UTA Arad

Confesiunea lui Nagy: „Am fost, sunt și voi fi trup și suflet alături de UTA, dar conducerea decide!” …poate chiar mâine dimineață





E clar că UTA nu trece prin cea mai bună perioadă a ei, având două  înfrângeri consecutive în campionat. În plus, calitatea jocului pare în evidentă scădere, absențele jucătorilor din sezonul trecut (Botiș, Hlistei, Rus sau Man) și lipsa lui Petre simțindu-se mai ales pe faza ofensivă. Tocmai de aceea, încep să apară tot mai multe voci care îl contestă pe Roli Nagy, cerând înlocuirea acestuia. La finalul partidei cu Juventus, antrenorul utist a avut următoarele remarci:

Legat de posibila sa plecare…

„Eu am fost, sunt și voi fi trup și suflet pentru această echipă, indiferent că sunt antrenor sau nu aici. Am dat tot timpul tot ce am putut aici împreună cu staff-ul meu, staff din care au mai plecat unele persoane, la fel ca și din lotul de jucători. Alături de ei am scris primele file din acest nou început după tot ce a fost din anii 1970 încoace. Trebuie încă să se întâmple multe lucruri aici. Oricând e posibil să pleci de la echipă, pentru că e o meserie în care dacă te uiți urât sau faci o schimbare care nu e pe placul cuiva ești înlocuit, în plus trebuie să fii mereu cu bagajele făcute. Aici am avut plăcerea și onoarea să nu dau peste astfel de lucruri, am în continuare toate aceste lucruri pentru că sunt un luptător. Nu cred că e cazul să se facă o așa tragedie pentru un meci pierdut acasă după un an de zile, dar la ce am realizat anul trecut pretențiile sunt mai mari și e logic să fie o asemenea reacție. În primul rând e vina mea, mi-o asum în totalitate pentru ceea ce se întâmplă. Trebuie să analizeze cei din conducere la rândul lor, eu am spus că sunt și voi fi trup și suflet aici mereu. Însă mereu vine și un finish. E o perioadă în care mi-a făcut plăcere și onoare să antrenez această echipă. Însă mereu vin și momente grele, în urmă cu o lună era bucurie aici, mi se cânta la mulți ani, erau lacrimi de bucurie iar acum… astfel de momente fac parte din fotbal …“

Motivele derivei actuale a echipei…

„Trebuie să analizăm toată această perioadă și să vedem că nu suntem ce părem că suntem, trebuie să dăm mai mult și să avem calitatea necesară. Aici există o fundație excelentă, cu mulți juniori, cu echipa a treia, a doua, cu prima formație, dar trebuie să fie calitate, dorință și foame de performanță. Ăștia suntem acum, e doar o înfrângere, nu e o catastrofă, chiar dacă a fost o săptămână grea. Am avut avantaj și la Sepsi, controlam partida, dar ni s-a întors rezultatul în doar cinci minute. A fost o neglijență în careu, ne-am pierdut capul și a fost ce a fost. A fost o chinuială de fotbal iar echipa mai norocoasă care a înscris după o nesincronizare a noastră, nu am avut reacție, am fost prea timizi, prea neîncrezători…”

Despre jucători…

„David e un jucător care vrea mult, se antrenează bine, a arătat calitate până acum, dar e într-o perioadă în care în unele momente nu a fost ce trebuia. Nu trebuie să îi luăm capul pentru acest autogol, a fost surprins de fază și la Sepsi, acolo unde la penalty s-a dus prea decisiv în careu. Sunt momente pe care ei trebuie să le gestioneze la capacitatea lor. La jucătorii tineri se vede mai bine acest aspect, că trebuie să crească, să progreze. La jucătorii cu experiență însă, care au calitate, personalitate, altele sunt însă așteptările de la ei și trebuie să arate asta în teren. Jorza și cu Tănase au făcut mereu schimb ca și titulari, și-au împărțit jocurile și se antrenează bine. Costin mereu a intrat mai greu în meciuri. Dennis Man a avut calitate și a fost decisiv, Petre la fel, normal că ei lipsind e greu să vină acum alții din urmă și să joace la fel, indiferent de ce performanțe au avut în trecut la juniori. E o diferență mare deocamdată și trebuie avut răbdare cu acești jucători care acum nu sunt la același nivel ca și Man sau Petre. S-a văzut acest lucru și marți la meciul din Cupă, a fost o înfrângere rușinoasă, chiar dacă am avut un lot special. Dar trebuia din valoare și din ce pretindem noi că suntem și cum ne respectăm să jucăm altceva. Acești jucători trebuie să crească într-un spirit corect dar din păcate am văzut ce am văzut. Nimic nu e întâmplător, suntem departe acum de ce pretindem că suntem, suntem departe de a face performanță în fotbalul mare. Nu suntem în măsură să atingem acum atâtea obiective”.

