UTA Arad

Roșu sau verde pentru UTA în cursa spre promovare?





Mai sunt 24 de ore până la debutul lui Laurențiu Roșu pe banca tehnică a UTA-ei, dar și primul meci după mai bine doi ani de zile de când obiectivul echipei declarat tare și respicat e promovarea. Pornind de aici, este clar că arădenii nu-și prea permit luxul să mai piardă puncte. La această oră, cele două locuri direct promovabile sunt la 8 lungimi distanță, iar Olimpia Satu Mare nu este genul de adversar pe care ar vrea să-l întâlnești după două (trei cu cel din Cupă) eșecuri consecutive.

Pe de altă parte, se spune că schimbarea antrenorului produce șocuri pozitive la o echipă, că jucătorii vor să demonstreze că se poate conta pe ei, mai ales că Roșu le-a cerut să-l ajute să promovze. „Băieții erau afectați la  începutul săptămânii, normal, veneau după o serie negativă de rezultate, dar acum îi văd mai bine și sper ca la meciul de duminică să aibă moralul cât mai bun. Vrem să câștigăm acest meci, apoi și pe cele care urmează, pentru că echipele din față au început să se distanțeze. Abordăm la victorie fiecare meci. Am ideile mele clare, le voi transmite jucătorilor și, în funcție de ce avem în lot, vom încerca să scoatem maxim”, a spus noul „principal” al arădenilor înainte de partida de mâine dimineață (ora 11,30, în direct pe Digi Sport1).

La Satu Mare, „alb-roșii” sunt așteptați cu o formație cu probleme, însă nu neapărat de natură fotbalistică. „Oli” a mers destul de bine în acest sezon și, cu siguranță, nu vrea să se oprească aici. „ UTA poate fi favorită  prin prisma experienței acumulate prin ajungerea atât de aproape de Liga 1, dar la fel de bine putem fi și noi, căci suntem în creștere de joc în ultimul timp. Eu cred că va fi un meci frumos, deschis oricărui rezultat, deși mi-este puțin teamă de condițiile meteo, respectiv starea terenului”, spunea Bogdan Andone, antrenorul „galben-albaștrilor” la mijlocul acestei săptămâni.

Câte două absențe importante în cele două tabere: Preda și Onicaș, respectiv Manea și Andor.

Formații probabile:

Olimpia: Anca-Trip – Ciul, Heil, Iuhas, Duruș – Villand – D. Muntean, Sil. Pană, V. Pop. R. Rus – Kanaloş

UTA: Miron – Polgar, Gligor, Filaret, Burlă – Străilă, Chindriș, Jorza, Copil – Petre, Curtuiuș.

Arbitri: Florin Miron (București) – Florin Cosma (Piatra Neamț), Andrei Roman (Târgu Neamț). Rezervă: Cristian Codrea (Baia Mare).

Observatori FRF: Romeo Malac și Iulian Spătaru (ambii din Timișoara).

18 comentarii

  1. Minuni, peste noapte, nu se pot face. Orice nou antrenor, cu „scaun la cap”, nu bulverseaza echipa, pina nu cunoaste bine jucatorii. De aia , meciul de la Satu Mare intra tot in mandatul Nagy, cel mult unii, ar putea sa vrea sa il impresioneze pe noul antrenor. Sigur le va spune, „nu mai dati tare imediat in minge, incercati sa pasati”, dar majoritatea va face ce stie. Citesc, ca deja doua schimbari sint pierdute, ca Manea si Andor nu joaca. Asa ca doar David-vad ca va sta si el- poate Tanase vor fi solutii, pe banca, care sa fi fost verificate. Oricum Satu Mare nu mi se pare mai tare. Succes !

    0
    0
  2. Corect doctore, minuni nu sunt in fotbal..nu are cum sa castige Uta acolo, pur si simplu ai nostrii nu au capacitatea de a face un joc de posesie in care progresia mingii sa nu sara etapele de constructie..sunt unii jucatori care dau in lopta numa sa scape de ea, nu stiu da o pasa filtranta sau una pe pozitie viitoare, de dribling nici nu are rost sa pomenim, singurii care cunosc acest procedeu sunt Stratila, si partial Copil, dar Mitrut dupa una calda face doua reci, e mai mult fotbalist de Bendea nu de teren mare..

    0
    0
    1. „..nu are cum sa castige Uta acolo..” Un meci de fotbal are intotdeauna neprevazut, din bara poate iesi afara, sau sa mearga in poarta, apar greseli, penalty-uri, cartonase, arbitri, ambitii,sansa, etc. Orice e posibil la Satu Mare , dar UTA POATE castiga, acolo, in anumite circumstante. Ca o parere, si asa , fara Manea si Andor ( nu stiu ce a patit ficiorul asta !),echipele imi par, cel putin egale Din cite stiu si la Satu Mare situatia e proasta, chiar mai rea ca la UTA. Astept si un meci castigat de Stratila si Curtuius !

