UTA Arad

Rus: „Fiecare minut pe care l-am jucat în alb-roșu l-am jucat cu inima. E ca și cum plec din propria-mi casă”





Ciprian Rus e istorie la UTA. O afirmație simplă, care pentru unii trece ca o boare de seară, dar care, de fapt, ascunde multe regrete, sentimente încă foarte puternice și o doză de revoltă.

Fiind vorba despre un fotbalist care până să ajungă în „alb-roșu” a evoluat doar la nivel de județ sau Liga a 3-a și, la o primă vedere, fotbalistic nu e o mare pierdere. Adică multă lume susține că Rus, după un sezon foarte bun, și-a făcut o oarecare cotă prin UTA și că acum îi întoarce spatele într-un moment greu, după ratarea promovării și adunarea unor restanțe importante de bani. Însă, cei care îl cunosc adevărat pe fotbalistul de 25 de ani, cu zece goluri marcate într-un campionat mult peste așteptările celui mai optimist suporter, știu că lucrurile nu stau tocmai așa.

Rus vine chiar din galerie, a îndurat și va mai îndura pentru culorile „alb-roșii”, după cum spune chiar el: „Sincer, îmi pare rău că am luat hotărârea pe care am luat-o, dar lumea trebuie să mă înțeleagă și pe mine. Nu am ales cu inima sau cu sufletul să fac acest pas, e ca și cum plec din propria-mi casă.  Cine mă cunoaște știe ce a însemnat, înseamnă și va înseamna UTA pentru mine. Am crescut cu acest nume în suflet și va rămâne tot timpul acolo. Am trăit sentimente extraordinare în sezonul trecut ce nu pot fi explicate în cuvinte, cu atmosfere de vis la fiecare meci, cu suporteri care au fost aproape de echipă necondiționat. Am fost bucuroși că i-am avut lângă noi și acasă și în deplasare și  pe ploaie și pe soare.  O să am respect pentru tot ceea ce înseamnă UTA. Pentru conducători, pentru antrenori și nu în ultimul rând pentru echipa cu am tras împreună la bine și la greu, cu bune și rele, ca la final să ne bucurăm de un sezon extraordinar. Nu perfect, fiindcă nu am promovat și nu le-am dus bucurii și mai mari suporterilor noștri, iar acesta cred că va rămâne marele regret al carierei mele. Rămân cu  emoții pe care nu știu dacă le voi mai simți vreodată. Fiecare minut pe care l-am jucat în alb-roșu l-am jucat cu inima, cum ar face orice arădean care și-a dorit să joace la UTA. Le doresc multă baftă în noul sezon foștilor mei colegi, mă rog lui Dumnezeu să-și îndeplinească toate obiectivele pentru că merită acest grup ca o familie”, ne-a declarat Rus.

Fotbalistul nu a rămas impasibil nici la un articol apărut pe un alt site la adresa sa, în care se specifica faptul că ar fi avut probleme de sănătate ce oricum l-ar fi împiedicat să mai joace la UTA. „Sincer, nu am înțeles atitudinea acelui ziarist, nici de ce m-a criticat în asemenea hal. A scris inițial că am probleme cu inima și că joc pe semnătura mea de doi ani zile. Nu este nimic adevărat. Pe de altă parte, recunosc că că am unele probleme dentare pe care, bineînțeles, o să mi le rezolv. Nu înțeleg de vine atâta răutate din partea unui om care acum o lună de zile exulta prin articolele sale, lăudându-ne rezultatele și prestațiile.  Acum, că am luat o decizie de altfel foarte dureroasă în viața mea, face din țânțar armăsar și aruncă cu noroi în mine fără motiv”, ne-a mai declarat fostul atacant al „Bătrânei Doamne”.

În final, Rus a ținut să precizeze că nu dorește să se facă un caz din plecarea sa. „Nu mi-aș ierta niciodată dacă s-ar crea un scandal în urma plecării mele pentru simplul fapt că nu-i pot face nici cel mai mic rău clubului pe care-l iubesc ca pe familia mea”, a încheiat Cipri Rus.

6 comentarii

  1. Bafta Cipri Rus sper din tot sufletul sa iti gasesti o echipa buna si sa auzim numai lucruri bune despre tine in viitor. Multumim frumos pentru clepele fericite petrecute impreuna si pentru noi doar UTA conteaza

    0
    0
  2. ar fi fain sa ajungi la poli sa dai gol in meciul direct, si apoi sa mergi la cei ,,care te-au sustinut” la greu, si care sustin ca e gata cariera ta daca ai plecat, sa duci degetul la buze si sa faci SHHHHH!

    0
    0
  3. A plecat la mai multi bani sau poate a fost si altceva intre el si conducere,stiute numai de ei !!!!!!

    0
    0
  4. hai sa lasam toti jucatorii sa plece la mai bine deoarece si-au facut datoria fata de club prin evolutii bune in sezonul trecut.. daca doreste sa plece ok inteleg dar nu in orice conditii.. el e un jucator sub contract cu uta si conducerea daca ii da drumul o face cu un scop benefic financiar pentru club!! pai ce facem? dam jucatorii gratis acuma? sunt restante financiare dar nu cred ca asa a fost cauza plecarii lui.. e cusuta cu ata alba toata povestea..se pare ca nici macar o afacere buna cu jucatorii clubul nu e in stare sa faca.. sau?

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button