SOIMII PÎNCOTA

În așteptarea parafării actelor pentru cedarea clubului, Piroș a inițiat o cerere de amânare a startului Ligii a 2-a





Președintele Șoimilor Pîncota nu a recunoscut că este în negocieri avansate cu trei orașe pentru cedarea locului de ligă secundă. Este vorba despre Baia Mare, Brașov și Galați, ultimele informații fiind că moldovenii sunt cei mai hotărâți să bată palma cu omul de afaceri arădean. Acesta a solicitat în schimbul semnării actelor exact suma de 54 de mii de euro, pentru a achita datoriile existente, cu prioritate pentru salariile fotbaliștilor pe lunile mai și iunie.

Până una alta, Pavel Piroș a apucat să discute 5 minute astăzi cu Răzvan Burleanu, președintele FRF care a vizitat Aradul pentru a parafa contracte de colaborare cu Universitatea Aurel Vlaicu și Consiliul Județean Arad. „I-am spus și dânsului că, împreună cu domnul Brașoveanu, reprezentantul cluburilor de Liga a 2-a în Comitetul Exdecutiv, am făcut o cerere de amânare a startului campionatului. Principalul motiv invocat este faptul că, datorită alegerilor locale, toate Primăriile și Consiliile Locale din țară nu s-au putut ocupa de fotbal și s-a pierdut timp prețios. Dacă adunăm destule semnături până vineri, când e ședință de Comitet Executiv, prima etapă nu se va juca pe 30 iulie”, ne-a declarat șeful „alb-negrilor”.

Interesant este că într-o intervenție telefonică la emisiunea „Fluier Final” de la Sport Total FM, Gheorghe Chivorchian, fost secretar general al FRF a spus: „Din datele pe care le am, 25 de echipe au trimis documentele de înscriere în Liga 2, inclusiv Petrolul, Timişoara. Cred că Federaţia va mai aştepta o săptămână, pentru a vedea câte echipe pot începe şi termina competiţia, pentru că apoi trebui să negocieze drepturile TV. Nu poţi negocia drepturile pentru 20 de echipe, dar, de fapt, să fie 18. Eu cred că vor fi 18 echipe în final. Printre cele înscrise se numără şi Suceava, şi Pojorâta (n.r. – de fapt e Tărlungeni, nu Pojorâta), şi Reşiţa. Problema este la Reşiţa, am înţeles că ei caută soluţii să joace pe undeva prin jurul Bucureştiului şi să o facă un an de zile sub numele de Metalul. Berceniul şi Pâncota sunt curtate de Galaţi, e un lucru frumos, dar, dacă o echipă se mută, va trebui să joace sub numele vechi timp de un an. Chiar dacă una dintre ele va juca la Galaţi, va trebui să se numească încă un an ACS Berceni sau Şoimii Pâncota. Schimbarea se putea face până la 30 iunie. Galaţiul ar merita chiar o echipă de Liga 1. Există acea frumoasă echipă Oţelul”. Chivorchian a fost numit recent președinte al celor de la Juventus București.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button