Euro 2016

Hagi răspunde pe un ton dur acuzelor lansate de Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF: ”Ne-ați făcut să ne simțim umiliți”

Răspunsul lui Gheorghe Hagi pentru Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF, vis-a-vis de articolul apărut în Gazeta Sporturilor, cu titlul “Tinerii au dat greș”.

Personal, cred că a fost o formă foarte subtilă de a mă ataca, invocând eșecul, amintind de perioada foarte scurtă ca antrenor al echipei naționale, de cinci luni (iulie-noiembrie 2001), în care am bătut Ungaria în deplasare pentru prima oară în istorie și am pierdut barajul cu Slovenia din calificările pentru World Cup 2002.

TINERII AU DAT GREȘ

Felicitări Andrei pentru concluzia și analiza la care ai ajuns: “Tinerii au dat greș”, cu referire directă la adresa mea, ca antrenor al echipei naționale la vârsta de 36 de ani. Într-adevăr, ai dreptate 100% și te felicit pentru asta, dar ai omis un lucru: cu aceeași măsură să vă analizați și pe voi acum după ce v-ați făcut de rușine la Campionatul European.

Dacă eu eram tânăr și fără experiență la 36 de ani, după 20 de ani de jucat fotbal la cel mai înalt nivel național și internațional, atunci tu și președintele FRF nu sunteți FOARTE-FOARTE-FOARTE TINERI și lipsiți de experiență pentru a conduce destinele fotbalului românesc????
Gândiți-vă și reflectați la ceea ce am afirmat și sper ca împreună cu președintele FRF să realizați că sunteți prea tineri și fără experiență să fiți la cârma fotbalului românesc, la fel cum am fost și eu la 36 de ani.
Atunci eu am plecat. Voi ce faceți, nu sunteți la fel de tineri și lipsiți de experiență????

Andrei, îți dau trei motive pentru care acesta este momentul ZERO al fotbalului românesc și de ce este bine ca fiecare să rămânem să facem ceea la ce ne pricepem cel mai bine pentru că aici vorbim de a conduce și a lua decizii importante pentru fotbalul românesc
a) Cea mai mare problemă a fotbalului românesc în acest moment este că noi cei care am jucat și am făcut performanță la cel mai înalt nivel suntem judecați și conduși de oameni care nu au experiență și sunt foarte-foarte tineri pentru a avea în mâini soarta fotbalului românesc.
b) Sub conducerea voastră pentru prima oară în istoria echipei naționale ne-ați făcut să ne simțim UMILIȚI (Albania ne-a bătut în meci oficial, nu în meci de pregătire), lucruri ce au fost reflectate de suporteri, mass-media și oameni de fotbal după eliminarea echipei României de la EURO 2016, nu de mine!
c) Sub conducerea voastră în ultimii doi ani nu s-a realizat nicio performanță la tineret și juniori (U21, U19, U17, U15), rezultatele fiind foarte slabe, să nu spun dezastruoase. De doi ani vă tot spun că Ungaria ne-o va lua înainte: ne-au depășit la EURO (vezi rezultatul cu Portugalia), iar la copii și juniori s-au calificat la turnee finale. De asemenea, vecinii noștri din estul Europei sârbii și croații au câștigat trofee, iar noi am ajuns să fim învinși de Bulgaria pe teren propriu și nu s-a întâmplat nimic. Pentru mine, tot ce s-a întâmplat la juniori U19 / U17 / U15 este egal cu ZERO performanțe. Noi de ce nu putem face nimic? Pentru că trebuie să te pricepi la fotbal. Pare ușor, dar nu e!

Închei această scrisoare deschisă cu un singur gând: REFLECTAȚI FOARTE BINE CE DRUM URMĂM ȘI CU CINE ÎL CONSTRUIM.

PS: Andrei, sper să rămâi fanul nr. 1 al proiectului Academiei și al clubului FC Viitorul în continuare, așa cum știu. Chiar putem bea o cafea împreună, așa cum făceam înainte.

Cu respect, Gică Hagi.

Îi rog pe toți cei care vor prelua această scrisoare să o publice în varianta ei completă.

Comentarii Facebook

0
0

5 comentarii

 1. Fain, da mai bine scrieti cu Rapidu si cu astea si sapati dupa tiganiile de la stadion, ca de prin octombrie or ramas tot stalpii aia de la tribune. E iulie peste o saptamana.

  0

  0
 2. Lasa-ti asa zisa nationala, sau pe Hagi.De ce nu atacati problema stadionului si a echipei.Sau platit salariile? pleaca vin jucatori? Cand o sa vad un reportaj facut pe teren la stadion cu poze,stadiul lucrarilor,etcetc!

  0

  0
 3. Daca nu am scris de salarii restante in ultimele zece zile, atunci nu am mai scris nimic, dar chiar nu le putem plati noi. Dar e totul in grafic, totul e roz, stadioanele se fac, partenerii vin, asa ni s-a comunicat intr-un interviu pe site-ul clubului. Cu ce va incalzesc cateva poze cu aceleasi instantanee. Este clar ca Primaria nu e interesata să mareasca ritmul lucrarilor, care mai e miza ei? Alegeri nu mai sunt pana in 2020. Am tot scris si vom mai scrie, dar sunt toti intangibili.

  0

  0
  1. miza ar trebui sa fie pespectul fata de aradeni si suporteri utisti, nu conteaza cand vor mai fi alegeri, este rusinos ca nu-s in stare sa termine in fata celor din craiova si targu jiu, care s-au apucat mai tarziu, fac stadioane mai mari si mai complexe, iar noi nu facem nimic, desi lipsa infrastructurii e un impiediment in calea performantei echipei! daca noi avem termen de finalizare 2018, va dati seama ca obiectivul sezonului 2016-2017 nu poate fi promovarea in prima liga! institutia primariei care construieste din banii nostrii ar trebui sa arate mai mult respect pentru oras si locuitorii ei!

   0

   0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close