P.S. Informația serii este că, din câte se pare, conducerea clubului se va întâlni mâine dimineață (așa, pe la ora 10) cu Roland Nagy, pentru o discuție cu cărțile pe față în urma căreia s-ar putea lua chiar și decizii radicale.

FOTO: UTA Media Design

20 comentarii

  1. NAGY.R. NU TREBUIE SA DEMISIONEZE V-O SPUNE UN SUPORTER TRUP SI SUFLET ALATURI de echipa fanion a Aradului ,sunt de mai bine de 30 de ani in Timisoara si vin meci de meci la ARAD ori pe arena veche sau de vreo 3-4 ani pe Motorul ,iubesc echipa UTA cu istoria ei, sunt fiu de aradean care iubesc culorile alb-rosii pana la moarte! Sunt momente in viata unei echipe cand nu ai satisfactii si astazi a fost una din acele ocazii cand nu m-am simtit bine, insa in mine v- abate o inima A UTA -ei, PANA IN ULTIMA CLIPA! UTA are nevoie de mai multa sustinere faptica ,vin putini suporteri la stadion si mult mai multi comenteaza pe net! PE TERMEN mediu si scurt UTA are nevoie de o improspatare a lotului atat cantitativ si cat valoric si de mult mai multa sustinere a oficialitatilor care culeg roadele BRENDULUI UTA! Primaria si Consiliul Local trebuiesc sa sustina mult mai mult echipa de legenda a ORASULUI DE pe Mures si peste 2-3 ani UTA v- a fi acolo unde ii este locul-prima divizie si tot atunci in ARAD v- a exista o arena moderna de care toti aradeni vor fi mandri! HAIDE UTA,CAMPIOANA PROVINCIEI! TE IUBESC NECONTIDIONAT,UN SUPORTER OPTIMIST! Te voi sustine neconditionat pe vesnicie! UTA,UTA,UTA,UTA…

    0
    0
      1. Zeno ar trebui sa antrenezi tu uta…cu un staf de doctori…poate ai avea rezultate,ca analist vad ca esti printre primii…ca ilie dumitrescu…

        0
        0
    1. Daca nici noi din peluza nu am avut rabdare cu Nagy atunci nu stiu cine a avut, la primul sezon din liga 2 l-am sustinut atunci cand majoritatea suporterilor l-au contestat prim mesajul „Sustineti UTA neconditionat, lasati mentalitatea de suporter de rezultat” . Am inteles ca am fost nou promovati si ca este absurd sa ai pretentii asa mari imediat dupa promovare.
      Dar s-a vazut inca din liga a3-a cand trebuia sa promovam la pas la ce valoare a avut lotul. Ne-am asigurat promovarea dar la penultimul meci din sezon.
      In liga a2-a cum am spus nu am jucat foarte stralucit, la Medias si la Targoviste am pierdut categoric 4-0 respectiv 3-0 , desi eram nervosi, nu am zis nimic public, am inteles ca este primul sezon in liga 2 si nu am avut pretentii la mai mult. La baraj in deplasare din nou am luat scor 3-1, doar cu ajutorul nostru, a suporterilor am intors scorul.
      Acum tot acelasi joc, mingi lungi la intamplare, sincer nu se mai poate asa. Am asteptat sa vedem ceva schimbare in bine a jocului, dar nu se intampla nimic bun.

      ps: Copil tu care nu joci nimic, ai tupeu sa vii la noi ? Poate daca venea cineva care intradevar joaca si are spirit de dorinta sa zica lucrurile alea, dar tu care ai jucat in cupa contra unei echipe de pe ultimul loc din liga a3-a si nu ai aratat nimic, nici macar dorinta de victorie.

