Gloria LT Cermei

Coșa, omul de trei puncte al Cermeiului a vrut să renunțe la fotbal, iar acum: „Prind încredere, iar grupul mă ajută mult”





Prin intervențiile sale de-a dreptul miraculoase în unele faze portarul Florin Rusu a fost omul meciului dintre Industria Galda – Gloria Lunca Teuz Cermei 0-1. Faza golului a fost opera a doi fotbaliști împrumutați de la UTA. Sergiu Aldan a fost responsabil cu centrarea, iar Nichita Coșa cu lovitura de cap ce s-a dus la colțul scurt al porții lui Iancău. „I-am luat fața adversarului direct care a rămas pe loc și am înscris. Nu am mai dat gol cu capul de la copii, juniori, nici nu mai știu. Până la urmă, e important că am marcat, dar și mai important că echipa mea a câștigat. Suntem sus în clasament și nu vrem să ne oprim aici. Jucăm acasă cu Poli și vrem să-i batem sâmbătă”, spune mijlocașul de bandă de 19 ani.

Component al generației 97-98 a clubului Atletico, unde i-a avut antrenori pe Cristi Păcurar și Francisc Tisza, Coșa a trecut printr-un moment greu în urmă cu doi ani. A suferit o ruptură de ligamente încrucișate la genunchiul piciorului drept și se gândea la modul cel mai serios să renunțe la fotbal. „După ce m-am operat în luna noiembrie a anului 2014, am revenit greu în circuit. De altfel, am și vrut să mă las de fotbal. Fiind coleg cu Dennis, Cristi Man mă cunoștea și m-a dorit la Vladimirescu. Am venit, încetul cu încetul am reintrat în rând, iar pentru asta nu pot decât să-i mulțumesc lui Cristi, dar și celor de la Vladimirescu. A venit apoi oferta Cermeiului, pentru mine era o provocare și am dat totul în vară, am tras de mine din prima până în ultima zi de pregătire. Stau bine din punct de vedere fizic, mă simt important și încerc să dau totul meci de meci. Prind încredere, iar grupul, unul foarte frumos și unit, mă ajută mult”, a spus mijlocașul de bandă dreaptă al „alb-roșiilor”, care a pus la plată chiar sâmbătă noaptea conducerea clubului cu prima de victorie de 200 de lei de titular. 

Fiul unui fost fotbalist al UTA-ei, Mircea Coșa, care a prins minute și în Liga 1, Nichita recunoaște: „Tata vrea mult ca eu să reușesc în fotbal. Îmi dă mereu sfaturi, acum a fost foarte fericit pentru mine, o să încerc să nu-l dezamăgesc nici pe el. Îi mulțumesc și domnului Mircea Aslău pentru încredere, că vorbește mereu cu mine și mă încurajează, sper să-mi fac treaba și pe mai departe pentru Cermei”.









4 comentarii

  1. Bravoooo Niki , n-oi știm ce puteți voi , și tu și Aldan și Petrache eternii „pierzători ” a lui Păcurar……..

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button