      0
      0
    1. UTA nu promoveaza nici daca castiga ! Oricum motiv exista, nu va fi gata stadionul, ca nu are cum sa fie gata, fiind azi in faza in care este. Conducerea UTA este fericita, isi poate vedea linistita de liga a 2- a, de promovari de tineri. Nimeni nu va veni cu bani, la UTA, cind 50% din transferuri le ia Atletico. Conducerea clubului UTA nu conteaza la FRF, sau in fata unora ca si Chivorchian, Romica Pascu, Goian, la arbitri, nici atata, ca sint no name. Sa speram ca macar cerinta minima, adica sa jucam fotbal frumos si sa fim linistiti in liga a doua sa fie, desi nu am siguranta. Foarte mult amatorism in conducerea UTA., nu toti tinerii sint de valoarea lui Man sau petre, asa ca de acum tinerii, care raman sint , din ci in ce mai mediocri, si nu vor putea ajuta echipa de seniori, doar …la numar.Am mai spus-o fizicul la 17-18 ani, nu se compara cu cel de la 21 de ani, nici tehnica. In plus la UTA 2 si la UTA 3 este JALE, pierd pe capete,.. pute lipsa de valoare a jucatorilor si antrenorilor folositi. O propunere : preparatorul fizic , cit o sta la UTA,sa se ocupe si de UTA 2.

      0
      0
      1. mai slabestene si du-te si fa propuneri la cine vrei tu ,cand o sa bagi tu bani la UTA atunci sa vi tu cu propuneri, si de unde sti tu ca la UTA2 SI 3 nu sant copii de valoare care sant talentati si de viitor?numai tot bate din gura pe aici pe site ca deja iti pute gura de la atatea criticii cite ne spui aici ,pt. tine nimeni si nimic nu este bine sau bun, sicer m-am saturat sa iti citesc ineptiile…ar fi cazul sa -ti vezi de medicina ta….

        0
        0
        1. Subscriu celor spuse de tine,si eu m-am saturat de mult de ineptiile individului.Nu mai poti citi niste comentarii fara sa ii vezi criticile si tampeniile.Marele maestru emerit in ale fotbalului,Ilie Dumitrescu de sportarad.

          0
          0
          1. @Lucian, mersi pentru ca imi iei apararea, insa parerea altora despre „ineptiile” mele , sau despre „criticile si tampeniile ” mele, nu ma prea afecteaza. ca peste tot, exista suporteri neconditionati, si multumiti ca pot merge la un meci,iar dupa meci la UTA pot bea, linistiti o bere,. sau unii, chiar sint amici cu unii din club, jucatori sau antrenori. Cind mai multi privesc un tablou,un film sau un meci , nu e anormal sa vada diferit, Partea neplacuta este ca, spre parerea mea de rau, evolutia, la UTA este spre ceea ce vad eu, tare as fi fericit sa vad UTA cu 2-o ,la pauza, castigand apoi fara emotii,,mai ales acasa. In fine, la UTA se cheltui destui bani publici,iar asta da drept fiecaruia sa spuna ca in prea multe chestii , banii nu produc rezultate, mai ales ca nu toti banii astia merg doar la UTA. Dar sper ca UTA sa inchida gura la toti, si sa bata azi,la Satu Mare.

            0
            0
          2. nu este vorba ca te apar, ci este dreptul la opinie si cand scrii si argumentezi anumite idei ar fi normal ca cei care nu sunt de acord cu tine sa vina cu alte argumente la cele scrise, nu cu insulte, jigniri si aprecieri la adresa persoanei tale
            pentru ca ma ocup mai mult de partea tehnica, voi fi mai atent la SPAM-ul facut de unii care atita stiu, nu au argumente si prefera sa jigneasca

            0
            0
          1. pai tehnic vorbind un cititor isi expune ideile cu argumente si altii scriu fara sa spuna nimic, adica spameaza si eu ca tehnic ar trebui sa ma ocup sa nu mai fie spam indemnand la argumente … sper sa fie destul de elevat ce am scris …

            0
            0
          2. Cand cine a trolleaza nu are nevoie de argumente. Si asta tine tot de tehnic 😉 Sa combati oameni care critica absolut orice, oricand si oricum e ca si cum ai incerca sa te aperi de ploaie ascunzandu-te sub scobitoare. Spor la trollat ……. la amandoi

            0
            0
          3. din pacate omul a scris si mai demult si tot asa l-ati jignit si tot la vorbele lui ati ajuns acum si voi dar nu ati vrea sa recunoasteti … sa speram ca macar de acum inainte faptele sa-l contrazica in ce a scris …

            0
            0
  3. Formula de start e buna la ce lot avem.Ma mira si pe mine accidentarea lui Andon,nu spun cu rautate,eu chiar doresc sa joace mai mult sa isi arate calitatile.In rest Doamne -ajuta ,FORTZA UTA,VICTORIE !!!!

    0
    0
  4. Hei Andor,Andor,Andor
    De Bihor iti este dor….

    Sa stiti ca Satu Mare e mai aproape de Oradea ca Arad ????!!!!..ceva at putea sa fie…

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button