UTA Arad

Nagy își admite dubiile la nivelul mijlocașilor: „Tot aleg pe ei…”





Dacă la un moment dat în stagiunea trecută, primul „unsprezece” al UTA-ei era bine conturat, în noul campionat Roland Nagy are câteva dubii. Acestea sunt legate în special de două posturi la mijlocul terenului și anume cel de mijlocaș central, alături de Chindriș, respectiv cel de „aripă” stânga.

La finalul disputei cu Mioveniul, „principalul” arădenilor a recunoscut că se așteaptă mai mult în special de la fotbaliștii cu experiență cu profil ofensiv, iar în discuție ar fi Strătilă, Curtuiuș, Copil și Andor. Despre ultimii doi chiar a spus că: „Tot aleg pe ei. E o zonă a terenului din care nu venim cu ceea ce trebuie, deși azi am cam avut probleme cam peste tot. Sigur, echipele lui Pelici sunt greu de desfăcut, dar chiar și așa, dacă am fi fost mai pragmatici și mai inspirați…Poate nu toți sunt în forma așteptată de noi, sperăm să creștem de la joc la joc. Nu putem aștepta mereu de la juniori să facă diferența”.

Nagy a explicat și ultimele două schimbări ce i-a vizat pe juniori. „Am început cu Tănase, fiindcă e mai agresiv la mijlocul terenului. L-am schimbat cu Amir (n.a. Jorza), pentru a verticaliza mai mult jocul și a veni cu un plus pe faza defensivă. La Stahl am apelat pentru viteza și prospețimea sa, dar e una când intri în joc la 3-0, așa cum a făcut-o acum două etape și altfel când e 0-0. Nu e copt, e nevoie de răbdare și timp în cazul său”, a adăugat antrenorul „alb-roșiilor”.

3 comentarii

  1. Jucatorii sub 21 ani, juniorii, mai ales, sint extrem de inconstanti. asta se stie. Doar ca, din linia de 4 mijlocasi, Dl Nagy vorbeste doar despre juniori, sint inca unii acolo, neschimbabili, care nu fac decit faza de aparare, golurile marcate de ei, sint rare si intamplatoare. In plus fundasii laterali nu prea mai ies la joc.. Problema cu Mioveniul nu a fost ca „echipele lui Pelici se inchid bine”, ci faptul ca au avut penalty si singur cu portarul, pe final, iar UTA doar vreo 2-3 ocazii intr-un meci. Am scapat de infrangere.O doza de automultumire, de suficienta se citeste in jocul echipei UTA, unii tineri se cred deja vedete, altii, mai in varsta nu au rezerve pe masura , si o lasa mai moale, ca joaca oricum. Cum apararea, de bine , de rau este buna, in atac se joaca „la pescuiala”. se bubuie mult, ocaziile sint rare, golurile pe faze construite, putine. Cu Valcea, cu Mioveni, cu Targoviste, cu Calarasi, cu Brasov vrem si joc bun , si rezultate, nu doar cu Pancota sau Resita, sau mai stiu eu care dintre amarasteni. Asta daca se vrea promovarea, daca nu se vrea…asta este, dar multi spectatori nu vor veni la meci.

    0
    0
    1. Cosmin cand joci cu echipe care se apara cu 5 fundasi cu 3 mijlocasi la inchidere este foarte greu sa iti faci jocul, asta a jucat Mioveniul. Vorbesti de ocaziile lor insa intrebarea e cand au aparut acestea, raspuns cand noi atacam cu toate liniile. Asa a aparut faza penaltiului si fazele lor pe final. Spui ca fundasi nostri de banda nu urca, ai numarat centrarile lui Burla in afara de cele de la cornere au fost foarte multe. David da urca mai putin pentru ca si el ca Polgar anul trecut are mai mult de lucru defensiv deoarece stim toti ca Strati face destul de rar faza defensiva iar sambata l-a avut ca adversar pe Ayza un jucator care daca te prinde nu te iarta (faza penaltiului a plecat de la el). Da ai dreptate Curtuius, Copil si Andor mi se par iesiti din forma. Ca o coincidenta am vizionat pe Targoviste si pe Brasov in weekend cele doua nu au jucat nimic mi se par sub Braila de exemplu. Targoviste pana acum a avut un program nu lejer foarte lejer dar au un atacant bun de tot Cherchez,iar Brasovul mi se pare o echipa umflata si sunt sigur ca UTA vineri va obtine 3 puncte Forza UTA

      0
      0
  2. @cico- sper sa ai tu dreptate, dar mie imi pare ca de la fundasi ( Manea sau Gligor), mingea zboara , direct pe atacanti, iar in 75% din cazuri e pierduta. Mijlocasii nu prea conteaza, Pe Burla eu ,care am vazut meciul, plus inca de 2 ori, la digi,in reluare, nu l-am prea vazut cu o centrare, care sa produca ceva deranj, dar , e adevarat , bate bine fazele fixe. Am numarat cu Mioveniul cam vreo 3 ocazii, restul au fost chestii potentiale, si aparute nu din cine stie ce constructie.. Noroc, si acum, cu Miron. Poate par cam pretentios, dar UTA, pentru mine ..este U T A, s-a pregatit afara, se deplaseaza cu avionul, are juniori foarte buni,(chiar campioni..), deci am de ce sa am pretentii, in plus, cu mici exceptii, banca si lotul sint aceleasi. Doar jocul nu se schimba, in bine, este doar pe contre,nu stim sa atacam, mijlocasii vad mingea doar zburand, si cind se apara. Daca va pleca si Denis Man , prevad deranj si in atac. Mi-as dori ca UTA sa promoveze, unii dintre cei din generatia mea, avem o varsta, la care rabdarea nu mai duce la satisfactii, timpul la unii este…limitat. De aia critic , caci vreau sa-i mai vad batand pe Steaua, Dinamo Craiova, vreau sa mai rad, pe Dan Paltinisan, si de ce nu, poate si …..o Cupa europeana. Stiu…cam prea visez, cer iertare !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button