UTA Arad

Ședință la Casa Fotbalului pentru soluționarea „speței televizărilor”, Grădinaru: „Avem o mare insatisfacție profesională”





Până deseară, UTA ar trebui să afle, în sfârșit, la ce oră dispută meciul din etapa a treia a Ligii II-a cu Dacia Unirea Brăila. Luni, solicitarea Digi Sport, Federația a dorit să programeze partida sâmbătă, la ora 15, însă gruparea arădeană s-a opus ca formă de neacceptare a „feliei” de doar 17500 de euro din suma totală oferită de RCS&RDS pentru drepturile TV în noua ediție de campionat. Fiindcă sunt multe alte voci nemulțumite de „speța televizărilor”, toți reprezentanții grupărilor de eșalon secund au fost convocați de urgență la Casa Fotbalului.

Din informațiile noastre, la ședința ce începe la ora 15, UTA va fi reprezentată de avocatul ce se ocupă și de litigiile federale, în timp ce Șoimii Pîncota îl va avea în sală pe directorul sportiv, Liviu Ilea.

Până una alta, de la Arad, Codru Grădinariu și-a manifestat în maniera sa binecunoscută, elevată, nemulțumirea față de suma din televizări. „Nu vrem să jucăm la ora 15:00 cu Brăila, la ora la care vrea televiziunea, până când nu se va semna contractul de vânzare a drepturilor TV şi până când nu se vor finaliza discuţiile în privinţa modului de împărţire a banilor. Am refuzat, nu ne-am dat acordul să fim televizati şi vrem să jucăm la ora oficială la care se desfăşoară competiţia, la 11:00. Sezonul trecut am avut o medie de 80 de mii de telespectatori, suntem unul dintre cluburile cele mai televizate şi nu mi se pare firesc ca toate echipele să primească aceeaşi sumă de bani. Vrem să se împartă în funcţie de locurile ocupate în campionatul trecut. Nu acceptăm, nu pentru a îngreuna situaţia sau a crea un precedent, ci tocmai pentru a lua o decizie optimă, corectă de distribuire a banilor din drepturile tv. Dacă dimensiunea valorii Ligii a 2-a este aceasta, de 350 de mii de euro, faţă de 30 de milioane cât e la Liga 1, atunci avem cu toţii, ca preşedinţi de cluburi, o problemă. Să constatăm că dimensiunea valorii este acesta, atunci, din partea mea, avem o insatisfacţie profesională profundă. Dacă valoare Ligii 2 este cea dictată de suma primită din vânzarea drepturilor TV, atunci acesta este un moment trist în istoria contemporană a fotbalului românesc. Piaţa dictează preţul, însă nu cred că diferenţa dintre Liga 1 şi 2 este cea dictată acum de banii primiţi în urma vânzării drepturilor TV”, a spus, pentru Liga2.ro, directorul general al „Bătrânei Doamne”.









2 comentarii

  1. Pai 350 de mii Eu,( o suma extrem de mica, nu trebuia vandut nimic, sub minim 1 milion de EU), impartiti la 20 echipe fac cam 17.500, pentru o echipa. Matematic este corect, sportiv este incorect. Pai e logic sa dai cam 5-10 mii eu la fiecare club de liga B, dar restul trebuie impartit la echipele care au cele mai multe meciuri in care apar, ca gazde sau ca oaspeti. Ca ele apar televizate fiindca ele au audienta. Dar chestia asta trebuia de mult spusa, nu imputernicita FRF fara a se stabili o cota minima de vanzare si o metoda de impartire. Acum dupa ce vanzarea s-a facut e cam tarziu, UTA degeaba vrea mai mult, daca de la inceput, nu si-a impus punctul de vedere.

    0
    0
    1. aproape de 1 milioan sunt dreapturile de televizare pentru cele 10 meciuri impartite pe pachete … Digi a luat doar primele 3 optiuni cu 350 mii euro … practic mai sunt la vanzare celelalte 7 meciuri ale etapei grupate in 2 pachete pentru alti amatori …

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button