul că ar putea-o bate pe Poli, bine fiind cunoscută rivalitatea istorică dintre cele cluburi. Sunt convins că vor fi ambiții de ambele părți, vor fi față în față două generații bune, se poate întâmpla orice. Știm că ne-au bătut de două ori în campionat, dar mâine va fi un alt meci. Sunt 90 de minute cu un trofeu pe masă, concentrarea și determinarea va fi alta”, a punctat și Dan Stupar, care consideră că prezența suporterilor arădeni pe arena „Cetate” ar fi binevenită. „Acești copii încă nu sunt obișnuiți cu susținerea adevărată a unei galerii, pentru ei ar fi mare lucru să simtă susținere din tribună”, a adăugat antrenorul principal al UTA-ei Under 19.

Astăzi, acesta a primit o veste excelentă din partea lui Roland Nagy, care le va permite și jucătorilor de primă echipă, Ionuț Tănase și Dennis Man să evolueze contra „alb-violeților”. Din lotul ce pleacă azi spre Deva va face parte și portarul Răzvan Stanciu, revenit în circuit după o accidentare la genunchi.

Formații probabile:

UTA: Mara – Iova, Iuga, Petrache, Aldan – Jorza, Tănase – Costin, Covaci, Man – Petre.

ACS Poli: Rusu – Sporin, Jivcovici, Sturz, Podină – Oprea – Filip, Mailat, Sorescu, Popan – Golda.

Arbitri: Horațiu Feșnic – Doru Lucaciu, Petrică Câmpeanu (toți din Cluj). Rezervă: Alexandru Bălan (Deva).

Observator FRF: Andrei Ioniță (București)

0
0
%d blogeri au apreciat: