Alte sporturi

Gag are explicații întemeiate pentru ratarea podiumului la Balcaniadă





Sezon bun pentru aruncătorul de greutate Andrei Gag, originar din comuna arădeană Bocsig. Este vicecampion mondial de sală, medaliat cu aur la Cupa Europei, campion balcanic, campion naţional. Recent, la Piteşti, Gag a ocupat locul 4 la Balcaniadă, însă după o perioadă în care a suferit datorită unei accidentări la mână. „Am avut o problemă la mână, dar e bine că am revenit la pregătiri, după câteva săpytămâni fără antrenamente. S-a simţit şi la Piteşi acest lucru, dar mă recuperez şi, până la Rio, sper să fiu apt 100%. Acolo trebuie să arunc bine, pentru că este competiţia majoră a anului”, ne-a declarat Andrei Gag.
Între 5 şi 10 iulie are loc Campionatul European. La Amsterdam, arădeanul a fost desemnat port-drapelul delegaţiei României. „Sunt onorat și mândru că pot rreprezenta România la competiţii de anvergură”, ne-a mai spus Gag.
 
Balcaniada de la Piteşti a adus reprezentantei CSUAV Arad, Mădălina Florea, medalia de argint la 5.000 de metri. Ea a fost întrecută doar de sârboiaca Teodora Simovic. În clasamentul final pe puncte, prima poziție a fost ocupată de Turcia, cu 256,50 puncte, urmată de România, cu 236 puncte și de Grecia, 171,50 puncte. România a cucerit în total 22 de medalii, dintre care 9 de aur, 7 de argint și 6 de bronz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button