UTA Arad

UTA și Călărași – de la un pas spre Liga 1, la ultimul „tren” spre promovare

„Dar unde sunt zăpezile de altădată?” – se întreba Francois Villon acum câteva secole bune în a sa „Baladă a doamnelor de altădată”. Pentru formațiile ce se înfruntă mâine, de la ora 15, pe arena „Motorul”, „zăpezile” s-au cam topit în iarnă odată cu campania dezastruoasă din vară. La Dunărea Călărași ceva mai asumată decât la UTA, dovadă că acum Adrian Mihalcea nu mai vorbește despre promovare, deși o mică speranță pentru a se agăța de locurile fruntașe există.

În schimb, „Bătrâna Doamnă” trebuie să nu rateze acest ultim tren. Sigur, mai sunt destule meciuri până la final, dar și destule echipe de depășit pentru unul dintre primele două poziții sau măcar un loc 3 ce ar duce la baraj. Important este că Laurențiu Roșu a rămas un optimist incurabil și își mobilizează elevii pentru trei puncte mâine. „Trebuie să lucrăm din ce în ce mai mult să ne corectăm greșelile. Am insistat pe ideea mea de joc, le-am spus băieților ce mi-ar place să văd sâmbătă. I-am văzut receptivi, concentrați, sper ca sâmbătă să obținem cele trei puncte. Avem nevoie de ele să rămânem în partea de sus a clasamentului. E important să câștigăm”, a menționat „principalul” arădenilor.

Acesta și-a făcut o părere și despre echipa pregătită de fostul său coleg de la națională. „În primul rând, că au câțiva jucători înalți, periculoși la fazele fixe. Aici, trebuie să fim atenți în primul rând, dar mai sunt câteva aspecte din jocul lor pe care o să le comunic băieților. Ei vin după o victorie obținută prin golul lui Kanda, noi avem trei înfrângeri consecutive, dar nu ne gândim la altceva decât să facem un joc bun și să câștigăm”, a mai spus Roșu.

Chiar dacă nu au obiective mărețe, sau cel puțin nu promovarea, călărășenii vin după punct(e) la Arad. Adrian Mihalcea cam știe la ce să se aștepte după cele pătimite vara trecută, iar acum nu are 80% din echipa de atunci, cele mai mari pierderi fiind cele ale lui M. Popescu, Alami, Vădrariu, Stoica și V. Alenxandru. „Sunt sigur că din punctul de vedere al publicului nici acum nu ne va fi ușor, iar și din această perspectivă UTA e greu de bătut acasă. În plus, jucătorii lor au un tupeu pozitiv în jocurile de la Arad, un altfel de moral și abordare, sunt sigur că vom avea parte de un meci foarte solicitant. Față de noi, arădenii au atuul omogenității și asta pentru că, în afară de trei-patru jucători, ei sunt cam aceiași. În schimb, la noi, față de formula de baraj, au mai rămas doar trei fotbaliști: Lungu, Panait și Kanda.  Dar, vom încerca să profităm de pasa lor proastă și de faptul că îi cunoaștem destul de bine. Le cunoaștem atuurile, dar și punctele slabe, sper să putem profita de acestea din urmă”, a punctat și tehnicanul Dunării.

Călărașiul vine în formula completă la Arad, în timp ce Roșu nu va putea conta pe Burlă (suspendat) și – probabil – Copil (bolnav). În schimb, revine în centrul defensivei vicecăpitanul, Alex Manea. Cel mai probabil, mâine, de la ora 15 (în direct pe Digi Sport1), echipele ce vor intra pe teren sunt:

UTA: Miron – Polgar, Manea, Gligor, Filaret – Strătilă, Jorza, Chindriș, Vlad – Curtuiuș, A. Petre.

Dunărea: C. Lungu – Ibrian, Bg. Panait, Şandru, D. Barna – Preoteasa, Zivanovic – Bg. Danciu, Ciocâlteu, Kanda – V. Ștefan.

Arbitri: Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea) – Raul Ghiciulescu (Lugoj) și Nicolae Chițoiu (Timișoara). Rezervă: Razvan Ladăr (Oradea)

Observatori FRF: Vasile Marc (Cluj) și Daniel Sabău (Zalău)

Comentarii Facebook

0
0

3 comentarii

  1. Vad ca s-a optat pentru o aparare „cu experienta”, cei 3 under 21 ( de fapt under 18) sint de la mijloc, in sus. Vad ca nici Rosu nu are curajul sa aduca „sange proaspat”, se joaca , cu aceleasi fete vechi. In acest caz, si fara Andor si fara Copil, nu vom avea consistenta in atac si la mijloc. Sper , din tot sufletul sa castigam, sa rupem sirul de infrangeri, dar cu formatia de azi prevad ca ne va fi greu. As fi fost curios sa stiu care sint cei 3 under 21, la calarasi, insa nu am idee.Vom vedea ce va fi, dar pina acum Rosu nu aduce nimic nou. Cum , din nou, ne vede toata tara mi-at place un joc, la sfarsitul caruia sa putem spune : avem ceva echipa , s-a schimbat ceva…!

    0

    0
  2. Am vazut, de la11,30 Balotesti _Juventus, o partida fada,fara veleitati, la care arbitrul a dat, la 0-0, in repriza a doua,un penalty rizibil , chiar o simulare penibila, la care nimeni nu a atins pe nimeni,pentru Juventus. Mi-e clar ca actuala echipa a lui Chivorchian este impinsa in fata, dar sa vad un asa penalty, nu credeam ca se poate. Nici nu mai stiu cit s-a terminat, ca am inchis televizorul. Fotbal de kkt, trucat !

    0

    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close