UTA Arad

Utiștii strând rândurile pentru: „Una dintre cele mai dificile deplasări ale campionatului”





După numai trei săptămâni, „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc revine în zona unde a suferit singura înfrângere stagională. 34 de kilometri despart orașele Brașov și Sfântu Gheorghe, care au prezentat echipe solide la startul campionatului. Sepsi a strâns 14 puncte în primele nouă runde, majoritatea dintre ele pe teren propriu, ceea ce spune multe despre puterea ei în fața propriilor susținători.

Cam asta a remarcat și antrenorul secund al „alb-roșiilor” despre adversarul de mâine dimineață (ora 11). Această deplasare e una dintre cele mai dificile din tot campionatul. Sepsi joacă bine acasă, plus că există acolo un public cald, care susţine echipa pe tot parcursul meciului. Au o echipă robustă, cu jucători care au evoluat şi în Liga I. Am mai observat că, după meciul cu FC Braşov din prima etapă, nu au mai primit gol pe teren propriu. Pe de altă parte, și noi am marcat meci de meci în deplasare, pierzând doar unul, se ştie cum, la Braşov. Cert e faptul că Sepsi ştie să-şi facă jocul în meciurile de acasă”, consideră Cristi Todea.

„Secundul” UTA-ei nu crede că expunerea prea mare a formației arădene prin intermediul transmisiilor TV e neapărat un dezavantaj. „Și antrenorul celor de la Afumați a spus despre Strătilă că e periculos și trebuie contracarat, dar jucătorul nostru a ajuns să marcheze golul victoriei. Informațiile despre adversar te ajută, noi de exemplu am văzut niște imagini de la Sepsi – Călărași 3-0, dar, până la urmă, contează cum interpretezi fiecare meci în parte”, a adăugat „Dulăul”.

De partea cealaltă, gazdele își pun chiar mari speranțe în aportul publicului. „Favorit va fi spectacolul, iar meciul e deschis oricărui rezultat. Respectăm UTA pentru tradiția ei, dar ne respectăm mai mult suporterii, cei aproximativ 2000 de oameni care vin etapă de etapă la partidele noastre de pe teren propriu. În primul rând pentru ei vom lupta sâmbătă și, bineînțeles, și pentru a ne respecta meseria. Atuul UTA-ei e atacul. Au patru fotbaliști și aici mă refer la Petre, Curtuiuș, Strătilă și Andor care, din punctul meu de vedere, ar putea face față oricând în Liga 1. Ei pot face oricând diferența, dar îi putem contracara prin fotbaliștii noștri sau jocul colectiv”, a declarat Valentin Suciu, antrenorul formației din județul Covasna.

Jakab, Vereș și Mitra sunt absențele celor de la Sântu Gheorghe, în timp ce utistul Tănase absentează pentru o suspendare. Totodată, Bogdan Burlă e la un galben de o rundă liberă, dar Todea are încredere în discernământul tânărului fundaș stânga. „Am vorbit cu el, sunt convins că nu se va expune inutil. Sunt sigur că nici el nu-și dorește să fie suspendat, mai ales că e genul de jucător care, dacă nu joacă o etapă-două, își reintră mai greu în rimt. Doar de el depinde, poate să să rămână cu aceste trei galbene chiar până la finalul turului” , a menționat „secundul” arădenilor.

Formații probabile:

Sepsi: Niczuly – M. Burlacu, I. Ursu, Rz. Damian, Dumbravă – Huiban, Issa, Minciună, P. Chiş – D. Ene, Hadnagy.

UTA: Miron – David, Manea, Gligor, Burlă – Strătilă, Chindriș, Jorza, Andor – Curtuiuș, Petre.

Arbitri: Laurențiu Ionașcu (Buzău) – Ciprian Iovu (Botoșani), Iulian Brînză (Botoșani). Rezervă: Florin Macovei (Galați).

Observatori FRF: Cristian Sava (Bacău) și Stere Guteanu (Techirghiol – Constanța)









Un comentariu

  1. Vai de capul nostru, ne-a batut secuii. Nu avem echipa de promovare, asta este este adevarul . Nici anul asta nu promovam pt. ca, conducerea nu intelege sa aduca la echipa 2-3 jucatori valorosi. Ne-a batut mosul asta de Hadnagy !!!! 4-1 !!! Extraordinar cum au putut astia sa ne umileasca in halul asta !!! Trebuie schimbat ceva la UTA. neaparat ca nu se mai poate asa !!!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button