Liga a 2-a

Obligaţiile echipelor din Liga 1, 2 şi 3 la partidele din Cupa României





În Comitetul de Urgenţă din 4 august, FRF schimba pentru prima dată aceste reguli în privinţa jucătorilor sub 19 sau 21 de ani, apoi, pe 19 august, făcând noi modificări după ce câteva echipe participante în turul 1 al Cupei României ar fi trebuit eliminate la „masa verde”, deoarece nu ştiau de schimbarea iniţială.

Iată comunicatul FRF:

„În conformitate cu dispoziţiile art. 36 din Statutul Federaţiei Române de Fotbal, Comitetul de Urgenţă compus din Răzvan Burleanu, Preşedinte FRF, Gino Iorgulescu, Prim-vicepreşedinte FRF, Octavian Goga, Vicepreşedinte FRF, hotărăşte cu unanimitate de voturi:

– Dispune modificarea şi completarea punctului 12 al art. 30 din Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice astfel cum a fost modificat prin Decizia Comitetului de Urgenţă al FRF nr. 16 din 03.08.2016, urmând a avea următorul text:

12. Echipele din Liga 1, Liga a 2-a şi Liga a 3-a, participante la jocuri din Cupa României, sunt obligate să respecte dispoziţiile privind numărul minim de jucători sub 21 de ani, respectiv 19 ani pentru cluburile de Liga a 3-a pe tot parcursul competiţiei (condiţii privind numărul şi vârsta jucătorilor fiind stabilite de art.45 din prezentul regulament pentru fiecare categorie competiţională), astfel:

– echipele din Liga 1 sunt obligate să respecte condiţiile mai sus menţionate în toate jocurile din cadrul Cupei României.
– echipele din Liga a 2-a şi Liga a 3-a sunt obligate să respecte regulile anterior menţionate dacă joacă cu echipe din aceeaşi categorie competiţională. În situaţia în care cluburile din Liga a 2-a şi/sau Liga a 3-a joacă în cadrul Cupei României cu o echipă de nivel superior ambele echipe vor trebui să respecte regulile respective astfel cum sunt acestea prevăzute pentru clubul de categorie superioară (de ex. dacă o echipă din Liga a 3-a joacă cu o Liga a 2-a, atunci ambele echipe vor trebui să folosească pe toată durata partidei numărul minim de jucători prevăzut pentru cluburile din Liga a 2-a)
– În situaţia în care una dintre echipe este de nivelul Ligii a 4-a sau inferior, niciuna dintre echipe participante la jocul respectiv nu va trebui să respecte regulile anterior amintite.
Orice altă prevedere contrară se abrogă”
.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button