      0
      0
      1. ps2: Mergem peste tot cu voi, unii ies din schimbul 2 si vin direct in deplasare, ultimii bani ii dau pe o supa calda la intoarcere si vii tu sa zici ca suntem o galerie jenanta ma?

        0
        0
  2. O mare parte din vinà o are Nagy, jucatorii astia nu stiu sa dribleze , sa suteze la poartà , o schema de atac ceva nou, tot asa mingi lungi la atacanti care sint inexistenti .Sa nu ai tu echipa cu pretentii la,, promovare,, un sut sanatos la poartà ? Chiar nu pot sa-mi dau seama ce faceti voi la antrenamente , daca vreti fotbal schimbati antrenorul ,aduceti unul cu mentalitate nouà care stie ce inseamna fotbalul modern !

    0
    0
  3. Echipa nu joaca nimic, de la aparare se bubuie aiurea, in fata. Jucatorii under 21 actuali nu au minime calitati tehnice, unii nimi macar minimul fizic, necasar, daca nici acum nu-l schiba pe nagy, apoi atunci cind ? Dar si mesxat ar trebui sa plece, ne-a demonstrat ca UTA este o palarie prea mare, pentru el. Noul antrenor nu trebuie sa fie aradean, caci i se va inocula si lui sa joace cu tinerii de la Atletico Campionatul e lung, dar e nevoie de un meserias, care sa le ceara jucatorilor sa paseze. Poate ar fi necesara si o schimbare in aparare, in sensul de a fi promovat unul under 21., poate pe locul lui Manea . David nu trebuie „desfiintat”, se intampla si autogoluri, insa jocul , la infinit fara pase nu trebuie acceptat. Cu Nagy , mai mult nu se poate, ar trebui trimis la echipa de judet.

    0
    0
    1. Imi cer scuze pentru greselila de dactilografiere, nu pot sa dorm, scriu la 3 dimineata,aici m-a adus UTA si Nagy, cu jocul asta imputit. Deci corectez : unii nici ( nu nimi) macar.. ; schimba si nu sciba ; Nagy si nu nagy ; Meszar si nu mexat.Degeaba imi bat gura de citeva luni, nimeni nu ia nici o masura, UTA este echipa nimanui, incep sa regret ca exista, sub forma asta.

      0
      0
    2. Te intreb a mia oara si astept un raspuns de la tine pe care vad ca il eviti .Sunt de acord ca Nagy ar trebui schimbat , este un antrenor bun , utist pana la moarte…dar din pacate doar pana la un anumit nivel de pregatire poate duce echipa , mai mult nu stie…Pana aici e clar , dar sa continui cu demisia lui Meszar fara a avea o variant viabila in loc e o prostie …astept sa imi dai un inlocuitor si pentru el

      0
      0
      1. Sint de acord ca Nagy poate fi „utist pina la moarte”, dar antrenor bun, daca este, de ce am ajuns aici ?.Cum spui este bun pina la un anumit nivel Antrenori buni, cu experienta,sint multi disponibili,doar sa vrei sa-i vezi. Cit despre Dl Meszar, un om cumsecade, dansul s-a inecat intre interesele dintre Atletico-UTA- sef la Sport si interese personale. UTA a ajuns azi, aici ,in principal din cauza dumnealui,cei batrani nu au rezerve si au lasat-o moale, cei tineri….sint doar cei de la Atletico, iar „spuma” a fost vanduta,iar unii, ciudat, au plecat…gratis.E prea mult. Exista in Arad : Axente, Birau, Hamza, Cura, Vaczi, etc sau altii, mai tineri. Depinde cine e stapanul la UTA, daca exista asaceva si daca se vrea ceva

        0
        0
  4. În relația Nagy-jucători cred că este vorba de o saturație reciprocă, o monotonie. O schimbare e binevenită, dar cu lotul de actual nu văd să se descurce nici un alt antrenor cât de titrat și modern ar fi. Conducerea nu cred că dorește promovarea, nici în campionatul trecut nu a dorit-o, dar conjunctura a fost alta. Meszar trebuie să iasă în față și să spună lucrurilor pe nume. E așa greu?.

