UTA Arad

Cel mai tânăr debutant al UTA-ei în Liga a 2-a își sărbătorește majoratul: „Vreau să demonstrez că pot fi o variantă pentru prima echipă”

Fotbalistul care deține recordul celui mai tânăr debutant al UTA-ei în Liga 2-a (într-un meci la Oradea în aprilie 2014 la vârsta de 15 ani și 9 luni) a ajuns la vârsta majoratului. Răzvan Stanciu a împlinit chiar azi 18 ani și a făcut parte din lotul deplasat de „alb-roșii” în cantonamentul austriac de la Mallnitz. În turneul din Italia au plecat Miron și Mara, în timp ce tânărul goal-keeper a rămas să-și facă, deocamdată, treaba la echipa a doua.

Azi a fost integralist în amicalul pe care UTA II l-a disputat în compania Zăbraniului, având câteva intervenții bune în fața atacanților adverși. „Mă simt pregătit din toate punctele de vedere. Un cantonament cu nea‘ Dan (n.a. Țapoș) îți trezește toate simțurile, te bagă automat în priză, sunt bucuros că am avut ocazia să lucrez 8-9 zile legate cu dânsul. A fost foarte greu, dar unde este plăcere uiți de toate și de abia aștepți să o iei de la capăt a doua zi. Acum nu-mi rămâne decât să demonstrez că pot fi o variantă pentru prima echipă, dar asta numai antrenându-mă și chiar evoluând cât mai bine la UTA II. La un moment dat, îmi doream să plec, dar mi-am dat seama că aș face o greșeală. La acest club am șansa să mă pregătesc zilnic, cu antrenori foarte buni, cu ajutprul cărora sper să progresez și mai mult”, spune Stanciu, care nu a scăpat ocazia să-și cinstească colegii cu o felie de pizza și un pahar de suc la finalul amicalului cu Zăbraniul.

Vă reamintim că tânărul portar a contribuit decisiv la câștigarea de către UTA Under 19 a Supercupei României la fotbal, în fața celor de la Viitorul Constanța. Răzvan Stanciu a apărat primul său penalty din carieră la ultima fază a meciului, la 5-4 pentru arădeni. În acel meci, Sebastian Mara a fost eliminat de pe teren, fapt pentru care, în cazul în care nu mai aduc vreun portar, „alb-roșii” vor apela la Stanciu pentru prima rundă din noul sezon de ligă secundă. Cel mai probabil, ca rezervă a lui Miron.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button