SOIMII PÎNCOTA

Piroș și Pîncota încurcă „ițele” fotbalului de ligă secundă: „Federalii îmi dau dreptate, dar invocă nu știu ce directivă UEFA”





Reprezentanții grupărilor de Liga a 2-a s-au întâlnit azi, la Casa Fotbalului, pentru a stabili ordinea meciurilor din turul ediției de campionat 2016-2017. Inițial, Comitetul de Urgență al FRF își dăduse girul pentru 21 de echipe (din 22 de locuri), printre care și Șoimii Pîncota.

Gruparea din Podgoria arădeană  nu a avut pe nimeni la ședință, în condițiile în care toată lumea îi cunoștea situația: fără echipă, antrenori și, de câteva zile, și fără stadion (sediu). Mai mult, negocierile lui Pavel Piroș cu diferiți oameni de afaceri sau comunități locale nu erau finalizate, condiții în care toată lumea se întreba dacă Pîncota ar trebui să primească o poziție în Tabelul Berger. În cele din urmă, s-au „zămislit” două variante de program, cu sau fără Pîncota, iar, teoretic, până mâine seară ar trebui să știm care e varianta în vigoare.

Însă, Pavel Piroș nu e prea convins că poate da un răspuns final într-un timp atât de scurt, ba chiar amenință Federația cu un proces. „S-ar putea ajunge în Instanță dacă Pîncota va fi exclusă fără voia noastră. Motivele sunt simple. Primul și cel mai puternic este că până în 30 iunie nu aveam cum să depunem acea cerere de mutare a clubului în altă parte, cu eventuala schimbare de nume, pentru simplul fapt că orașul Pîncota nu avea conducere. Alegerile au schimbat  Consiliul Local, primarul, ce au fost investiți la începutul lunii iulie. Ei puteau decide să continue investițiile în club și am fi rămas în Liga a 2-a la Pîncota, cum să fac hârtie de mutare a clubului înainte de a știi exact  dacă mai avem sau nu susținerea oficialităților locale. Iar acum ni se impune să jucăm la Pîncota în condițiile în care s-a dat o decizie de Consiliu Local prin care ni se interzice să folosim baza sportivă de acolo. Și, vă mai spun ceva, sediul clubului e la acea adresă. Ce am eu de făcut în această situație? Mai trist e că toți cu care am vorbit din Federație îmi dau dreptate, dar invocă nu știu ce directivă UEFA pe care vreau s-o văd și eu. Mi-e greu să cred că o lege, cea de schimbare a sediului, numelui sau acționaratului unei firme, al unui SA, bate un regulament fotbalistic”, a punctat Pavel Piroș.

Pe cale de consecință, președintele Pîncotei spune că va continua discuțiile pentru mutarea clubului în altă locație. „Pentru unele negocieri sunt încurcat de fusul orar, căci am discuții inclusiv în Canada sau SUA. Am termen până mâine la ora 17 să dau un răspuns final la FRF privind soarta clubului, dar mai am varianta de a tergirversa lucrurile ca formă de protest. O să-mi amân meciul din prima etapă (n.a. de la Afumați)”, iar apoi aștept să fim excluși. Oricum, această situație nu avantajează Federația la negocierea drepturilor TV. Continui să susțin  că nu văd unde ar fi problema ca locul de Liga a 2-a al Pîncotei să nu se piardă, iar clubul să funcționeze în oricare oraș din această țară, cu un alt acționariat. Oricum, în aceste momente caut soluții pentru ca Șoimii Pîncota să meargă mai departe sub o formă sau alta”, ne-a declarat omul de afaceri arădean.

6 comentarii

  1. Cat tupeu, bai nene tu nu ai jucatori, baza sportiva si tu ameninti cu instanta ?!
    Cum a retras primaria sprijinul financiar de la echipa, cum s-a dus tot. Acum se vede ca tu nu ai bagat bani in echipa si te-ai intitulat fals „patron”, ai fost „patron pe banii lu’ altii !

    0
    0
  2. Asta e circul pe care-l permitem din cauza ca federatia si LPF nu au un regulament clar si o liceentiere exigenta cu un calendar batut in cuie an de an. Cu datorii 0, 15 jucatori sub contract,baremuri de arbitraj platite pe tot sezonul in avans si garantie bancara ca poti plati salariile la cei 15 pe 3 luni de zile plus ceva bani petru deplasari nu ai ce cauta in Liga 1 sau 2- asta cu o luna inate sa inceapa campionatul. Nu ai banii pa….sa vina altii.

    0
    0
  3. Mda, cand e sa negocieze vanzarea clubului sau cand ameninta FRF cu judecata e patron, dar cand e de investit „nu mai da bani Consiliul Local Pancota”. Sper sa nu mai incurce suplimentar fotbalul nostru si asa destul de bolnav…

    0
    0
  4. Piros in momentul de fata se crede Moraru de la Rapid si acela in loc sa isi vada de treaba el negocia cu unul sau altul ca rezolva toate problemele dar el nu are bani nici sa treaca strada, apoi ameninta cu judecata. Piros idem negociaza cu americani, de la polul nord poate vin cu niste ursi sa joace in liga2. Omule mai sunt 3 zile pana incepe campionatul tu gandesti ce scoti pe gura. Dar cel mai tare e ca mai avem o echipa la fel numele ei e metalul resita care nici nu a inceput pregatirea nu are jucatori dar in weekend incepe sezonul. Adevar graia unu pe aici ca daca termina 10-12 echipe sezonul sa fim bucurosi. Forza UTA

    0
    0
  5. Pancota a murit, nimeni nu va vrea „sa cumpere locul in seria B „, pentru ca : intai, trebuie dat bani, al doilea, iti trebuie echipa de liga a doua si baza avizata, a treia, nimeni nu poate veni la Pancota sa joace ( trebuie si avizul Primariei-proprietarul bazei). Dl Piros doar incurca si Primaria, si jucatorii si FRF, si pe celelalte echipe. Asta din dorinta de a castiga ceva euroi. Parerea mea e ca nu va reusi, si ca dansul ar vrea, de fapt, sa porneasca procese, dupa modelul Mititelu si Rapid.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button