    0
    0
    1. In sfarsit un comentariu lucid care reflecta realitatea fara răutate si venin, doar realitatea..si eu cred ca nici un antrenor din lume nu poate scoate mai mult de la acesti jucători!

      0
      0
  5. Dacă erai antrenor adevărat nu lăsai copii de la u19 care au câștigat supercupa și cupa româniei sa dispară de la uta aducând tot felul de anonimi în locul lor cu nici un fel de valoare sau nume..

    Dacă aveai ochi și calitate ii țineai aici….unde e Aldan,Petrache,Sava,Stanciu,Moza? Știi ca poli Timișoara care au jucat cu noi finala la Deva șanț toți împreună în liga 3 și toți se antrenează zilnic cu prima echipa din liga1? Tu ai dus doar după preferințele unora ca Păcurar.

    0
    0
  6. Dupa cum am spus si saptamana trecuta…multumim Roly dar e timpul sa lasi pe altcineva si sa speram ca baietii isi vor aminti sa joace fotbal pentru ca pana acum nu prea au făcut-o !

    0
    0
  7. Mai lasati ne d lor cu Nagy,care trebuie demis urgent, caci jucam turca si vedeti ce rezultate dezastroase au UTA 1 si 2 in ultimele partide….!Cand te uiti la greselile fundasilor centrali,te apuca groaza,iar cand joaca subnutriti ori doi la metru,te gandesti ca UTA era o echipa cu talie !!!!! UTA ele noastre s au invatat cu infrangerile precum ,,purcelasii cu valaul,, si e de neiertat batjocura prin care s a pierdut la Brasov,desi in min 90 conduceam..!Trebuie reconstructie la UTA,dar pe antrenori nu i intereseaza ca primesc salarii din banii incasati pe Man.Chivorchean ati vazut cum a facut contestatie pe Curtuius care avea precis drept de joc,dar curvele versate le au cu dedesupturile…si daca Juvetus a castigat pe teren,e multumit Ghita din Bacau !Ar fi tare sa ne urecheze si Olimpia SM in etapa urmatoare,ca sa ne faca pofta de mancare ..!Demisia Nagy,daca ai onoare si nu te mai pune la dispozitie….ca rad toti de UTA !

    0
    0
  8. Cu toata stima pe care io port lui Roly dar nu se mai poate asa, trebuie urgent o schimbare la UTA., cu un antrenor exigent ,cu ochiul format pt. a alege niste jucatori buni pt. UTA. Ma-am saturat sa fim ciuca batailor de pe la sate cu tot felul de experimente facute la aceasta echipa mult prea galonata ca sa se intample asa ceva.Anul trecut sa mers foarte bine ,pana cand s-au vandut niste jucatori foarte importanti pt. UTA., si nu s-au adus in locul lor nimic in perioada de transferuri. De ce s-au cheltuit bani pe niste juniori din toate partile tarii care nu dau randament !!!. Sa ne spuna Dl. MESZAR ce are de gand cu aceasta echipa, de care a inceput sa fie dinou umilita de toti neicanimeni de la alte echipe !!!

    0
    0
  9. Cind am criticat in trecut jocul echipei am fost injurat , as fi vrut sa ma fi inselat cu privire la echipa si Roly. Chiar si mai nou sponsorul principal ( Fredy Pletl ( nu-i spune nimeni Manfred cum i se spune pe net.) ) nu este cine stie ce firma. Ma bucur ca si el este UTA-ist ( nu am stiut asta cit am fost coleg de clasa cu el ).
    La Satu Mare astept o noua infringere ( tare mult m-as bucura sa nu am drepatate ) . Haide UTA !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button